Ella 31/8

Kul att de tidsinställda inte kom upp, åh palla.
Ja, iaf. For till Ella strax före sex, Miriam hade bett mig ta in Conny och Ella för hon skulle göra klart middagen och komma sen, så det gjorde jag. Hästarna stod längst upp igen men gissa om de värmde i hjärtat när jag visslar och ropar och ser hur de kommer gåendes, dock när jag kommit nästan halvvägs så vände de om .. Visslade och ropade så kom de igen, travandes och kom fram till mig. Då blir man jäkligt glad, så de fick varsin godisbit när de kom hehe.
Aja, gick med dem till stallet också mös vi tills Miriam kom. Sedan fixade vi dem och red ut. Red runt gropen, skrittade hela vägen och var ute i ca. 1 timme. Ella var lite fjantig ibörjan men sen gick det väldigt bra! Skrittade på halvlånga tyglar hela vägen typ, tog upp och jobbade henne lite ibland men vi lulla mest på och mös. Väldigt mysigt var det, borde helt klart göras om!
Sedan så var Ella på pusshumör och skulle pussas hela tiden, sötan ♥

31 Augusti

Hej ni. Tänkte bara kika in och skriva att runt sex ska jag fara och rida Ella med Miriam. Vet inte om vi ska rida ut eller på plan? Ifall vi rider på plan så ska jag köra hårdträning iaf, försöka åtminstone haha! Nejmen, ska träna skänkelvikning och såna saker hade jag tänkt. Härligt värre, så bloggar nog inte förens senare ikväll fast det kommer förresten upp några tidsinställda med bilder. Nu ska jag gå och träna på engelskan och läsa , hörs :)

Dag 05 – Vad är kärlek?

Wow, denna blir svår. Kärlek är så mycket, mycket mer än man kan få ut i ord. De är sååå mycket känslor. Ni vet de där känslorna man bara vill skrika/skriva ut men det låter bara fel och det går inte? Kärlek är så mycket. Kärlek är närhet. Kärlek är att hitta den man kan leva med. Kärlek är att hitta någon som kan påbörja eller fortsätta det man gör/säger, som ens andra hälft. Kärlek är att hitta den man kan lita på. Kärlek är att hitta någon man vill till så fort man fått veta något roligt/ledsamt. Kärlek är att hitta den man kan dela på sorg och glädje med, den som älskar en för den man är.
Kärlek är så mycket mer än man tror, kärlek är allt. Kärlek är det största vi har, och viktigaste.
Ni ser? Jag kan inte förklara, för det är så mycket känsla, inte ord. Jag vet hur jag vill förklara, men det går inte. Shit, haha .. Kärlek är stort, kärlek är något man ska ta vara på.
"Det är med den äkta kärleken som med spökena: alla talar om den, men få har sett den."
Francois de la Rochefoucauld

"Kärlek föds ur glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga i att vara åtskilda."
José Marti

Dags att ta tag i det här med Ella

Nej, nu får jag ta och skärpa mig. Har hur mycket tid som helst över för henne nu, men jag bara sitter här. Nu får det bli skärpning! Minst tre dagar i veckan ska jag rida, och minst en dag i veckan ska jag gå köra markträning/mys. Nu är det verkligen skärpning, då jag känner att det kanske inte blir så super mycket i vinter, då de är dåligt underlag då osv kanske. Nu kör vi igång, på riktigt igen. Ska ta mig dit imorgon, fredag, lördag och söndag också. That's it. Imorgon ska jag nog rida med M, fredag, lördag, söndag så är de borta så då ska jag trimma på planen och sånt! Ska även tvinga med mig Julia, hihi. (:

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Haha, whaaat? Aja ..
Frukost: Två små hårdmackor.
Lunch: Pasta & räkor.
Middag: Hamburgare & strips.
Annat: Vinbär, sallad.

Förstår att detta var väldigt intressant, eller? ;)

Sorry babes.

Inte kunnat/hunnit blogga. Men idag hade vi först svenska - sexualkunskap typ, sedan so då vi blev uppdelad i grupper mellan alla tre niaklasserna som vi kommer ha till jul .. ÅH vad less jag blir! Vi är blandad med de andra niorna i typ fem ämnen, inte så att jag ogillar dem men jag tycker det är jobbigt och obekvämt. Aja, sen hade vi spanska med 9:3 som slutade 10.55 så vi fick lunch då. Väntade på Henny som sluta 11.30, drog på ica och köpte dricka, spaghetti, räkor och nå tjoffs? Gick och vänta på bussen, som ska gå 10 över 12, men den kom aldrig så Hennys mami hämta oss. Drog till Henny och fixa mat, åt, sedan gick vi ut och fota. Gick till mig och kollade på bilderna, plockade vinbär och så tv. Hon gick hem strax efter tre iaf.
Nu sitter jag här helt ensam, mamma och pappa har hämtat bilen och Emil. Fast de ringde nyss och var på väg hem, de skulle köpa med mat från Max, mumma deeee.
Funderar även på om jag ska till sessan eller inte, får se om jag orkar haha . Gud, vad lat jag är. Jag vill så gärna dit och trimma med henne varje dag, men samtidigt har jag en liten svacka. Tycker inte det känns kul, när jag kommer dit, fått in henne från hagen osv. då blir jag taggad men innan känns det bara som -.- typ ..

tjolLA

TJENAAAAAAAAAAAAAAAAA :D
nu har vi varit och fotat :PppPPpppp
hiihih
nu får ni en fin bild på mig och agnessss
/ heennny

Ella 27/8

Gjorde inte något särskilt när jag red, hade inte ridit henne på tre-fyra dagar så vi tog det lite lugnt. Skrittade mest, hon var ganska fin. Försökte springa iväg från arbetet som vanligt ibörjan, men tillslut ger hon sig om man bara är lugn och bestämd. Travade sedan lite, red lätt, men jag kan verkligen inte rida lätt. Eller jag kan rida lätt men jag kan inte rida när jag rider lät, hur drygt som helst. Så travade bara lite, sedan la jag upp stigbyglarna och travade utan dem på fyrkantsspåret. Tränade på att ha henne rakriktad och sedan lite överställd i hörnen för att hon skulle släppa efter lite. Red iaf en timme typ, än fast jag knappt gjorde något haha ..
Förresten, nu på bilderna är det bara travbilder från vänstervarv vilket inte betyder att jag bara red i vänster varv utan att hon inte fotade i höger typ. Och jag vet även att schabraken har glidit upp, såg det nu så dessa 2 sakerna är inget ni behöver kommentera! :)
saker jag annars måste fixa är mina händer + fötter ...Fötterna jobbar jag med som bara den men det far alltid så, suck.

Jag hör inte hemma där, har aldrig gjort, kommer aldrig göra.

Det är i tider som dessa som man inser vilka ens riktiga vänner.
När allt faller isär, och folk faktiskt bryr sig om att lyssna då vet man vilka man ska ta vara på.
Det är även i tider som dessa man inser vilka som bara funnits där för att de vill veta, vill ha något att skicka vidare till andra.
Det är nu jag inser att .. jag inte trivs med den, den, den, den, den och den typ. Det är nu jag inser att jag verkligen inte hör hemma där.

Jag ber om ursäkt för alla konstiga inlägg, måste bara få ut allt. Det är så mycket att ta in på en gång. Hoppas ni förstår det!

random bild på saknad ponniii

Dag 03 - Den här veckan

.. Började dåligt. Med en tråkig skoldag, förutom att vi for och åt glass hos Matilda på hålet. Har inga specialla planer för veckan, eller kanske? Imorgon ska Henny och jag fixa lunch hos henne, sen ska vi fota. Ska även försöka hinna rida Ella och kanske träna på friskis. På onsdagkväll ska jag nog rida med Miriam, om hon har tid. Torsdag så ska jag försöka komma iväg på ÖOR och kolla när Henny, Rebecka och de rider. Fredag bli det nog Ella, likaså lördag och söndag. Dock får jag rida själv då Miriam och de ska bort. Även barnensdag på fredag tror jag, och kanske tjejerna från klassen ska hitt på något på lördagkväll? Måste även hinna träffa Julia 1-2 gånger i veckan .. Haha, den var ganska full ändå!
sist någon fotade mig och henny, typ två år sen? haha ...

Konsten att lyssna

Är något många har svårt för. Något som är det värsta som finns är väl ändå när ens kompis bara snackar på, om sånt man själv inte bryr sig ett skit om men lyssnar för att man är en bra kompis, och tvingar nästan en att lyssna men när man sedan ska prata själv är det ingen som lyssnar. Hur dum känner man sig inte då? Visst man kanske inte pratar om så intressanta saker, men kompisen/kompisarna ska lyssna ändå. På Haffsta gjorde vi någon kompissak och en av sakerna vi alla var överens om var att en bra kompis lyssnar och respekterar en för den man är. Och det där med att lyssna, nja, känner många som tydligen har problem med det. Vilket jag tycker är grymt jobbigt, det tar på en när folk inte lyssnar .
Well, vad har detta med hästar att göra? Jo, inte särskilt mycket men är man hästtjej/kille är det inte många som lyssnar på en då de flesta inte bryr sig ett piss om hästar. Eller ännu värre, hästtjejer/killar inte vill prata om hästar för att de skäms! Men hallå, vad hände där? NU kom jag lite utanför ämnet men ..
Iaf, jag tycker att kompisar ska lyssna på en vad man än har att säga, ointressant som intressant. Så är det bara. Det kallas respekt. Och jag försöker verkligen lyssna på alla, ibland blir det ju så att man glider iväg i sina egna tankar men fine, någon gång är ok men inte varje gång man öppnar käften.

Nej, nu tar ni och skärper er va?

för att jag älskar dig

Tack så jättemycket Sofia för att du fixade denna åt mig, det betyder så otroligt mycket. Att du sa ja och sedan iddes vänta i ca. 1 månad på bilder och sedan orka göra den ändå.
Och ni ska veta att vi haft lite strul med den, filmer ville inte skicka, likaså med bilder och musik. Men det löste sig bra, Sofia fixade en annan låt - som passart mycket bättre och bilder och filmer räckte till.
När jag ser filmen kan jag inte sluta le, det är så härligt att se hur lycklig han gjorde mig. Jag kan inte sluta le helt enkelt. Visst är det jobbigt att jag inte sa hejdå osv, men samtidigt känner jag att hade jag gjort det hade det blivit så mycket jobbigare. Och det är bra att han flyttade nu, eftersom han vare borta så länge innan så jag vant mig vid att sakna han. Låter jättehemskt, jag vet, men ungefär så känns det. Jag sitter hellre och ler när jag tittar på filmen än gråter för att det gör så ont. Men glöm aldrig bort att jag älskar han, och kommer alltid göra.

varje dag tänker jag att det inte är så illa, varje dag sticker ni kniven i magen på mig och vrider om.

när ska jag lära mig? Är verkligen inte på bra humör nu, vill till Ella men ändå inte. Vill rida, men ändå inte. Åh. Aja, kommer iaf upp en video senare, och ska se om Mattu kan skicka bilderna .. Hoppas ni har en bättre dag än jag!

Fransk Manikyr

Sitter och fixar naglarna, hoppas det blir bra den här gången! Har bara lyckats typ en gpng av fem typ, haha ..
Jaja, sen ska jag packa det jag behöver till imorgon, ta fram kläder, fixa mig för natten, läsa och sist men inte minst sova! Skönt dää, fast inte att det är skola imorgon, menmen, på tisdag slutar vi 12 så får se framemot det :)
sweet, söt syster man har haha!

Söndag

Dagen har varit lite halvdryg, men skönt ändå med en hemmahelg. Klev upp strax efter nio, åt frukost och såg Gilmore Girls, satte mig vid datorn, åt lunch osv.. Sedan så bestämde vi att vi skulle packa ihop mina saker, min bror och jag ska byta rum, så då gjorde mamma och jag det. Har även börjat måla, eftersom Emil inte vill ha rosa/rött rum med en fondvägg som är svart med vita blommor ;) Håller även på att rensa gammla bärbara, som jag ska ta med och ha nere, om den bli snabbare av rensningen för nu är den så sjukt seg. Tar typ 3 minuter att få upp internet, drygt.
Nu ska jag smsa Miriam och se om hon har lust att rida något med mig till veckan. Sen ska jag inte göra så mycket, palla haha . :)
Närgången häst, haha!

Hästivalen













Har mångaaaa fler, men orkar inte fixa mer :)

Sunset

Foto: Agnes Lindberg/Jag. Förutom sista som Malin Häggström tagit. Så ni rör dem inte, great!

Dag 02 - Det här ogillar jag

Det finns mycket av den varan, men kan väl räkna upp några saker.
  • Falska personer. Människor man tror man känner, människor man tror man är kompis med som sedan sviker en.
  • Folk som säger att de känner en, att de ser på en när man är ledsen osv. men när man väl är det så märker de inte ett skit.
  • Folk som tror det är något bara för att de har många kompisar. Jag har hellre bara 2 bästa vänner än 20 falska, som bara försvinner.
  • Att vara ledsen.
  • Fåglar, grodor, fiskar.

Dag 01 - Om mig

Detta har vi ju gått igenom en miljon gånger, men kan väl köra en kortis. Kanske nya läsare?

Agnes Lindberg heter jag, 14 år fyller 15 i december. Bor en bit utanför Övik med min pappa, mamma, storebror, lillasyster, vår fågel Pippin och våra två kaniner Fräsz och Frodo.
Jag vet inte hur jag är som person, haha? Nejmen jag är väl snäll hoppas jag, försöker vara en bra vän vilket jag hoppas jag är, blyg är jag och är helst ensam eller i stallet. Tycker bara om att vara med folk om jag verkligen har grymt kul med dem, det är bara med såna jag kan göra något impulsivt. Annars vill jag helst veta exakt vad som ska hända, när, var, hur typ.
Jag älskar, och har alltid och kommer alltid göra det haha, hästar och hundar! Om att få en hund har jag tjatat om i hela mitt liv, häst är lönlöst så de nämner jag inge ofta.
Iaf, har ridit på ÖOR sen jag var 6-7 år typ, men slutade iår då jag inte tyckte om att rida på ridskola längre. Har även haft en sköthäst vid namn Piccabbo Sacc xx sedan den 14 September 2009, tyvärr flyttade han och hans ägare till sundsvall idag .. Som tur är så har jag min prinsessan Ella som jag tagit hand om fr.o.m den 13 Juli 2011.
Det är alltså hos henne, med kompisar och i skolan som jag spenderar mina dagar. Fråga om det är något, mer orkar jag ej skriva ;)
jag därdååå.


Lillasysters kanin Fräsz, ca 1 ½ år.


Mammas kanin Frodo, ca. 10 veckor kanske?



Lillasysters pippi Pippin, några månader gammal. Vet ej hur mångaa..



Vi är vänner allihopa, här på vår lilla ranch.

sa fåret + lammen och Ella idag, ;)









Älskar att när jag lät Ella beta utanför får/kohagen så kommer fåret och lammen i full fart och stirrar sönder och äter. Så sött!

Kör på en om mig, eller?

Har lust att köra en till lista, en 30 dagars. Hittade en, men den är ju typ om mig, så det kommer inte bli hästigt. Men det borde ju gå ändå, eller hur? Börjar ikväll eller imorgon isf!
Dag 01 - Om mig
Dag 02 - Det här ogillar jag
Dag 03 - Den här veckan
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Detta skulle jag vilja göra innan jag dör
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 09 – Min framtid
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Ett sommarminne
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Saker jag stör mig på
Dag 14 – Något som ska hända
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min Idol 
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – I detta ögonblick tänker jag på
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Min favoritfilm
Dag 21 – Något som förändrat mig
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Något jag gillar
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Om jag vann 1 miljon.

Mys ♥

Hej! For till ranchen runt halv ett och skulle leda barnridning men Miriam sa att det var lugnt idag så jag kunde ta ut Ella och rida och om någon kom fick de rida på henne. De stod längst upp idag med och de ville absolut inte hänga med ner, men efter lite övertalning så gick det. De hade ju rymt imorse förresten, sprungit efter vägen en bra bit, men allt gick bra som tur var! Iaf så halv två fick ju ute henne ur hagen, haha.. Ville helst inte rida förens Mattu kom (ville ju ha bilder, haha) så jag borstade ett bra tag, borstade ur svansen ordentligt och sprutade i pälsglans så nu är den jättefin. Efter det så sprutade jag på flugspray, hon brydde sig knappt idag - skönt. När jag var klar med det så tänkte jag göra knoppar, men jag faila totalt. Delade upp manen först och gjorde sedan flätor. Vi tog några gräspauser och tänkpauser emellanåt för hon blev less. Haha, tänkpauser? Nejmen jag körde lite NH, typ backa, inkallning, skicka ut på volt, varvbyte osv. Sedan skulle jag rulla ihop dem och insåg att det såg förjävligt ut så då var det bara att ta ut dem, suck haha. Jaja, då var klockan runt tre så jag fixade henne och runt kvart i fyra kom Mattu. Så då hämtade vi Conny som sällskap också red jag. Inlägg om ridpasset + bilder kommer senare.
delat upp manen.


flätor.


sedan uttaget så blev det lite lockigt fast det försvann typ direkt :(

Lova mig, glöm mig inte. För jag lovar, jag glömmer dig aldrig.

Försöker vara stark. Jag skrattar. Skämtar. Ler. Pratar. Men det är helt emot vad jag känner. Imorgon är det dags. Det var tänkt att jag skulle dit och säga hejdå imorgon eller idag, jag tänkte det, men jag orkar inte. Fast jag vill. Men det är som det är, antar jag. Jag klarar det inte.
Jag har vetat det i två månader och jag har bara tänkt att det inte är sant, han är ju min dröm och jag bestämmer när jag ska vakna. Tydligen inte. Jag vet inte hur jag ska orka med det här. Jag älskar dig över allt annat, du är min dröm och kommer alltid vara. Du är min hjälte.
- Hjärtat. Lova mig, glöm mig inte. För jag lovar, jag glömmer dig aldrig. Min finaste vän. Du är allt. Jag hoppas du vet det, jag hoppas du vet att jag älskar dig mer än allt än fast jag inte kommer och säger hejdå. Forever and always. -


Imorgon. Slutet på en underbar resa.
- You were all I ever wanted .

Moppeee

Blev inge Ella, orkade inte haha.. Men ska rida imorgon efter barnridningen istället! Ska även ta lite biler inifrån stallet, som ni ville ha. Mattu ska komma när jag ska rida Ella så bilder kommer förmodligen, antar att hon drar med kameran.
Men iaf, istället för Ella så for pappa och jag och Ellen upp på Tungservice också tränade jag på att köra moppe. Andra gången jag kör, är riktigt jävla pro. Haha! Nejmen det är askul, så nu längtar jag tills nästa år så jag kan köra lagligt ;)
my love ♥

You belong to me.

Hej där! Hann inte fixa ett tidsinställt åt er igår som skulle komma upp idag, eller visste inte vad jag skulle skriva rättare sagt. Så jag sket i det. Men nu är jag här iaf! Skoldagen segade sig fram som bara den, slutade iaf två så då cykla jag hem och har bara sett på tv osv. Ska snart ätaa.
Får se om det blir någon Ella ikväll, vill dit iaf. Det drygaste är ju fasiken när man ska få ut henne ur hagen för Conny är ju som ett plåster på henne. När det är "vanlig" öppning äre inga problems men nu i sommarhagen har de ju en stor grind så då kan man inte skynda sig att stänga .. Aja, det ordnar sig! Haha. Har lust att rida ut ikväll, men då vill jag ju att Miriam ska hänkaaa, jaja. Vi ser väl sen! :)

Ellis

Nu sitter jag här igen, kom från ella för ca.40 minuter sedan. For dit och bara mös och gick runt och tönta på planen. Tränade puss med och sen när jag skulle filma var hon less så det blev fail, haha ..
Men när jag skulle hämta henne så stod alla fyra längst bort i hagen, inte världens minst hage har de ju. Så först stod jag och vissla och ropa en stund, de reagerade men det fanns så mycket gott gräs så det orkade inte komma, typ. Sedan började jag gå och efter halva vägen kom Valle, men jag fortsatte gå och när jag kom till hästarna så locka jag Conny med mig (godis nivet, eheh ..) och då kom ju Ella på köpet, haha. Tycker inte om att sätta fast grimskaftet när man är långt ifrån utgången, ifall hästen skulle få för sig att hitta på något eller de andra hästarna, om ni undrar varför jag inte satte fast det! De hänkade och halvvägs så sprang de iväg (åt rätt håll, tack gode gud!) så då vare bara att följa efter ;)
Aja, 30 minuter senare var vi ute ur hagen. Borstade av henne lite snabbt, sedan vet ni ju resten! Dock var hon väldigt ofokuserad och borta när vi tränade, tråkigt ..
Hagen börjar här vi trägrinden, sen går den rakt fram en bra bit, sedan vid träden alltså de är massa där går det åt höger typ också räcker den upp till huset. Där stod de ...

Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Eftersom jag bara tagit hand om Ella i ca. 1 månad så har vi ju inte hunnit med så mycket än, men ärligt så är jag stolt över allt vi gjort. Allt går mot rätt håll och hon är så härlig! Jag är stolt över att vi kämpar tillsammans. Det är som det är. Så det nöjer vi oss med! Haha :)

Andra skoldagen

Hej! Idag så fick vi sluta tidigare, slutade strax efter 14.00 istället för 15.20 -inte helt fel det. Malins brorsa hämtade oss så vi slapp vänta över en timme på bussen, skönt. Plockade ju blåbär på förmiddagen, vår överlägsna klass och 8A. Delades in i grupper på ca. 5 stycken, i vår grupp var det Kristian och jag och tre åttor. Det var ganska chill endoo, fick ihop bra med blåbär! Så imorgon får vi inte äta frukost för vi ska pröva jobba utan att ätit frukost sen ska vi äta havregrynsgröt och blåbärssylt och sedan jobba igen och känna skillnad. Ärligt, jag kommer dö! Äter inte jag när jag är hungrig får jag döont i magen och det försvinner inte än om jag äter .. :( Får hoppas på det bästa!
Sen jag kom hem har jag inte gjort mycket, har sett tv typ. Ska kanske till Ella senare om det inte börjar regna, hoppas inte!
Vi ses och hörs ;)

Ella 23/8

Så, lite bilder från igår - ytterst få men jag tycker det är roligare att spara på dem så man har något att lägga upp när man har bildbrist!

HAHAHA, älskade sis ♥

HAHA, från igår. Vi skulle göre en videoblogg men vi faila. Nyduschad om ni undrar varför mitt hår är så konstigt, hihihhi!

First day of school.

Hej där! Visst var jag snäll som fixade ett tidsinställt så att ni hade något att läsa när ni kollade in? Haha, tror jag ska fortsätta så. Ett tidsinställt när jag går till 14.00 och två när jag går till 15.20 eftersom att ibland kommer jag fara till Ella direkt efter skolan så! Sen hinner jag kanske blogga på morgonen nu när jag cyklar, satt vid datorn imorse men hade ingen blogglust ..
Men första skoldagen, den var okej. Gick ju och la mig halv tio igår, sen elva låg jag klarvaken så då läste jag i 10 minuter sen så somnade jag typ halv ett. Så drygt när det blir så, usch! Trodde inte jag skulle komma upp men jag var grymt pigg imorse, haha.
Gjorde inget särskilt på skolan, fick ett nytt klassrum, fick glass och lyssnade när lärarna pratade. Hyffsat drygt och sitta och lyssna utan att ha något att säga till om, typ.

Får lov att göra ett sådant streck, annars gåre inte att göra mellanrum -.- hoppas designen är klar snart ..
Hade tänkt följa Julia till Alne eller fara till Ella men det blev inget av det, haha typiskt mig. Orkade inte + att jag inte hade någon skjuts.
Men nu ska jag fixa några tidsinställda tills imorgon sedan far vi till Birgit. :)

Gårdagens ridpass.

Red ju somsagt sessan igår, hon var så himla dryg i traven så vi körde bara skrittarbete och sedan slamstrav. Hon var fin och så i skritten men när jag började trava så tog hon bara tag i bettet och drog, blev så less direkt så därför travade jag inge mer för jag orkade inte bråka med henne, bara onödigt. Kanske ska säga att jag red barbacka också, haha!
Men när vi väl travade så gav jag henne halvlånga tyglar och höll en hand i manen och bara åkte med, skönt. Lät henne springa av sig lite alltså. Sedan tränade vi hela passet på att gå igenom vattenpölar, hon var jätteduktig. Red igenom flera gånger, ibland tog hon ett skutt över och ibland traskade hon sakta igenom den och travade andra halvan. Haha, sötan!
När vi var klara så tränade jag från marken att hon skulle gå igenom vattenpölar också, det gick mindre bra, menmen. Sedan borstade vi av henne och sprutade på flugspray. Tränade massa puss också, jätteduktig var hon, snart sitter det nog! ♥
Tvättade av benskydden också, som vi invigde idag. Sedan gick vi ut till hagen, kompisarna hennes var längst bort så hon stannade hos mig och ville pussas, söt är hon ju iaf haha!
hahah, så fint! Mer bilder kommer senare :)

Godnatt!

Så, nu har alla åkt hem efter att ha ätit gomat och spelat kubb. Inte helt fel kväll, mysigt att vara med nära och kära ;)
Nu har jag borstat tänderna osv och ska snart krypa ner i sängen och läsa lite och sedan sova, grymt skönt. Har nå jävulskt ont i ryggen med, vet ikke vart det kom ifrån men inge kul? Aja ..
Godnatt, sov gott!

Godmorgon!

Ska snart ta på mig kläder och ringa mormor, sen kommer Julia också åker vi till Ella. Ska egentligen ha markträning med henne idag, men jag kör på dressyr eftersom att jag inte var där igår. Bilder kommer senare, om jag hinner innan vi får främmande! Hare :)

Vad tycker ni om detta?

Nu har jag suttit ett bra tag och funderat på vad jag ska skriva om, är så grymt sugen på att skriva ett åsiktsinlägg eller egentligen flera! Men nu har jag bara kommit på en sak, som jag ska skriva om nu.
Något jag tycker är sjukt inom ridvärlden och något som man ser mycket på bloggar också är att folk ärligt kan sitta och tjaffsa om vems häst som är bäst, där måste väl ändå gränsen gå? Jag menar att ärligt sitta och säga till varandra att "min häst är såå mycket bättre än din" osv, det är ju sjukt. Hör man ärligt inte hur dumt det låter? Alla hästar är bäst, så är det faktiskt. Alla är bäst på något. Eller alla kan bli bäst på något.
Visst, det är en sak att skriva eller säga att man tycker sin häst är bäst. För det tycker man ju, självklart. Som tex. jag tycker Ella och Piccabbo är de bästa som finns, men jag tycker de är bäst för att jag tycker bara det. Förstår ni skillnaden? Jag skulle inte kunna gå fram till någon och säga "Min häst är mycket bättre än din på att hoppa!" till någon som har en bra häst, för så gör man bara inte. Plus att jag inte tycker att de är bäst på att hoppa - kanske när det gäller mina krav men inte jämfört med andra.
Det blev väldigt rörigt och kort, men jag hoppas ni förstår!
NU blire Gilmore Girls sen säng!

Ingen Ella ikväll ..

Blir ingen Ella ikväll, har regnat som bara den hela dagen! Så jag antar att hon är ganska blöt och planen men, så jag avvaktar tills imorgon. Nu måste jag byta om också ska vi fara på någon sak hos Maria. Höres!
får antagligen träffa sötungen med, ♥

Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra

Varför? Jo, för att jag hör hemma där. Fast nu ska jag vara ärlig, det är ju inte själva ridningen som får mig att må bra - utan hästarna! När man rider så slipper man tänka, man måste totalfokusera så därför mår man bra. Sedan att bara vara med hästarna får mig att bli glad. Det finns inget som kan få en att le större än när hästen kommer travandes mot en i hagen eller gnäggar åt en, då blir man varm i hjärtat!
Hästarna har varit en stor del av mitt liv, det är en stor del av mitt liv och så kommer det nog alltid vara. ♥

Skönt!

Nu framöver så ska jag ta med Conny när jag rider Ella, inte varje gång men lite nu och då så får han följa med också knyter jag fast honom på plan. På så sätt kommer Ella kunna fokusera mycket bättre och bli mer avslappnad, annars så står ju Conny och skriker som en tok och nu ser de ju inte varandra längre så .. Och Walle han har ju Matrix och när de flyttar till vinterhagarna så har lillshettisen kommit hem så då är ju han i närheten! Skönt, verkligen. Kanske lillhästen kan fokusera vissa pass iaf ;)

Veckoschema

Lär nog bli lite ändringar, som vanligt. Men ska försöka hålla mig till det, iaf när det gäller Ella!

Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst

  • Busig
  • Social
  • Snäll
  • Töntig
  • Underbar ♥

Snart skolstart

Åh, nu närmar sig skolan. Är så sjukt otaggad .. Har panik inför en sak, dock har jag haft det sen sjuan men det fixar sig nog. Usch. Och nej, det är inte nationella - det är jag faktiskt inte så nervös över längre haha! Men något av det första jag ska göra är att prata med Tina om nordvik, typ vad man ska ha för betyg, hur många som kommer in osv. Så vet jag efter det hur hårt jag måste jobba, nu menar jag ju absolut inte att jag tänker slappa till om det inte behövs höga betyg men om det inte är så höga så behöver jag inte stressa sönder och bryta ihop var och varannan vecka iaf.
tog bah en random bild, söte ♥
Middagen hos mormor var övergrym som vanligt, så jävulskt gott! Nu ska jag se lite på gilmore girls och sedan sova tror jag. Ska även fixa några tidsinställda btw!

Huvudvärk ..

Har världens huvudvärk, alltså gud .. Typ spänner asmycket känns det som , grymt läskigt!
Nu ska jag iaf byta om och fixa mig sen så ska vi gå upp till mormor och äta där, mammas kusiner och deras föräldrar är hemma så ikväll blir det middag hos mormor, imorgon hos Birgit och på tisdag här. Kul det, älskar att fara bort och äta :)

Världens finaste sessa ♥

Idag var hon duktig, lilla sessan. For dit strax efter 11, pratade med Miriam och mös med vovven. Sedan gick vi och hämtade alla tre hästarna, Viktor skulle rida Valle och Miriam skulle köra markträning med Conny då han var lite svullen på benet tror jag ..
Väl ute på plan dummade hon sig och backade och kickade när jag skulle sitta upp, men jag brydde mig inte den här gången ochsatt upp iaf - lite paff hon blev, haha! Skrittade fram i ca 10 minuter, sedan tog jag tyglarna och jobbade henne i en låg form. Gjorde massa volter och tränade på att ha henne rakriktad på fyrkanten. Jobbade även mycket i vänstervarvet, när jag började rida henne stretade hon emot i högervarvet men då tränade jag ju så mycket där så nu är hon krånglig i vänstervarvet, suck .. Iaf så vill hon gärna trycka sig inåt och när jag trycker ut henne blir hon irriterad och försöker springa iväg från arbetet, så det jobbade vi med och efter ett tag gick det grymt bra. Travade inge mycket alls idag men när jag väl gjorde det så stretade hon emot litegranna men på slutet travade jag utan stigbyglar och då gick det super!
Gjorde även lite öppna, hon förstår inte riktigt men det gick. Idag föll verkligen allt på plats, hon var stadig i formen och lyssnade bra. Helt amazing. Stannade inte en enda gång heller,  tjurade bara i traven men då tryckte jag på henne rejält så lyssnade hon!
Bild från när mattu fotade oss!

Det vackraste människan skådat.



det spöööregnar :(

Jag gillar regn , det är mys och så men regnar det imorgonbitti tar jag livet av mig.........
Nej. Förlåt, bara driv. Men nästan så, meningslöst att sitta vid datorn och bara titta så nu ska jag gå och dricka trocadero sen sova, ciao!
I love you bubbas.

Ella

Blev inget med Ella idag, eller hon fick massa godis när jag lämnade Conny i hagen för att jag har skuldkänslor för att hon inte fått komma ut på en vecka.
Men imorgon kör vi igen, ska dit elva och rida med Miriam. Ska rida igenom henne riktigt och fokusera på formen, att hon inte ska gå bakom lod ska vi fokusera på då hon lätt gör så utan att jag riktigt märker det. Blir nog att skriva på långa tyglar länge, sedan arbeta igenom henne i låg form i skritt sedan trav och så. Efter det ska vi satsa på en lite högre form och ja, vi ska köra ganska hårt imorgon helt enkelt! Hoppas hon sköter sig och går framåt iaf, fast nu har jag ju iaf Miriam som kan tipsa.


så går hon gärna, utan att man knappt tar i tyglarna så vipps så är hon där :(

haha vad?


haha vadå? vem sa att jag tar hand om ett sto , va?
Nejmen ärligt, dösött skulle det ju vara. Är man en prinsessan ska det ju vara någon ordning iaf ;)
allt från Hööks btw.

Connyponny och sessan

Oh, besöksrekord igår! Bra jobbat hörni, kul att ni läser
Nu ska jag klä mig och så, sedan runt halv ett åker jag till Miriam och leder barnridningen mellan 13.00 - 15.00. Får se hur jag gör med Ella sedan. :)
lillconny!

Dag 12 - Det här saknar jag

Den dagen, det var grymt kul. Och sessan, helt och hållet mitt fel att jag inte varit där på ett tag, men Miriam vet varför så det känns okej endo.
bjussar på videon från den dagen igen, älskaren ♥

Ta vara på det du tror på, det är allt du har ♥

Vad jag vill säga med den här filmen är enkelt men samtidigt svårt. Jag vill säga att när du tror på något, och älskar det så ska du inte släppa det för något. Det är det dummaste du kan göra. Love you and your partner.
Det svåra är att det är så mycket inblandat. Jag vill säga att jag tappat en vän och den här gången ska jag ta vara på tiden ännu bättre. Den här gången ska det vara tre gånger så mycket blod, svett och tårar.
Jag vill säga till alla er därute som kämpar för fulla muggar att det är värt det, man får något tillbaka tillslut. Vilket jag ska göra nu, jag ska kämpa. Och vår relation ska bli så bra som jag drömmer om  . För den här gången, då är det tills döden skiljer oss åt, for real.
Så till alla ni där ute som tappat hoppet - backa, plocka upp det igen och kör på. Det kommer finnas många stup, men då bli man bara stoltare när man når toppen. Nu kör vi för fulla muggar!

Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen

Har tyvärr ingen bättre bild på stallet .. Men närmast är Saloonen där man får sitta och fika! Sedan så är stallet i samma bygnad, såklart. Kan försöka ta fler bilder någon dag, inne och så.

Tar tag i bloggandet igen

Nu tar jag tag i bloggandet igen, statisktiken ligger på topp än fast jag inte bloggar. Därav kommer blogglusten tillbaka, den skulle sitta kvar bättre om ni kommenterade lite bättre och tipsade mig om vad ni vill läsa om - detskulle göra mig glad! Och även er då jag bloggar om det ni vill läsa om ;)
Idag drog jag ju som sagt till Julia. Först så fotade hon mig lite, sedan gick vi in och kollade runt på datan en stund. Julia frågade om jag sett Irene Huss - Det lömska nätet, vilket jag inte hade så då såg vi på den! EFter halva filmen så fikade vi lite, sedan såg vi klart. Riktigt bra film, inte sådär läskig utan helt perfekt för oss mesar, haha.
Runt fem gick vi ut och pratade lite, sen kom papi också for vi och kollade på lite affärer (pappa alltså, han hade ikke jobbat klart) innan vi for hem och åt.
Mysdag med bästa helt enkelt ♥
Och som ni kanske märkt så for jag inte till sessan, hann inte .. Men får se om Miriam kanske har tid att rida med mig imorgon efter barnridningen, mycket roligare att rida med någon + att Ella är lugnare då pojkvännen är med ;) Annars kanske jag far dit senare på kvällen, återstår att se!

Blogglusten på 0

Min blogglust har legat på noll de två senaste dagarna, inget att skriva om och så! Har ju inte varit hos Ella på en vecka så, ska se om jag kan fara dit ikväll och atingen bara mysa eller rida igenom henne ordentligt.
Nu måste jag skynda mig och byta om osv. sen så skjutsar morfar mig till Jullaaan :)

Tack!

Gillar att ni kommenterat flitigt angående mitt förra inlägg, just nu lutar det mot bild 4! Ni får rösta tills fredag, sedan väljer jag, så rösta på.
Om dagen, vill ni höra? Drog ju till Jullan halv elva. Vi satt och fixa på bloggen och åt lunch, sedan drog vi till hästarna. Jag skrittade barbacka på bästa, han var ikke arbetsvillig men när han kändes någorlunda bra så gav jag upp. Hoppade av och gick runt lite och han följde efter som en liten hund - as usual ;)
Kollade lite när Julia red och skrek på henne också, haha! "JULIA, spänn magen så mycket så det känns som du ska skita på dig!!!"
Julia: *asg, håller på att ramla av*
Jag: "Fortsätt!!! SPÄNN MAGEN! SPÄÄÄÄÄNN JULIA! KOM IGEN DÅÅ! Bra, fortsätt!"
Vad ska man säga? Haha ..
Naj, ska upp tidigt imorgon  . Ska till stan och köpa jeans, sedan ska jag rensa ur garderoben. Ska även försöka hinna fara till sessan. Godnatt! :)

HJÄLP!!

så, nu måste ni hjälpa mig och välja header. Kommentera 1, 2, 3 eller 4 så skulle jag bli jätteglad! Den med flest röster blire :)
1
ANNARS OM NI INTE ORKAR KOMMENTERA SÅ KAN NI JU FÅ GÖRA EN HEADER, OM NI VILL. BARA ATT MEJLA MIG PÅ [email protected] ;)

Godnatt!

Nej, nu ska jag gå och göra mig klar för natten, läsa och sova. Ska upp typ halv nio imorgon, så vi kör lite tidigt ikväll. Halv elva åker jag till Jullan också ska vi fixa lite på bloggen, spännande va? Äntligen liksom, haha! Sen runt ett åker vi till Alne , Julia ska rida Sudden och jag ska skritta Picca. Snajs som fan :)
Jullan & Suddiludd.

Hahaha, klockrent!

Alltså, jag tror jag dör. Skrattar så jag håll på och pissa på mig typ, haha .. Såå min humor!
Förvrigt är deras blogg proooo men ni måste kolla här oxh kolla på typ alla videos, så sjukt härliga tjejer. Hahaha.
alltså , haha ...

When I see you face, tears run down my face. And now that I'm strong I have figured out how this world turns cold and breaks through my soul

2009
2010
2011


Dag 10 - Mina drömmar

Har helt glömt bort detta, sorry!


Mina drömmar, well. Den är ganska easy va? Självklart att Picca inte flyttar, men det ska vara om Ella så vi glömmer det för ett tag ..
Mina drömmar med Ella är att få vara med henne så länge jag kan. Jag vill att hon ska lita på mig till 100 och jag vill lita på henne. Jag vill att få ska få ett grymt band. Jag vill kunna hämta henne lös från hagen. Jag vill att vi ska bli ett när vi rider. That's it, jag vill det och jag ska kämpa för att få det så. Vår resa ska bli något stort :)


reprisbild, är inne på mammas dator så!

Woho

Ni ska bara veta hur mycket jag längtar tills jag går ut nian. Ska bli så skönt att få börja om på nytt, ny klass, nya kompisar. Och även ca. 7 mil bort, om jag nu kommer in på Nordvik. Högstadiet har varit det jobbigaste som finns, och jag tror inte att nian lär bli bättre. (Nu snackar jag inte bara plugg, inte bara det som har varit jobbigt ..)
Om jag inte kommer in på Nordvik vet jag ärligt inte vad jag ska göra, så känns det nu. Nu när jag bestämt mig för det så kan jag inte tänka mig något annat. Jag är jävligt stolt över att jag vågar ta tag i min dröm, ärligt. Jag vetefan vad jag ska göra sedan, men jag gör iaf det som känns rätt. Och det är jag stolt över.
Enda minus om jag kommer in där, fan vad jag tar ut allt i förväg haha .. , är att jag bara kommer kunna rida Ella på helgerna :(

Tävla och vinn en Ziperall!

Är med och tävlar på denna bloggen om en ziperall! Gå in ni med och var med, najsnajs ju!

Denna tävlar jag om :)

Hemgjord flugspray!

För ett tag sedan gjorde jag hemgjord flugspray, två olika. Har inte testat dem än, ska göra det till vecka. Fast Ella är så fjantig! Men ska lära bort det där, det är ju ikke farligt, bara bra för henne eftersom att det kryllar av flugor runt henne..
Nu tappade jag tråden, men vad jag skulle säga var att här har ni recepten, utvärdering kommer när jag testat :)
Det luktar PYTON, men ja. Haha, det äre värt nog!

Frodo

Jag är totalförälskad. Kaninen är underbar. Som Sally fast bättre. Sally var ju min förra kanin som vi fick lov att ta bort förra sommaren, hade haft henne i kanske tre år? Och jag fick henne bara om jag lovade att hålla på med henne varje dag, så mycket jag kunde. Och det gjorde jag, hon var väldigt tam och älskade människor.
Men denna filur, han är ännu tamare! Han är ca. 8 veckor. De som hade honom innan har pysslat med han 24/7 typ, och det är ju grymt bra. Iaf så tog mamma in han nyss, han fick sitta i soffan och sedan sov han i mitt knä. Sedan tog mamma honom och la han på uppochner, skit sött.
Så tycker han det är jättemysigt att ligga, haha :)


oh, bäbis ♥

Det vackraste jag vet.

Foto: Lenore Berglund

Målat åt Fräsz och Frodo/Bamse

Hej! Vad har hänt sen jag skrev sist? Well. Jag badade i badkarfet, grymt skönt. Har planerat lite in för när skolan börjar, vilka dagar jag ska hinna rida Ella, vilka dagar jag ska städa, göra läxa osv. Skönt med ordning och reda! Sedan bytte jag om och gick ut och hjälpte mamma med buret. Vi tog bort allt galler och alla gamla ruttna saker, typ, haha. Sedan målade vi, kommer bli jättefint när det är klart! Vi ska fortsätta imorgon, så tills det är klart får Frodo/Bamse bo i Fräsz gamla bur, sedan får de flytta till de nya om några dagar.
Kommer bilder på nya kaninen ikväll :)
sötjänta!

Godmorgon.

Åh, känner att detta kommer bli en riktigt ovärd dag. Dator och tv kommer dagen bestå av, typ. Tror inte det blir någon Ella idag, pappa jobbar, sen ska vi hämta kaninen. Sessan får nog vänta tills imorgon!
Därav ointressanta inlägg/inga inlägg alls. Kommentera om ni vill läsa om något speciellt, annars så tjao till ikväll :)
Så söta vi är, loveu sis.

Rensat, skönt dää.

Blev lite ändrade planer, haha. Satte mig och rensade i mina mappar på datorn. Gjorde fler och sorterade bilderna så att det blir lättare att hitta! Nu har jag hela NITTON mappar, oh shit. Haha ..
Inte så intressant men det är iaf:
  • Alne - Piccabbo
  • Bea Sparky Favor
  • Blandat
  • Blogg
  • Cold Creek Ranch
  • Djur
  • Familj
  • Fräsz & Frodo
  • Hästivalen
  • Jullan & Lenore
  • Jullov
  • Klimpfjäll
  • Kusiner
  • Natur
  • Nemo & Molle
  • Piccabbo Sacc xx
  • Rhodos 2011
  • Sommar 2011
  • Web
Alltså shit, haha . Aja, jag kommer iaf hitta lättare nu. Gillar när det är ordning och reda!
Ovisad bild på Frallibrallan, söten!
Imorgon ska vi förresten hämta hem våran nya kanin, Bamse heter han men mamma vill döpa om han till Frodo. Är han inte van vid Bamse så blir det så. Så imorgon ska vi måla buret klart, har fått ett nytt bur (helt gratis , najs vaa?) som är megastort. Så båda ninisarna ska få bo där, dock ska vi dela av det för annars börjar de ju bråka. :)
Nu väntar duschen, pusshej.

Dear friend.

Hej! Kom hem från Jullan runt 19.00, åt och satte mig här. Ska bara skriva sen ska jag gå och duscha och slappa framför tvn.
Red ju Picca idag, han var lugn när vi fixade han och så. Men när vi kom ut på planen så tog saknaden till Dagny över och han hoppade runt mig och skrek som bara den, men han lugnade sig och efter tio minuter var allt som vanligt och han kunde fokusera på mig och följa mig som en hund. Vilket Lenore tyckte var grymt coolt, haha right? ;)
Hoppade upp iaf och skrittade på långa tyglar, njöt av att få sitta på hans rygg igen. Eftersom vi bara skulle ta det lugnt så tog jag bara tyglarna i ca. 5 minuter. Han var inte så samarbetsvillig och jag orkade inte rida han så vi bara fjanta runt på långa tyglar!
Sedan fikade vi och gav hästen mat, bilder kommer!

We are the champions!

Attans va het vi ärrrr. Nu ska vi se film, tjaoo.

Talk Connection

Hellu! For till ranchen strax före ett, gick och hämtade Conny i hagen och borstade honom, sedan kom Miriam och sadlade också tränsade jag. Sedan var det barnridning, 2 tjejer red 2 gånger var, sen var det tre stycken till som red så en bra slant fick jag ju ihop. Inte helt fel det! Sedan fick jag morotskaka och festis, Conny smakade också festis. Slickade i sig pyttelite och sedan stod han och flemmade, söthäst :D
Nu ska jag torka håret och fixa det, pröva en hjälm och packa. Sedan hämtar Lenore mig också åker vi och grattar Jullan. Sover över där tills imorgon, sedan far vi till Alne imorgonbitti!

1 månad♥


Words!

Mia om Mina åsikter om allt detta:
Jag måste bara skriva några rader...med risk för att det blir väldigt många! ;-)Jag håller med, men bara till viss del... NH finns ju i så många olika variationer, och sättet att tänka skiljer sig rätt mycket faktiskt. Själv har jag känt att Parellis NH är det som funkar bäst för mig, och att det passar alla. Där handlar det mer om att VI ska lära oss tyda hästens språk, och förstå dess flermiljonåriga instinkter. För dessa instinkter kommer alltid finnas kvar även i våra s.k "tamhästar"

Sedan så har hästarna, precis som vi människor, olika "personligheter" och här har man delat upp det i 4 olika "horsenalites" (alltså Pat Parellis NH)
Ett exempel; alla hästar exploderar inte när de blir rädda... vissa springer, vissa stelnar till och andra går in i sig själv och "stänger av" , för att nämna ett exempel bara... 
Mycket intressant när man börjar läsa om det. Särskilt när jag insåg att ALLA våra fyra hästar har olika "horsenalites". Det blir en extra utmaning då att lära sig deras språk och sååå roligt när det börjar funka och man förstår varandra! <3

Jag VET att man inte alls BEHÖVER använda spö och sporrar. Men många tycker att det är lite "snyggt", eller "coolt" och att det är till nån sorts hjälp. Men i så fall är det bara till hjälp för ryttaren och för stunden. Det bygger aldrig upp något förtroende. Många hästar har vant sig vid det, men i stället tappat lyhördheten och känsligheten gentemot sin ryttare. Är det så kul att rida så?

Det är för det mesta p.g.a bristande kommunikation som ryttaren måste använda spö. Måste du använda spö och sporrar, så är nog för att du och din häst inte är på samma våglängd. Du är så inne i ditt eget tänk att du inte är lyhörd för din häst och det den försöker uttrycka och säga....fast utan ord.

Ett vanligt exempel: Hästen vägrar hoppa ett hinder, eller över ett dike...Varför vill inte hästen hoppa?... (så du känner att du måste ta till spö´t.) Jag tror INTE att hästen bara jävlas med dig! Antingen törs den inte, då han inte har fullt förtroende för dig. Tänk på att hästens synfält inte når hela vägen fram. Den ser helt enkelt inte precis rakt framför sig utan kastar sig över något okänt. Den VET inte hur djupt diket är. Där måste man visa att den kan lita på mig som ryttare/människa. Kliv av, visa hästen. Låt hästen snusa och känna sig för. Tvinga den inte. Låt det ta sin tid. När han gör framsteg, stanna då upp och låt det vara belöningen. Backa undan och gör om det, låt hästen få fundera.(förmodligen börjar den slicka sig om munnen eller tugga, precis som små föl gör när deras mamma lär den rätt och fel, bra och dåligt.) Man får inte stressa sin häst på något vis. Han förstår inte vår svenska, eller vårt kroppsspråk. Vi är för hästen ett rovdjur tills vi har visat motsatsen. :) Med tvång och spö gör ingen häst något av egen fri vilja. Den gör inget med glädje, och vi är ingen kompis den vill leka och ha kul med. 

Se själv i hagen. Det dominanta (sura) stoet som styr hela flocken, och de känner sig trygg på ett vis med att veta var de har henne, men vem f-n vill leka och busa med henne. Ingen! Hon går mest och betar ensam...och OM de springer och busar tillsammans med henne så är de andra lägre flockmedlemmarna hela tiden på sin vakt.
I hästflocken leker de som är ganska lika i rang allra bäst. Det är just där jag vill vara med min häst..! Ledarskap, men bara med någon procent mer. 
LOVE, LANGUAGE & LEADERSHIP... <3

När man är ETT med hästen behövs inga spön och sporrar! Sedan är det nåt helt annat att använda sig av den s.k carrottsticken (och stringen)Den blir som en förlängd arm och kan förstås även användas vid ridningen för att lättare kunna samarbeta med hästen. Den används aldrig till att straffa hästen med. Hästen ska ALDRIG straffas för sina fel. (den tänker inte som oss. En hund kan du bestämt ta i och morra till åt. Han förstår. Men det gör inte hästen!)Den ska bara belönas för sina framsteg! 

Tänk på att relationen till hästen bör vara 51% ledarskap, inte mer. VI ska inte bestämma och dominera till 100%, inte ens 60... Då vill den inte ha kul med oss. 
Ingen ridning kommer funka från ryggen, om det man gör på marken med hästen inte funkar.
Jag har sett massor av exempel, där hästar har "tjurat" och "bråkat" på marken och där äggaren/ryttaren kastat sig upp på hästen,och från ryggen kuvat hästen med skänklar och spö. 
Från ryggen kan du ge hästen hur mycket stryk som helst, eller s.k tillrättavisningar... men tro faan att hästen inte vill samarbeta efter det! Den gör kanske det du vill, då han vet vad som annars väntar. Vart tog förtroendet vägen då? Ja, förmodligen fanns den relationen aldrig. Det är sorgligt att se. 
Nu tar jag (förhoppningsvis) detta exempel som en ytterlighet, och att det sällan är SÅ illa. 
Men i grund och botten tror jag att det är brist på komunikation och en massa frustration med i bilden när sådant händer. Så ledsamt för BÅDE häst och ryttare. Men mest för hästen som faktiskt är i människans våld, dygnet runt. 
Inte som det liv den är skapt för... med sin flock på oändliga slätter, där den har fri sikt och kan röra sig obehindrat. Hade den träffat på en människa, skulle den sprungit för livet. Vi rör oss som ett rovdjur, ser på den som ett rovdjur och luktar som ett rovdjur. 

Mitt inlägg blev långt och kanske någon eller några tycker att jag har helt fel.. Dock känner jag att min relation till våra hästar blivit heeelt annorlunda sedan jag svalde min stolthet och erkände för mig själv att det finns inga genvägar för att bli en äkta hästmänniska och sann hästvän.
Det krävs massor av tålamod, kärlek och tid.
Men det är in till hästens värld vi måste hitta, för att kunna förstå dem. Dessa underbara och känsliga varelser! 

Agnes, du tar hand om Ella på ett jättebra sätt, och är lugn, vilket är det viktigaste.
Sedan själva ridningen och att hon är tränad just för western, gör kanske att det blir lite förvirrat för henne ibland.;-) Hon är ju som sagt van att få sin belöning i form av längre tyglar och direkt eftergift. Eftersom hon är så känslig för hjälper och sits behöver man inte hålla henne så kort. Att hon kastar med huvudet beror nog en hel del på att hon är van vid längre tyglar (hennes belöning) oftare... Anledningen till att hon jäspar efter varje pass, är att hon anstränger sig så mycket mentalt för att försöka tänka och förstå vad du vill att hon ska göra... och det är ju bra! Det betyder att hon vill samarbeta! :)
Stor kram till dig Agnes - världens bästa medryttare/skötare! :)
...och kom ihåg, det räcker långt att följa sitt hjärta, även när man håller på med hästar!
...och Agnes, detta inägg var inte riktat speciellt till dig utan till hästmänniskor och djurvänner i allmänhet. Och som sagt, detta är MINA tankar... :) Kram!
Så sant. Precis så det rätta tänket är. Fick mig verkligen att tänka efter, vilket alla nog bör göra. 
Men jag menade ju inte att jag skulle kunna slå hästen för att den inte vill/är rädd. Jag har änvänt spö på Ella en gång, kanske det var fel. MEN jag kan inte säga att jag använde det som bestraffning! Eller ja, inte som det känns.
Menmen, från och med nu ska vi jobba grymt mycket från marken. Känns mycket roligare, det är det jag vill lära mig. Lära mig förstå hästen. Here we go!
Tack för kommentaren, kloka ord. Får nog många att tänka till! ♥
från och med nu!

Ella 12/8

Hej! For till Ella vid tolv idag, provade alla nya saker på henne. Allt var grymt snyggt på henne iaf, dock fick jag ta bort nosgrimman+snokremmen från tränset då hon inte riktigt gillade det. Ska pröva igen någon annan dag, bara spänna löst men ändå.
Skrittade lite på plan vilket gick åt skogen, först dumma hon sig när jag skulle hoppa upp men upp kom jag, tillslut. Sen så hade jag nya tyglarna som var så himla stel, så jag kunde inte rida någe bra.. Nästa gång tar jag gamla vanliga "tyglarna".
När jag ridit så borstade jag av henne lite snabbt sedan så borstade jag ur svansen riktigt och sprayade i pälsglans. Hoppas den håller sig otrasslig nu! Vill inte hålla på att borsta igenom den varje dag eftersom att den är ganska tunn, men varje dag är den ju som en risbuske. Vad gör hon liksom? Haha.
Sedan fick jag en puss & hon fick en morot också fick hon gå ut till sin efterlängtade pojkvän Conny och farbror Valle ;)

Keeping my head up high

Håller huvudet högt, andas, tar ett steg och kör fullt ut.

Har inte pallat blogga förens nu, men kom hem från Umeå runt halv tre så då bytte jag om och fixade håret och sedan skjutsade pappa mig till Jullan. Lenore var också där. Bästa tjejorna! Ganska sjukt endoo, jag har alltid haft svårt att prata med folk, alltid, än fast jag kan ha känt dem länge men när jag lärde känna Julia så var allt så lätt - vi har alltid något att prata om. Viktigt som oviktigt. Och det är lite samma med Lenore, kan snacka med henne hur lätt som helst typ! Sjukt härligt, ni är grym tjejeeer ♥
Vi hade massa kul och Lenore hade moppekurs för oss, haha bra de ;) For hem runt halv sju kanske? Ska gå och städa undan allt jag hade till Umeå sedan blir det väl film.
Imorgon ska jag sitta hemma och ha det tråkigt antar jag, drar till Ella antingen på morgonen eller kvällen - har inte bestämt mig än :)
lenoreeeee

Dag 9 - Mitt bästa hästminne

Alla gånger Piccabbo och jag känts som ett. Det är mitt bästa hästminne. Alla gånger han lägger huvudet i min famn, det är den bästa känslan som finns. Som försvinner om några veckor.


I know I' ve got an angel now, but you were a miracle.

Mina åsikter om allt detta

* Håller man på med NH ska man rida löst. Man ska inte tävla, man ska vara emot allt som heter bett & spön.
Ganska dumt enligt mig. Jag älskar att hålla på med NH och jag älskar att rida dressyr/hoppning. Fine, jag skulle tycka det var skitkul att rida runt löst osv men det är inte det NH handlar om. Man måste inte hata allt som heter bett och spö och sporrar osv. Jag kör på med NH för att jag vill ha en bättre relation till hästen jag tar hand om, men jag är inte emot att använda bett/spö/sporrar. Inte så länge man använder det rätt!

* Har man häst ska man tävla.
Men hallå? Vars finns den regeln? Jag har då aldrig läst det någonstans. Skulle jag skaffa häst skulle jag inte tävla 24/7. Kanske någon gång. Köper jag häst är det för att få en bästa vän som jag kan ha kul med, någon jag kan utvecklas med och ja, älska villkorslöst helt enkelt! Jag skulle aldrig köpa häst bara för att tävla. Man måste inte tävla för att man har häst.

Just detta är jag ganska less på. Vissa folk verkar tycka så. Jag tycker att man gör som man vill, punkt slut. Man ska inte bli påhoppad för det, noway.

Gästbloggning


Hej, jag het Julia Söderqvist och är Agnes film och foto kömpis! Hehe, nemen. Hon är en av mina två bästa vänner (och Lenore) för er som inte vet ♥ Kan lite på er till 12456%, alltid glad och ärlig. Riktiga vänner!
Jag och Agnes har inte känt varandra så jätte länge. Vi började umgås när Piccabbo flyttade till Alne. Sedan dess har vi varit med varandra mer och mer och börjat lära känna varandra mer och mer!

På lördag fyller jag år, och då kommer både Agnes och Lenore hem till mig, + så sover båda två över, feeeett nice!
Party all the night ? Hehe, skoja. Men på söndag så ska nog jag och Lenore (om hon kan) följa med ut till Alne och fota Agnes och Piccabbo och filma massa. Kommer bli bra, men kommer sakna att rida tillsammans med Agnes..

Jag har ju också en häst som jag rider, 1 dag i veckan just nu. Men kanske blir 2 till vintern hoppas jag! Han het Zodiac Star, 16 år, halvblodvalack. En häst som betyder allra mest för mig. Jag rider för det mesta dressyr eller brukar jag rida ut också, himla mysigt det är alltså! Jag och Sudden kommer varandra allt nämre för dagarna som går och utvecklas! Är det nått mer ni vill veta så får ni väl kommentera. :)

Min prins!


Världens bästa

Han flyttar om två veckor och tre dagar. Jag ska dit och njuta av tiden som är kvar så ofta jag kan. På söndag firar vi 23 månader. Vi får se hur det blir med bloggen, tar kanske en liten paus. Vi får se.



skuldkänslor av saknad

Jag hatar detta. Tänkte byta ut headern till en annan tillfällig nu, men jag klarar inte av det. Jag kan bara inte. Jag kan inte radera Piccabbo och sätta in Ella. Ärligt känns det som om att jag raderar han ur mitt liv, än fast jag vet att det inte är så. Det här är så himla känsligt. Den som ska fixa min nya header kommer få ett helvete. Allt måste vara perfekt. Piccabbo måste vara med, och det ska vara perfekt. Han får inte raderas från något ur mitt liv bara för att han flyttar, jag vägrar. Jag ska hålla i alla minnen och allt så hårt så jag får kramp.
Jag ångrar så otroligt mycket att jag inte filmat/fotat han mera. De här sista veckorna ska jag dit så ofta jag kan, än om Ella får stå pga. det. Piccabbo är viktigare, så är det bara. Han är allt och mycket mer. Han är allt jag önskade mig.

UmeÅ

Var in till Umeå idag och shoppade lite mer, var egentligen tänkt att vi skulle bada men vädret satte som vanligt stopp för det! Först for vi iaf på Cyberphoto och köpte ett motljusskydd till kameran och efter det for vi vidare till Granngården. Köpte ett par ridhandskar, typ vinter fast inte riktigt så varma. Köpte också ett hoppspö och hästgodis åt Ellisss, då blir hon nog glad ;)
Köpte även en till present åt Julia, är du nyfiken gumman ?
Nu ska vi snart fara på någon restaurang och äta, grymt. Också ska jag fixa lite angående bloggen, höres.

Ella - vinter 2011

Kollade runt lite på hööks hemsida efter lite saker som skulle vara bra att ha till vintern. Dock inte just dessa saker, tog bara det jag hittaade typ. Men det skulle iaf vara bra att ha reflexer, ländtäcke och stall/fleecetäcke. Kanske Miriam har vissa av sakerna? Eh, jag får kolla lite. :)

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Ja, nu när Miriam kommer hem så ska hon ju hämta ut de nya schabraken, benskydden och tränset. Men så här ser vi ut nu!
Svart allroundsadel som Miriam köpte av Isabell.
Westernträns & några konstiga tyglar.
Ett gult schabrak som jag hittade i sadelkammaren.

R U B R I K

Hatar rubriker ibland men, ja.

Idag for vi ju som sagt och kollade på ormar och sånt läskigt, det var grymt äckligt. Efter det for vi in till Umeå och shoppade lite, köpte ett par tights, en present åt Jullan, ett pennfack och sen så fick jag ett par träningsshorts+tröja av mamma och pappa. Väldigt behövligt, då mina nuvarande träningsshorts är storlek 152 på - ja de är väldigt korta, haha!
Efter det for vi och åt på Mc'Donalds, sedan for vi till Coop och handla. Sedan tillbaka till campingen och spela minigolf. Nu väntar vi på pappa som är och diskar, när han kommer tillbaka ska vi grilla majs, sjukt gott.
Förövrigt är det grymt kallt här, helt sjukt. Har ett linne, en tjock långärmad och en munkjacka på mig fast jag fryser endoo..

Godmorgon

Godmorgon, ännu en natt har jag sovit helt underbart skönt. Utvilad idag med, och det är jag aldrig annars, får ta och bosätta mig i husvagnen! Nu ska jag iaf äta frukost, sen ska vi åka och kolla på ormar och sånt äckligt .. Efter det ska vi kanske shoppa lite, det får vi se. Hörs :)

Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Ehm.. Borstarna och vattenslangen! Haha, det skulle jag inte klara mig utan hos Ella. För att jag måste alltid borsta henne, för hon är alltid lerig ju. Sen blir hon alltid sjöblöt under sadeln så då duschar jag alltid av henne.
Egentligen borde man väl skriva träns, me jag tror vi skulle klara oss utan det eftersom att hon är så känslig och om man tränade lite. :)
ni får en random bild på när jag fixar pannluggen för att hon alltid ruskar på huvudet så den far bakom örona.. -.-

Nej, godnatt!

Kom inte på ett dugg att skriva om, så nu ska jag istället borsta tänderna, läsa lite och sova. Skönt!
Godnatt, om ni vill läsa om något intressant så tipsa och kom med förslag - har ingen aning vad jag ska skriva om ju, tragiskt men sant..
Har inga bilder så. Saknar tiden faktiskt .. ♥

O'Learys

Ska cykla till O'Learys och äta nu, vi hörs när jag kommer hem. Ska försöka hitta något intressant att skriva om, förslag?
Nolia var ganska drygt för övrigt, fick ont i ryggen och skeeet sig. Köpte inget, men gick in på granngården och hittade en najs hjäm jag ville ha, men ;)

Godmorgon!

Godmorgon kära små (stora?) läsare, haha. Har sovit väldigt skönt inatt, utvilad och allt. Det är inte vanligt! Det är ganska halvkasst väder här idag, det regnar inte men det är mulet fast ganska varmt endoo. Vi ska iaf på Nolia Mässan när vi gjort oss klart och om det är bra väder ikväll ska vi cykla in till Umeå och äta middag :)
Vi hörs väl senare, puss!
Bildbrist, visad bild (:

Godmorgon!

Godmorgon kära små (stora?) läsare, haha. Har sovit väldigt skönt inatt, utvilad och allt. Det är inte vanligt! Det är ganska halvkasst väder här idag, det regnar inte men det är mulet fast ganska varmt endoo. Vi ska iaf på Nolia Mässan när vi gjort oss klart och om det är bra väder ikväll ska vi cykla in till Umeå och äta middag :)
Vi hörs väl senare, puss!
Bildbrist, visad bild (:

Dag 6 - Något annorlunda med min häst

Ja'ni, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Hon är inte så annorlunda! Eller jo, hon är ju helt egen - precis som alla. Men .. Hon gäspar alltid när man rider! Varje gång jag blivit fotad har jag kort på när hon gäspar typ. Så typiskt henne, kanske inte så annorlunda. Fast jag har aldrig ridit en häst som gäspar varje gång man rider.
haha, älskling! Söt är hon ju iaf ;)

tävling

http://dressyrfjollorna.blogg.se/2011/august/utkast-juli-23-2011-1.html

I Umeå

Hej! Vi är framme i Ume nu, eller vi kom hit typ fyra men. Då åt vi iaf middag och så. Ellen och jag cyklade två varv runt hela campingen, sen har jag skjutsat runt henne massa på hennes cykel. Har spelat plockepin med mormor och ellen med. Fast nu har mormor & morfar åkt hem, ska  snart gå och duscha. Sen senare kanske vi ska spela minigolf, Ellen och jag får tvinga dem för det är grymma minigolfbanor här haha!
Nu ska jag slänga iväg några mejl om min header/design, ska se om det finns någon som har lust att fixa den :)



haha, JULIA ♥

Mot Ume!

Godmorgon, ungefär. Håller på att packa det sista nu, ska bära ner det till bilen snart. Sen ska jag klä mig och efter det far vi till Maria och grattar Wille och Smilla! Sedan drar vi oss mot Umeå där mormor och morfar väntar på oss i husvagnen, så då bjuder de oss på middag och sedan far de hem och vi tar husvagnen. Härligt va? ;)
Har förresten gjort tidsinställda, dagslistan, som kommer upp 10.00 varje dag. Alltså måndag-torsdag. Vi har ju med oss datorn så jag kommer uppdatera lite smått, om inte internet segar som förr. Ifall jag inte orkar får jag väl se om Julia orkar skriva lite åt mig, hehe.
Grattis till världens sötaste ungar!

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Jag har ju ingen, och Ella har ingen heller. Utan alla borstar ligger i en korg som hänger på väggen i stallet. Där i är det massa borstar som jag inte orkar räkna upp för jag vet inte ens själv allt som finns där!
Haha, sen har jag ingen bild på den heller så ni får den här söta bilden ist ;)

Det där jävla gymnasiet, va?

Jag verkligen hatar att man tekniskt sett ska välja vad man vill göra med sitt liv när man är 15/16 år. Det är ganska sjukt, och jag känner verkligen världens press på mig. När jag gick på Haffsta var det inget jag brydde mig om, inte heller i början av 7:an. "Äh, det är 2 år kvar. Det är lugnt." Så tänkte jag. Men nu är det bara ca. 6 månader kvar tills jag ska välja. Och jag har fortfarande ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv. Min dröm är att jobba med djur, starta eget och bara köra mitt race. Men vad jag vill starta vet jag inte. Usch vad sånt här är jobbigt!
Dock har jag valt vad jag ska söka till, tror jag. Och det är Nordvik. Kan se/höra många av era reaktioner nu. Jag ahar redan hört massor av, "DÄR kan du inte gå." "Det är värdelöst!" osv. Men vet ni? Alla jag har hört det från, ingen har gått där. Och jag tänker verkligen inte lyssna på erat snack. Tycker jag det verkar bra, då kör jag på det.
För ärligt så orkar jag inte med massa "seriöst" pluggande nu, på ett gymnasie där jag inte ens vill gå. Då går jag hellre där jag kommer trivas, där det finns sådant jag gillar! Sedan när jag kommer tillbaka efter tre år så får jag väl jobba i något stall eller något? Kan ju se om Miriam behöver någon häst/djurkötare, haha ;)
Nejmen, ärligt vet jag inte. Vi får se hur jag gör. Just nu känns Nordvik väldigt lockande!
Vad ska ni söka till? :)

Familjen ♥

Det är så härligt nu, för attt imorgon åker vi ju till Umeå - jag, mamma, pappa & syster - och är där tills torsdag. Och det är så härligt att fara iväg med familjen, speciellt nu när vi vet på ett ungefär vad vi ska göra. Vi ska på Nolia mässan, vi ska ut & äta, vi ska på Leos Lekland kanske (syster alltså,  haha) , vi ska till Ume Lagun och bada och sen så ska vi ju bara ha det trevligt.
Och sen nästa år, till det bästa! Då ska vi till Skåne, och vi ska på Falsterbo Horseshow. På ett ungefär blir det: Stockholm-grönalund ca.2 dagar, Skåne ca. 1vecka, Göteborg-liseberg-träffa morbror kanske ca.2 dagar. Sen ska vi kanske till Varberg och hälsa på Lars & Tina, vi ska på Ullared och shoppa loss innan det bär av hemåt också! Visst låter det härligt?! Jag längtar som fan. Kommer bli hur kul som helst. :D
dock är inget fullt bestämt, bara att vi ska till skåne och på falsterbo!

Sessan och Bredbyn

Ska dra mig mot sessan nu, vet inte vad jag ska göra. Antingen bara borsta i hagen och mysa eller så får hon springa av sig lite idag med. Vi får se! Bloggar mer ikväll, eller om jag hinner när jag kommer från Ella. Vi ska till farmor och farfar klockan två. Också ska pappa, farfar och jag på Olympia och se på fotboll sen ska vi äta hos farmor och farfar. Mys, absolut :)
ganska sött ändå, haha ♥

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst

Har så många, men dessa är några! :)

Ella 5/8

For ju till Ella med Jullan runt halv sex-sex idag. Mysigt värre var det! Först fotade vi ju på ängen, vilket inte var det smartaste då det hade regnat .. Haha, ni kan ju tänka er hur blöta vi blev?
Sen gick vi på planen också visade jag hästen vem som bestämde! Hon har ju bara tjurat ihop när jag ridit i veckan, så idag hade jag ett spö med mig och när hon bestämde sig att stoa sig (vilket var det första hon gjorde när jag satt upp..) och vägra gå framåt så försökte jag först att skänkla på henne, men då hon inte brydde sig ett dugg så slog jag till henne på rumpan ganska hårt en gång så hon vet att så får hon ikke göra.
Och det där lät hur hemskt som helst, men ni ska veta att jag inte sitter och slår henne bara för att, "slår" jag henne så är det för att hon ABSOLUT RÅVÄGRAR att gå framåt :)

Älskling,

this time, u will be the one who saves me. At least keep my head above the water.



Julia & sessan ♥

Hej! Förlåt för dålig uppdatering osv, men jag lever livet niveeeet.
Idag så for vi in till stan runt tolv, pappa köpte en moppe (!!!!!!) åt mig - loveu♥ - och sen köpte mamma ett par höga shorts och en t-shirt åt mig. Grymtgrymt!
Sen runt halv fem hämtade vi Julia också for vi hem till oss, satt vid datorn och sedan åt vi också direkt till Ella. Skulle egentligen hoppa, men jag orkade inte. Så vipps så stod vi ute på ängen och Julia tog UNDERBARA kort på oss! Håller på att ta emot dem nu, så förvänta er grymma bilder senare ;)
Sen filmade Julia medans jag gjorde en rundvisning på gården, kommer upp någon annan dag den.
älskling ♥
och jaaa, jag "red" utan hjälm. Jag satt bara på henne, vi rörde oss inte mycket, knappt något alls!

Bilder 4/8


Bilder 1/8


Bilder 3/8


Rundvisning på gården?

Vill ni kanske att jag ska göra en liten rundvisning på gården imorgon? Jag vill det iaf, haha! Men vi får se, kanske ska städa lite i stallet imorgon, vet inte om jag ska rida Ella. Vi ser väl! Men vad tycker ni? Skulle ni vilja hälsa på hästarna, korna, fåret+lammen, tuppen, kycklingarna, hönorna, kaninerna, katterna (om jag hittar dem!) och se stallet, ridplanen, rundcorallen, hagarna och allt?! :D
haha klockrent. fast nje, söt min & glad heeest!

Dagens ridpass?

Gick ju åt skogen. Så det finns inte mycket att säga! Julia ska skicka bilderna från idag, igår och måndags snart hoppas jag? Så då får ni några bildbomber, ska även se om Lenore kan skicka bilderna hon fotade idag.
Film finns, men den vill jag ikke lägga ut, haha .. Pinsamt.
Nu ska jag se film och dööööö. Imorgon blir det nog stallet sent för Julia ska typ till Lenore på dagen , :(((, sååå om hon ska följa blir det senare.
Alltså kommer morgondagen vara en jävligt tråkig dag! (((((((((((((((((((: ellö?

Sessan, film från igår!

Världens finaste tjej, så underbar! När vi kommer hem från Umeå har jag förresten planerat att bara mysa, köra NH och lära känna varandra bättre från marken, tror vi behöver det

Precis som jag trodde!

Marinette om Hjälp tack?:
Förklaring: Det är ett sto!!! Tjuriga ston uppvisar ofta den här sortens strejk. Dom är inte att leka med, svindrygt! Dom sätter ofta till den sidan mitt i passet. Dagny är likadan fast ännu stoigare. Går man på för hårt på henne (vilket jag gör då jag blir less och förbannad) då kickar hon och reser sig. Men du måste våga gå på, för annars blir du aldrig av med tjurigheten.
Ja, det är ju ett sto, haha. Därför man inte ska ha ston! Nejmen, de är härliga de med. Nu blire hårdträning, mig ska hon då inte få bråka med!
Tack för att du skrev, nu är jag säkrare på att de är det och inget annat ;)

Hjälp tack?

Nu behöver jag er hjälp litegranna. I måndags när jag nästan ridit klart så vägrade Ella gå framåt sista gången vi skulle hoppa, tillslut gick hon ju och då slutade vi passet för att hon gick ju och jag ville inte bråka. Men idag så var hon pigg så vi travade runt runt för att hon ska lyssna på mig så när hon vill sakta av måste hon fortsätta, ah ni förstår? Sen sakta jag av och gjorde halt, och efter det vägrade hon gå. Alltså totalvägra. Jag drev, och smacka och allt. Men inget funka. Inte förens Julia tog tyglarna över halsen och ledde henne så gick hon. Vi höll säkert på i en kvart för att hon skulle göra som jag sa och gå framåt men inget funkade.
Och det kan inte vara något med sadeln för jag tog av den och red barbacka men hon gjorde likadant. Och hon har inte ont tror jag eftersom att när vi släppte henne på plan igår så visade hon inget. Provade även att longera en stund idag och då lyssnade hon utmärkt...
Vi gav iaf upp då hon lyckades skritta ett varv och jag själv stannade henne, så att vi "vann" men jag vet inte? Kan det vara värmen? Eller är hon bara .. stoig? Haha, man vet ju aldrig. Men jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde hjälpa mig!

Ella 3/8

Godmorgon! Ska snart gå och borstade tänderna och fixa mig, sen ska jag hämta ridkläderna. Strax efter elva kommer Jullan och Lenore igen, de ska följa mig till Ella idag med.
Igår släppte vi ju henne på planen, jättemysigt! Först "longerade" jag lite, sen fick hon springa av sig och det tyckte hon var hur kul som helst, sötan!
Ställde även upp ett hinder fast hon hoppade inte, haha ..
Men jag har typ 20 filmer och ett par bilder, dock blev de lite suddiga men jaja. Julia får skicka de till mig senare och idag ska Lenore fota och Julia filma. Så bilder kommer :D

Ella snart

Hej! Hade det urmysigt på salusand, solade, fotade, åt mackor & strips och ba mös. Kom hem typ fem, då åskade det här så syster och jag spelade kort. Nu sitter jag och väntar på Julia & Lenore. De ska följa mig till Ella, vi ska först bara mysa i hagen sen ska hon få kuta runt på plan ;)
Men kort kommer ni få, både Jullan & Lenore tar sina kameror så bildeer!
En bild från idag :)

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Min största rädsla är att hästen ska göra illa sig, helst när jag rider för då skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv typ. That's it liksom, vad mer ska jag skriva? Haha ..

Salusand

Nu ligger vi antagligen och solar på salusand! Härligt värre, kommer hem någongång idag, kanske runt fem? Då ska jag iaf till Ella och släppa henne på planen eller så gör jag det efter middagen. Vi får se! :)
haha, sweeeeeet.

Film

Vad tycks denna gången då? ;)

Cold Creek Ranch♥

Nu är jag här en snabbis och kan ge er en liten uppdatering om hur dagen var! Ca. 14.00 kom vi fram till Skeppsmaln, gick och letade en hyffsad klippa som vi tillslut hittade. Fotade lite medans de andra badade och sedan fikade vi. Hade verkligen urmysigt där - solade, fotade, lurade farsorna och blev dödad av farsorna ungefär ;) Halv sex drog vi till max, Häggströms hänkade dit sen kom de till oss runt halv åtta och har nyss åkt hem.
Men när vi kom hem så for papioch jag iväg till hästarna. Gick och hämtade borstar + flugspray och borstade av sessan en snabbis, hon fick ett äpple med. Sen skulle jag spruta flugspray men då var hon rädd för den? Haha, igår var hon ikke det? Fjanthäst!
Det är så mysigt att vara där nu för djuren är så sällskapssjuka. Typ fåret och lammen följer efter en när man går förbi deras hage och typ skriker på en. Sen sprang jag vid hagen och då kom kossorna också och hängde på! Så söta, sen hästarna kommer och hälsar när man kommer och trycker ihop sig runt en och myser. Måste jag säga hur mycket jag älskar detta stället?!
Smsade lite med Miriam nu ikväll också, och hon sa att Ella tyckte det var väldigt kul att få springa lös på planen så det ser jag framemot att se :D
Det blir kanske imorgon jag gör det istället, för vi ska kanske bort på dagen.

Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa OCH sämsta med Ella är att hon är så känslig. Det är bra för att man måste vara så försiktig med handen, vilket jag tycker är kul men sen är det dåligt för att man kan inte riktigt ta tag i henne och man får inte spänna sig. Alltså när hon får för sig att "dra iväg"så kan inte jag ta tag i henne för mycket och då spänner jag mig ..

Veckoschema

Har väl inte sagt det men Miriam och hennes familj är på semester och på söndag åker jag, mamma, pappa & ellen till Umeå och stannar tills torsdag så därför är det hårdträning för sessan nu i veckan! Så här ser det ut iaf:
Måndag: Barbacka/cavaletti
Tisdag: VILA - åker kanske dit ikväll och myser.
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Släppa på plan
Fredag: Cavaletti
Lördag: Dressyr
Söndag: VILA
Julia kommer nog följa med i princip alla dagar och fota/filma. Sen ska jag se ifall Mattu har lust att hänga med på torsdag och fredag. Eftersom det känns bra att vara tre stycken då jag ska släppa henne på planen eftersom det inte går att stänga för riktigt, det är typ två låga träsaker där bara. Också på fredag vill jag ha mycket bilder!!

Ut på äventyr

Godmorgon, typ :)
Nu måste jag fixa mig + packa ihop några saker sen åker vi iväg någonstans med Häggströms. Kommer vara borta typ hela dagen men har gjort två tidsinställda som kommer upp 13.00 & 15.00 - missa inte det då, haha.
Men när jag kommer hem så bloggar jag och slänger in lite bilder från dagen, om jag inte far till sessan. Det återstår att se. Ha det bra!

Ella 1/8

(Skulle publicerats igår..)

På schemat idag stod det barbacka, lugnt skulle vi ta det. Vad slutade det med? Haha, jo vi hoppade!
Vi tar väl allt från början kanske? Julia hängde med till Ella också började jag rida barbacka. Det kändes bra när jag hade långa tyglar, sen när jag kortade dem började hon dumma sig och slänga med huvudet, backa och fjanta sig. Efter ett tag blev hon fin och lugn så då travade jag, vilket gick bra. Sen tog Julia fram en bom som jag skrittade och travade över, gick bra.
Efter det hämtade vi sadeln och började hoppa lite. Hon hade sina stunder då hon hoppade amasing och föll in i världens skönaste galopp efter men sen hade hon ju sina stunder då jag drev på för lite så hon typ snubbla över hindret eller så "gick" hon över eftersom vi travhoppade. Taggad var hon iaf och jag tror hon tyckte det var kul, fast jobbigt då hon tjurade ihop på slutet och vägrade göra som jag sa .... Menmen vi slutade på ett kryss på ca. 50cm iaf, då hon hoppade jättefint så där gav vi oss!
Julia filmade massor, dock inte när vi hoppade ... Men ska fixa en film iaf!

I don't have much money, but boy if I did, I'd give them all just to have you near me

jag vet ärligt inte vart jag ska he mig, mitt liv, min bästa vän, mitt allt. Jag var dum som lät mig själv bli så fäst vid dig som jag blev, jag var så dum som trodde att vi skulle vara tillsammans till döden skiljer oss åt. Jag var så dum. Älskling, säg mig att det bara är en dröm och att jag snart vaknar. Snälla.
Du har varit mitt liv de senaste två åren, det är inte lätt att bara släppa. Allt slit, all gråt, all skratt, alla leenden, alla minnesvärda stunder. Jag vill inte att det ska ta slut, jag gråter hellre för att vi måste kämpa så hårt istället för att gråta för att du försvinner.



Vi kanske inte kom så långt i ridningen, men hey? Jag var inte direkt bäst då jag började rida han, sen har han varit halt/dålig så mycket .. Men vi har jobbat, och jag jobbar hellre än får det bara - vad är det för kul med det liksom? Men vår kommunikation har förbättrats något jävulskt. När jag började ta hand om honom fick jag hämta han i hagen, jag fick inte pussa på han eller något. Nu? Nu behöver jag bara vissla och ropa så kommer han , oftast, efter lite gos lägger han gärna huvudet i min famn. Jag förstår inte hur jag ska klara mig utan honom. Inte nu. Det är inte såhär det ska sluta.
Utan dig finns inget riktigt jag.


tro nu inte att jag skriver detta för att få "uppmärksamhet" , jag måste få utlopp för mina känslor...

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Ni som har hängt med från början vet ju vem jag är och att jag avskyr att presentera mig själv, tycker det är hur svårt som helst. Men ni är några nya här, så det är väl lika bra ;)
Agnes Lindberg heter jag då, är född 1996 och ska alltså börja 9:an. Jag bor en bit utanför örnsköldsvik med min mamma, pappa, storebror, lillasyster, vår kanin Fräsz och vår fågel Pippin.
Jag älskar djur och har alltid gjort det, speciellt hästar och hundar. Men då alla i min familj förutom jag & min pappa är allergisk mot pälsdjur så har det ju blivit så att vi inte har några inohusdjur, eller hur man ska uttrycka sig. Väldigt synd tycker jag.
Vad mer? Jag är ganska blyg, fast inte med folk jag känner till 120% och jag har svårt att vara bekväm och trygg runt nytt folk.. Annars är jag nog lite halvgalen och snäll, försöker alltid göra mitt bästa och hatar att göra fel.
Till hästen då, "min" häst heter Bea Sparky Favor , är ett quartersto född 03 som ägs av Miriam Sjölander. Hon kallas dock för Ella och även tjejen, sessan, ellatjejen, ellis, stumpan osv av mig då haha..
Jag kan inte presentera henne så bra än då jag endast ridit henne i ca 3 veckor, men ett litet försök. Hon är en go tjej men ett riktigt sto - tjurig som attan när hon sätter den sidan till! Hon är även utbildad westernhäst, om jag förstått rätt?, men jag rider ju inte western så jag försöker rida så vanligt som det bara går. Det enda som är olika är broms, lite styrning och hur långa tyglar man har menmen.
Tillbaka till sessan, hon är ett pågående projekt och det känns kul. Känner mig väldigt taggad till att få lära känna henne! ♥

RSS 2.0