Piccabbo Sacc xx

Hej! Har spanska nu och vi ska se klart filmen men jag tänkte babbla lite om imorgon. Jag ska iaf rida lite lätt, med sadel. Hade tänkt skritta ganska länge och få han uppmärksam, sen ska jag trava ett tag. Blir mycket fokus på låg form, avslappning och att han ska vara fokuserad. Ska kanske ta två bommar och lägga de på volten så han lyfter lite på bena, vi får se. När jag ridit ska han få beta också ska vi köra lite nh, perfekt dag! :)

Skola duvet

Hejhej! Sitter i vårt lilla rum och kollar när några killar målar vårt stora pepsimärke på väggen, haha! Har iaf nyss haft bild, började på min illustration och blev nästan klar. Imorgon är sista bildlektionen så då ska jag göra klar den. Så skönt att allt skolarbete är klart då, och på söndag åker vi till rhodos, usch vad jag längtar. Innan måste jag hinna in till stan och köpa lite saker, så det blir nog bra. :) På onsdag har vi lekdag så då följer malin mig till picca på morgonen, kommer bli väldigt härligt att vara där när det inte är massa folk ;)

Thoughts

Ska dra till mormor och morfar nu, morsdag ju.
Har suttit och skrivit ner massa tankar i boken jag köpte, skrivit i typ en halvtimma. Ni ska bara veta hur skönt det är. Bara skriva, sen gömma den. Jag älskar det, trycket lättar en aning iaf.


I'm forever keeping my angel close

Bästa vännen man kan ha.

Ända sen första dagen har jag kämpat, vissa dagar var det underbart.
Vissa stunder kände jag att det var vi mot världen.
Tillslut flöt allt på, det var underbart.

Jag saknar den tiden, bästabästabästavän.

Dag 14

Varför får ridning mig att må bra.

Den här var nog enklast, haha! Men ridning får mig att må bra eftersom att hästarna är så speciella, de finns inga som de. Och när man väl vunnit deras förtroende så finns de där, så länge man vill.
När man väl sitter på deras rygg känner man sig hemma.


Konfirmerad, äntligen!

Tack allt underbart folk för detta år, det har varit sjukt kul. 
Fast det känns riktigt skönt att det är slut, men jag kommer sakna lägrena och allt folk. Att sitta på församlingshemmet i två timmar och vänta på att få åka till P kommer jag inte alls sakna. Kommer bli skönt att få sluta 14.00 istället för 16.00!
Idag var vi jättesöta och duktiga iaf, alltid. Jag fick en systemkamera, Canon EOS 300D, ganska grym endooo. Sen fick jag pengar, två hjärtan med en ängel på av kusinerna och en banangrej av ellen (haha, sötsyster!) .
Nöjd, dankeee.
Ikväll for vi till kanotcentralen runt åtta och grillade osv, tråkigt att alla inte kom men. Imorgon har vi gudstjänst då vi är hedersgäster, drygt fast nja.
Nu måste jag sova så jag orkar mig upp imorgon, måste hinna duscha, uscha - jobbigt :(
Har tagit massa bilder som kommer imorgon!



Konfirmation!



Ready to go, om 20 minuter kommer malin och hämtar upp mig. :)

Dag 13

En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst.



* Översnäll
* Lat men pigg
* Speciell
* Aldrig hel
* Den bäste


Forever and always

Hellu! Idag skippa jag och fyra tjejer från klassen sista timmen för vi skulle gå och träna inför konfirmationen imorgon. Det gick hyffsat och jag är inte lika nervös längre, men ni får inte veta vad vi ska göra. Ni får film imorgon eller söndag! Sedan drog jag in till stan med mamma, pappa och syster. Köpte tre böcker, en skrivbok, byxdress (heter det så?) occ sockar typ. Kom hem för en timma sen och nu ska jag hjälpa mamma, städa, hårinpackning, ansiktsmask, dusch och förbereda lite inför imorgon. Fullt upp minst sagt :)

Och jag var iväg på en väääldigt spännande grej igår, jag berättar nästa vecka kanske. Är ni sugna? ;)


forever and always

H e r r e g u d



HAHAHA, alltså man kan ju undra va? Det var ju som sagt ganska oseriöst igår .. Jag typ hoppade runt med överskottsenergi och hästen bah palla. Jag diva på bilden ;)

Nej men nu ska jag sätta mig med matten fast jag orkar inte fast jag måste. Haha, sen äta och fara och hälsa på **** :D

Dag 12

Det här saknar jag.

Den här dagen saknar jag som bara den, var med underbara Mattu, Picca & Josse och hade allmänt bra. Jag saknar dagarna i stallet med er tjejer ♥


Piccabbo 25/5





Idag blev det promenad och mys med Picca. Det var tydligen en hovböld han haft men han är fortfarande inte helt 100, så det är ju tråkigt. Hoppas han blir bra innan nästa onsdag för jag vill hinna rida innan jag far till Rhodos eftersom han lär åka på bete när jag är borta ..

Men som sagt. Konfan slutade tidigare så jag var i stallet strax före fyra. Först fick Sudden äta och bli ompysslad sedan gick vi en bra bit på trottoaren med honom, sedan släppte vi ut honom och fyllde på vatten i deras hage. Hämtade Picca och gick först runt lite på planen, sedan borstade vi honom och då såg han så ledsen ut så jag skulle gå och plocka gräs medan Julia stod och borstade svansen på han. Han stod med grimskaftet runt halsen också gick jag, sen kom han efter och Julia bah, "jaha vad ska jag göra nu då ...?" haha , söthest!
Sen blev det lite oseriöst, han fick jaga gräs, nä men han fick gå runt lite också mös vi massa. Sen försökte vi ta lite seriösa bilder på han men det ville han inte!

Sedan åt vi och fixade hö, mockade planen och sedan kom papi. Dagen var grymt mysig :)



Julia & Sudden!

Dag 11

En bild på stallet och omgivningen.



Den öppna dörren leder in till stallet, går man rakt in kommer man till fyra boxar  där Picca, Glimra, Bajka och Sarpen står. Går man till höger är det en öppen dörr in till "andra" stallet där alla andra står. Går man vänster kommer man till fodret & sedan fikarummet/sadelkammaren.



Dörren man ser till höger (inte den stängda) leder då in till "andra" stallet, går man rakt fram kommer man ut till skithögen!



Durum 24/5

Red Durum idag, lillbebisen. Det gick hyffsat iaf, han tror ju fortfarande att han är en lite bebis så han är väldigt okoncentrerad och bah "åh, titta där! och där! men vad är deeeeeeeeeet???" ja, ni förstår. Och jag var så himla irriterad på han innan jag satt upp för att när jag skulle göra iordning han hitta han höstrån och stod och slog med frambenen för att få fram det och självklart lyckas han ladda på min fot, mitt på dör jag inte har något stålhätta. Klumpiga häst!
Ida var sjuk så vi hade Pernilla, vi körde framdelsvändningar och skänkelvikning. Framdelsvändningarna och galoppen gick helt åt skogen, men traven och skänkelvikningarna funkade hyffsat, förutom att han är skumpig som fan och jag spände magen till 1000 så jag har hur ont som helst haha ...
Pernilla sa sedan att han är en sådan häst som man måste aktivera hela tiden annars blir han så himla "bebis" så det ska jag tänka på mer till nästa gång!

Bara för att!

ALLA HÄSTMÄNNISKOR , GÖR TESTET !

Vad har du för färg på dina ridbyxor? grå & svarta med rutor. 
Har du ridstövlar eller ridskor? ridskor & chaps
Vad är din favorithäst för ras? engelskt fullblod

Anväder du chaps? ojaaaa
Hur högt har du hoppat? 95 cm. 
Hur bra tycker du ditt stall är från1-10? 10
Är hästar ditt liv? skulle jag lätt kunna säga än om det blivit mindre nu :)
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? Jora, om man kollar på mina bilder på väggen. 
Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd? haha, aa
Har du ridit en hel svart häst/ponny? Jopp
Har du ridit en fjordning? ajemen
Har du ridit en shettis? Självklart
Har du ridit en travare? eh, nej
Du har hoppat högre än 50cm? aaa
Du rider dressyr i bland? Typ alltid , hähä
Du andväder alltid hjälm när du rider? ja
Du kan stallreglerna? jupp
Du har medryttarhäst ? Jao
Du är i stallet mer än 7 gånger i veckan? Nej
Har du en speciell favorit häst/ponny? Ja
Har du haft sommarhäst? nej, men fan vad kul det skulle vara
Har du ridit mer än 1 år på ridskola? ja
Tycker du om att hoppa? hm, njaaaa. Beror på vem det är man hoppar
Tycker du om att rida dressyr? Kärlek
Har du ridit in en häst/ponny? nej
Vad är det högsta du har hoppat med ponny? 95

Vad är det högsta du har hoppat med häst?
Ehm, 70?  
Vilken färg tycker du mest om på hästar? Typ mörkbrun/svart
Hur många hästar har du haft? ingen egen :(
Rider du för någon privattränare? neje
Hur länge har du ridit? 8 år kanske
Vad fick dig att börja rida? Henny red i Näske sen följde jag med och tillslut började jag!
Har du tävlat? nej, usch, haha
Vilken gren gillar du mest? dressyr
Vilket ridläger är bäst? ingen som vet ;)
Ridhus eller paddock? paddock

Let's get it done now then

Hej! Idag har varit världens chilldag, klev upp som vanligt och sen halv åtta kom åkte vi inte till Resecentrum och 07.56 drog klassen till Umeå. Körde först fortet i 2 timmar, sen åt vi ca.45 min och sen spelade vi Laserdome 2x20. Efter det gick vi mot tåget, blev sjublöta, missade nästan tåget, hann med det och stal KJS (duvet, evelina) mobil och smsa lite. Sen gick vi tjejer på stan ett tag, fick med mig en bikini hem, mums.
Nu ska jag plugga, försöka hinna så mycket som går. Går och lägger mig 21.00 ikväll och läser i en timma för jag måste typ läsa ut boken på två dagar hihi.
jag har en hemlighet som ingen annan vet, taggad. tell u about it when it's done!











I'll miss u guys

stallviggeby.blogg.se



tävlinge finns här!

Godnatt!

For till Julia runt fem idag. När jag kom dit så gick vi ut och fota och så, sen gjorde vi tacos och åt, satt vid datorn, snacka och jao. Blev inget UH, pappa hämtade mig runt halv nio iaf också for vi och hyrde film, Dear John ♥
Bra film, men jag tycker den slutade tråkigt ..

Men nu ska jag väl börja göra mig iordning för sängen, ska upp runt nio imorgon. Malin hämtar mig typ kvart i elva också far vi till stan. Ska klippa mig och köpa lite saker till sommarn.

Godnatt alla! :)


Plugg gånger 1000

Hej där! Sitter här och ska börja skriva min andra bokresencion snart, men ljudet på datorn funkar inte så jag kan inte lyssna på musik så då blev jag ledsen. Ska först och främst skriva lite i min kalender och så, så jag vet hur jag ska göra för att hinna allt sen ska jag skriva bokresencion och göra matte. Sen måste jag fixa mig och äta mat och efter det drar jag kanske till Julia och sen till UH.

Och jag tror inte det var så allvarligt som jag trodde med Picca om jag förstod rätt, har smsat Erica nu, uppdaterar er när hon svarar! :)

My life would suck without u ♥



Dag 10

Mina drömmar.

Antar att det menas inom ridningen/hästarna. Men mina drömmar, wow.. Min största dröm är ju att ha en gård med några hästar. Träna NH och även bara dressyr/hoppning. Kanske lära ut. Skulle vara sjukt kul dock känns det som något väldigt avlägset nu. Men drömmar var det ju! :)

Älskling

Har inte fått alla, men här får ni några. Han är så otroligt vacker ♥







Bilder ikväll!

Hej! Sitter i bilen på väg in till stan, ska på HM och sedan ska vi handla. Julia håller på att skicka bilderna nu så ni får dem senare ikväll. När jag kommer hem måste jag råplugga matte, suck.. Och jag och malin har bara 7 riktiga skoldagar kvar!

Bästa du.

Hellu! For till stallet direkt efter konfan (kan inte förstå att jag konfirmerar mig NÄSTA helg och får en systemkamera då och om ca. TVÅ VECKOR åker jag till Rhodos. Helt gaaaalet!!!) så var där runt halv fem. Bytte om och snackade med Julia och sedan fixade vi hos hästen. Åt, fixade mat åt hästarna, hämtade in Sudden och borstade, fotade Julia när hon red. När vi släppt ut Sudden igen åt vi klart och sedan hämtade vi Picca, han fick äta mat & beta medans jag borstade men efter ett tag blev han bara dryg och lyssnade inte så då tog jag in han på plan också fick han stå "lös" där medan vi borstade klart. Julia fotade underbara bilder, min älskade myskille!! ♥

Förövrigt är han ju halt och han är verkligen halt. Jag fick lite ångest och så för att jag gick lite med han. Han stödjer sig inte på vänster bak, inte mycket iaf. Och han går jättekonstigt, han lyfter jättehögt och sätter ner huuur försiktigt som helst, stackarn :( Funderar lite på vad det är som hänt, för det där såg inte bra ut!



HAHA, va ful vi  är. Glada hästar också .. (från 20 april)
Bilder från idag kommer imorgon eller fredag :)

Hjälp nu tack!

Sitter här nu, ska egentligen skriva klart min bokresenscion men ja. Måste bara fråga er, skulle ni tycka det var kul om jag började blogga vad jag gör på dagarna här ist? Då skulle jag ju blogga här varje dag och så. Fast jag startade ju min andra blogg för att jag skulle ha en häst och en vardag, men det funkar inte känner jag. Inte så som jag trodde. Så nu lämnar jag över frågan till er, ska jag börja blogga om min vardag här och ta bort den andra bloggen eller ha som jag har nu?

Nu ska jag råplugga, sen fixa klart i garderoben, träna och duscha och sen ska jag äta BJ med mami och se DH :)

Suck

Hej där! Dagen har varit ganska bra endo, hade engelska & spanska. Sedan hål i 40 minuter och då spelade vi Achtung, Die kurve. Världens grymmaste sspel, vaaa? Haha, sen hade vi so och sen lunch. Efter lunchen stannade jag och malin kvar där för det skulle vara talang och massa och vi skulle hjälpa till. Fast vi gjorde inget, bara satt och chilla med våra VIPkort ;)
Blir ingen ridning idag, har ingen lust och är dö i huveeee.

Imorgon har jag ju Picca, Erica smsa nyss och han är halt .. Så jag ska bara mysa och beta honom, men det blir nog härligt ändå. Det bästa är ändå att få vara med honom och nu får jag ju mer tid att hålla på med honom så det är ju bra. Fast hoppas han blir bra snart ändå!

Hemma & sjuk

Hej där! Tänkte blogga igår när jag kom hem men det sket sig, somnade halv 7 påå söndag morgon och vaknade halv tio, inte trött alls, nej. Men den natten var gaaaaaanska jäkla grym så det gjorde ju inget. Sen sov jag 30 minuter på vägen hem, när jag kom hem åt jag yoghurt och såg film sen somnade jag och sov i några timmar. Mamma tvingade upp mig halv fem också gick jag och duschade, sen såg jag tv och sen kom mormor & morfar och åt. Så jag hade inte så mycket tid och ork, vilket jag antar ni förstår nu? ;)

Pappa väckte mig iaf halv sju imorse och jag var helt borta, hade ont i magen med så jag stannade hemma idag. Klev upp 12 så jag lär väl inte kunna somna ikväll ... Menmen, jag mår bra nu iaf och så.

Och jag är såhäääääääääääär sugen på kinamat, herregud. Och jag saknar min prins väldigt mycket ♥

Inspiration




Dag 9

Mitt bästa hästminne.

Denna var svår, riktigt svår .. Men jag får nog ta första gången jag red ut på Piccabbo, då var jag riktigt jävla lycklig.
Det var i somras när han stod på bete och jag och Erica skulle rida ut (hon red Erik). Det var hur varmt som helst och vi red i skogen ner mot nyänget och sedan in bland husen. Bästa känslan var när vi galopperade i full fart på en smal skogsstig, såååå härligt! Fast roligaste var när Erik "stack" och Piccabbo och jag red bakom så han hängde ju på i full fart och jag kunde inget göra, så jag bara satt där och var lite halvrädd, haha! :)


Inspiration



Denna tjej är riktigt grym, har följt henne på bilddagboken & hennes blogg något år men hon har nu lagt ner för hon orkade inte med all skit hon fick, vilket  jag tycker var riktigt dåligt. För underbar är hon, hennes ponny är så fin och de är verkligen grymma tillsammans! Orkar ni inte se hela så kolla iaf från 0.20 :)

Dag 8

Min hästs vardagsoutfit.

Hann inte ta kort på det då han åkt innan jag fotade, så hm ..
Men han har iaf det här tränset från Hööks (fast svart):


Och en svart sadel som jag vetat namnet på men inte kommer ihåg nu, det är iaf en dressyrsadel ;)
Också bruna benskydd, en brun padd och ett brunt schabrak oftast!

igår & helgen

Hejhej! Igår hade jag ju ingen konfa så drog till Alne så jag var där runt tre. Julia hade tagit in Sudden redan så då hjälpte jag henne och borsta och sådär, sen skulle jag ha lektion för henne. Haha, det var väl najs? Nejmen, vi körde ganska oseriöst fast ändå inte, lite volter, sitsträning, galoppombyte ...

Sen tog vi ut honom igen och gick och fixade i Piccabbos box. Sen åt vi och kollade på när Marinette och Ramona red. Runt 20 i sex tog jag in Picca och ryktade honom ordentligt och seda vid kvart över sex lastade Erica honom och for till ÖOR. Efter det gjorde vi inte särskilt mycket så ja :)

Nu ska jag sätta mig och göra lite tidsinställda inlägg, så inte bloggen drar helt nu när jag far! Har nyss packat klart och hoppas att jag inte glömt något, ska snart duscha och så. Vi här "på riktigt" på söndag ;)

Konfaläger på G

Jao, ridningen gick sådär. Kändes inte bra alls och jag har bestämt att jag ska bli dressyrtönt, haha! Jag kan allvarligt talat inte hoppa .. Eller jo, med rätt häst. Men ja, jag är inte bra på det.

Tänkte bara säga att imorgon ska jag ta massa kort så jag kan börja med "dagslistan" igen. Och på torsdag vid sex åker jag på konfaläger och stannar tills söndag så det kommer komma upp massa tidsinställda inlägg, bra vaaa? :)


du gör mig hel♥

ÖOR

Ska dra till ÖOR och rida snart, hoppas vi rider ute för annars blir jag fett ledsen och sur. Inte kul att rida runt i ett mörkt ridhus när man kan rida ute på plan i värmen! Det blir iaf cavaletti om jag inte är helt ute och cyklar, ska rida Rambo idag. Det var inte igår, men jag hoppas det ska gå bra. nästsista

Jag har träningsvärk, aj :( Vi höres senare!

Inspiration



Har lagt ut 1a filmen förr, om ni kollar på kategorin "Inspiration" så finns den där. Och på den här videon, kolla 2.00. Det skulle jag vilja kallad lättlastad häst! Och på 3.05, trygga hästar eller vad? Shit, gillar starkt.

Dag 7

Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan.

Till hästen alltså? Isf så är det väl bara grimma typ. Haha, egentligen skulle man nog klara sig utan. Men jag vill ha allt typ , så typiskt mig.. Benskydd skulle jag (Piccabbo) inte klara mig (sig) utan, ni ska se dem, herregud säger jag bara! ;)


blogg.se du vet?

Ja, alltså vad ska man säga? Skrev ett långt inlägg igår när jag kom hem, publicerade och vad händer? Jo, det försvinner. Försöker igen, samma sak händer. Dampa sönder på blogg.se och loggade ut .. Hade väntat hela dagen på att få blogga sen skiter det sig :(

Vi kom hem runt halv sju iaf. Hade en hur rolig dag som helst med Julia i Sundsvall, massa skratt! Köpte upp nästan alla mina pengar, förstår inte hur jag lyckades .. Köpte faktiskt bara ett par ridbyxor, en huvtröja, ridstrumpor, en grimma och på birsta köpte jag tre tröjor för sammanlagt 160 så japp det på hööks var dyrgrejern! Lessen Agnes, absolut. Med tanke på att jag måste ha mer kläder innan Rhodos och det är bara ca. en månad kvar.

Har iaf varit och tränat idag, sjukt skönt men gud så jobbigt! På onsdag ska jag inte ha Piccabbo för Erica ska ta med han på ÖOR och rida han på hennes lektion. Men far nog till stallet ändå och följer kanske till ÖOR, det återstår att se :)

Nu fick ni lite "ohästigt" också, klarar ni er? Haha! Bilder på allt jag köpte kommer imorgon eller onsdag eller torsdag, har massa inplanerat så ;)


Äntligen!

Nu är det äntligen dags, sitter antagligen i bilen påväg till Hööks / Birsta nu med Julia och hennes mamma & pappa. Ska shoppa massa, tror jag. Eller jag vill men vi får se hur långt det räcker, vill inte bli helt pank haha!

Vad ska jag köpa då? Hihi, ridbyxor tror jag, en huvtröja, kanske ett schabrak, ridhanskar, ridsockar och kanske mer. Det återstår att se. Sen på birsta ska jag köpa sommarkläder! Gött som fan.



2 saker jag vill ha nu , men jag lär väl ändra mig där när jag provat och så. Så typiskt mig, haha ...

Och sen tänkte jag bara säga att det kanske inte bara kommer vara häst här,  utan lite vad jag gör på dagarna. Men ingen stor skillnad alls. Bara för att det känns drygt med andra bloggen nu.

Bilder från idag

Bilderna får säga vad dagen bestod av - promenad, mys, foto. Sen blev det även snack, kolla när Emelie hoppa Bajka och annat. Mys! :)

You can take my breath away ♥











(hade lite problem med att dra ner grimskaftet från halsen, haha ...)

Tack Julia, du är bäst! Alla bilder jag har på honom är så värdefulla, tänk när han försvinner? Då är bilderna de bästa minnena.

Dag 6

Något annorlunda med min häst.

Oj .. Den var svår, allt med honom är annorlunda! Haha, nej skämt åsido. Ni ska bara veta vad jag tänker nu, det knakar här uppe ;)
Nej, jag kommer inte på något. Han är så vanlig men samtidigt såååå himla olik alla andra. He's one of a kind. Men ändå inte. Det är annorlunda, säg vi!


Love u

Hej där! Drog till stallet idag med Julia. När vi kom dit städade vi först Suddens skåp och sedan Piccabbos skåp, blev ganska bra. Men vi har så jäkla mycket i skåpet, herregud. Sedan sopade vi sadelkammaren, fikarummet, "foderrumet" och stallet, blev asnajs. Efter det hämtade vi in Sudden och borstade han och satte på ett täcke, tog ut han igen och sedan skulle vi fylla på vatten .. Gick ju bra? Haha! Tog in Picca och Bajka, så de fick torka. Borstade även Picca, och ni ska bara veta vad han tappar hår nu, gudarns. Sen åt vi och fikade. Najs dag endoo, imorgon ska jag ta han men han ska vila. Ska kanske ta en promenad eller något, julia ska fota iaf. :)


Love u

Hej där! Drog till stallet idag med Julia. När vi kom dit städade vi först Suddens skåp och sedan Piccabbos skåp, blev ganska bra. Men vi har så jäkla mycket i skåpet, herregud. Sedan sopade vi sadelkammaren, fikarummet, "foderrumet" och stallet, blev asnajs. Efter det hämtade vi in Sudden och borstade han och satte på ett täcke, tog ut han igen och sedan skulle vi fylla på vatten .. Gick ju bra? Haha! Tog in Picca och Bajka, så de fick torka. Borstade även Picca, och ni ska bara veta vad han tappar hår nu, gudarns. Sen åt vi och fikade. Najs dag endoo, imorgon ska jag ta han men han ska vila. Ska kanske ta en promenad eller något, julia ska fota iaf. :)


Dag 5

Det här finns i min ryktlåda.





Ja, inte min ryktlåda. Piccabbos. Men i hans "ryktlåda" , det är snarare en vattenhink med borstar, haha. I den finns massvis med borstar och annat. Vi har ungefär 10 borstar, 2 ryktskrapor, 1 typ massagegrej eller vad det är, 2 hovkratsar, 3 man/svansborstar, 1 ansiktsborste, 1 hovborste och benskydd. Det är ungefär vad som finns i vår ryktlåda. :)

Hästarna i mitt liv - del 3 av 5

Och nu till den tedje hästen i mitt liv, den hästen som betyder allt för mig. Ni kan nog lista ut vem det är? Piccabbo såklart!
Han är ju som sagt ett mörkbrunt engelskt fullblod på 17 år, med ett hjärta i panna (viktig detalj förstår ni!). Han står på Alne Herrgård och ägs av Erica Frestadius.


Jag träffade denna buse den 14 september 2009. Ibörjan av vår tid så var han väldigt nervös och stressad, men när vi väl lärt känna varandra var han lugnet själv.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om honom, ni vet redan allt? Men lite kan jag försöka få ner ..


Han är som sagt en väldigt snäll häst vid all hantering och ridning, han skulle aldrig göra något dumt. Dock kan han bli väldigt stressad och pigg om man själv inte har tänkarna där och tänker på vad man gör. Därför är han en såpass bra häst för mig, han får mig att fokusera och glömma precis allt annat.


Nej, vill ni läsa mer kan ni läsa här och  här . Känns som jag skrivit allt om han massa gånger så jag tänker inte lägga ner så mycket mer på detta ;)


Granit 3 maj

Hade helt glömt bort att jag skulle skriva om i tisdags!

Jag och Josse bytte så jag fick Granit, ni ska bara veta hur taggad jag blev - lilla plutten. Har inte gått bra att rida honom sen i November, sen har jag kanppt ridit han sen dess heller .. Så glad blev jag, fast jag förväntade mig inte mycket av honom men herregud vad underbar han var! Vi red ut och klättrade litegranna. Och plutten har blivit så himla mjuk och fin. Han var riktigt lugn och lyssnade bra. Prövade massa öka/minska trav och när vi ökade då ni. Haha, han sprang på där i sitt knäppa tempo. (som jag kan skriva om då han kommer med som 4/5 av hästarna i mitt liv!) Och när vi galopperade gjorde jag massa öka och minska och gud vad duktig han var, så himla stolt över honom!



Jag ångrar att jag inte satsade på dig, älskling♥

Piccabbo 4 maj



Lovade ju som sagt att skriva om igår. Men först ska jag bara säga att "Dag 5" kommer om ett tag, det är vad jag har i min ryktlåda och jag vill ha en bild på den först, viktigt förstår ni! ;)

När jag och Julia kom till Alne så bytte jag om och sen så hämtade vi hästarna. Borstade och så. Sen är Piccas gamla träns söndert och han har två nya vilket inte jag hade den blekaste om. Frågade Erica vilket jag skulle ta men hon svarade inte så jag tog det bruna eftersom det var pessoat på det svarta och hon sa förr att jag inte skulle ha det bettet. Satte fast det tredelade och tränsade, fick lov att tränsa om 3 gånger för bettet satt för "hårt" och jag ville inte dra över öronen då för han tycker inte om det. Sen när vi kom ut på plan fick jag sms av Erica "Ta det svart :)". Suck, fick springa in och hämta det då och tränsa om på plan, tur han är så snäll!

Skrittade fram i några minuter, sen travade jag ett tag. Han var ganska mjuk och lugn, och sjukt fin på rakt spår. Duktig häst! När vi ridit i 20 minuter skrittade vi på trottoaren. Efter ett tag kom det massa cyklar och  eftersom Sudden är rädd för cyklar så hoppade vi av, för jag ville inte sitta på Picca om Sudden blir rädd då Picca lika gärna kan flyga i luften p.g.a det! Sen gick vi en bra bit, Piccabbo ville gå fort så jag fick mig lite träning också. Men vi gick inte så fort hela vägen, han fick lov att anpassa sig efter mig också vilket han tyckte var skittråkigt, hihi ;)

Blev ingen NH och ingen skåpstädning .. Såååå typiskt mig att inte göra det jag säger, suck.
Hade tänkt fråga Erica om jag kunde ta han imorgon för Julia skulle typ ha Sudden egentligen men nu ska hon inte det, så jag tror inte det blir något med det :(







Åh

Åh, nu är jag på sånt där blä humör. Jag kanske ska börja rida med pessoa på Piccabbo. Jag vet inte. Han har ett nytt träns, på det ska det vara pessoa. Dock om jag ska rida på det ska jag typ inte ha i de små ringarna, så det blir ju typ som vanligt bett. Men ändå. Vi får se, vi har ett annat träns, kanske kommer rida med det. Men han funkade ju så bra på det där tränset idag. Åh, ha ha.

Nej, jag pallar inte. Och nope, åsikten om pessoa har jag absolut inte ändrat. Berättar om ridpasset imorgon, slutar tolv så det blir det första jag gör när jag kommer hem :D

Edit: Inte bara jag som ska rida han på pessoa, utan alla.

Dag 4

Favoritbilderna på min häst.









Har många favoritbilder på min prins, men dessa fastnar jag väldigt mycket för. Han är sååå snygg!!
& bara för att göra det lite klart, bild 1 ska jag redigera och göra snyggare har bara inte tid nu och på bilderna där han har repgrimma, jag VET att den sitter för långt upp, vi fixade det efter korten tagits ;)

Låg form & övergångar

Hej där!

Tänkte passa på att skriva lite nu, sitter på skolan. Jag tycker vi har rast, så ja. Men drar till Alne med bussen idag, vet inte vilken jag tar. Ska prata med vår konfaledare och höra när jag får gå. Ska rida barbacka idag, ta det lugnt typ. Men hade tänkt träna mycket på att få låg form och även göra massamassa övergångar, skritt - trav, trav - halt, halt - trav osv. Få han uppmärksam och fokuserad helt enkelt! Känner mig ganska otaggad om jag ska vara ärlig, vill rida med sadeljäveln. Saknar den!!

Sen så går han ute dygnet runt nu, så behöver inte tänka på mockning och höet. Känns slappt. Får städa skåpet ist, och köra NH. Alltså sådant som jag tänkt göra ända sedan vi flyttade dit men inte hunnit. Blev mer taggad helt plötsligt, kommer bli bra. Ska mysa massor också, de är han värd. Och tvinga Julia att ta med kameran så kan vi fota när jag kör NH. Bra vaaa? ;)


Dag 3

Min största rädsla inom hästsport.

Min största rädsla inom ridsporten har inget med ridning att göra, jag är inte direkt rädd när jag väl sitter på. Då är det ingen mening att syssla med ridning ju! Nej, min största rädsla är att något ska hända Piccabbo. Det har ju hänt mycket redan och jag blir alltid lika rädd än om det inte märks. Oftast reagerar jag med "Knashäst, vad har du nu gjort?" när jag upptäcker något sår osv. när andra folk är med och jag kan också skriva så här. Men känslan inuti mig. En gång red jag och skulle köra cavaletti för första gången också var han halt (märkte det då jag började trava) och när jag gick ut började jag storgrina, den rädslan och ångesten jag kände då .. Och allt annat som hänt, alltid samma ständiga oro. Nej, nog om det!
Något annat jag tycker är obehagligt är att ta in hästar från hagen om jag aldrig lett dem, träffat dem, sett någon hålla på med dem osv. För man vet ju aldrig hur de ska reagera och jag oroar mig alltid över att de ska bli rädd och slita sig och springa iväg eller göra sig illa. Pinsamt läge isf!
Fast det var inte direkt någon rädsla? Hehe, hoppas ni förstår något av det här. ;)


eheheh ;$



Är med och tävlar om dessa på Ponnysanning!


Dag 2

Det bästa/sämsta med min häst

Bästa: Att han är så himla snäll. Och att man verkligen måste förtjäna hans förtroende, det tycker jag är bra faktiskt.
Även att man verkligen vet när man gör rätt med honom, han visar det verkligen. Och att han verkligen lär en mycket, eftersom han inte ger en något förens man gör rätt. Man måste alltså prova sig fram och hitta rätt väg, visst det är jobbigt ibland men det är det värt.

Sämsta: Att han kan bli så himla uppstressad bara sådär, det är verkligen hur jobbigt som helst. Pigga hästar kan jag tycka är kul, men när de blir stressade - usch.

Smakprov!

Inte den bästa bilden, men har bara fått fyra bilder än. Gud vad segt det är! Jaja, njut, han är så söt :)



Jap, jag vet att min sits är förjävlig på detta kort och ja. Menmen!


Dag 1

Presentera mig och min häst.
Åh, det här kan ju bli ... kul? Jag är inte bra på att "presentera" mig själv och andra, men jag kan ju försöka!

Jag heter iaf Agnes Lindberg, som ni säkert vet. Är 14 år, fyller 15 iår och bor en bit utanför Övik med min familj och våran kanin.

Min fritid spenderar jag helst i stallet, dock har det blivit mindre nu när min kära prins flyttat en bit bort men det funkar. Jag har ridit sedan jag var 5/6. Fast började inte på ÖOR förens ett år senare, sommaren innan jag skulle fylla 7. ÖOR har varit mitt andra hem så länge jag kan minnas. Ibörjan var jag där så ofta som möjligt för att få träffa Karamell och hjälpa till i stallet, när sedan Piccabbo kom var det han som tog upp mina dagar i stallet.
Nu spenderar jag mina dagar på Alne Herrgård där han nu står.
När jag inte är i stallet så fylls mina dagar av plugg, dator och kompisar.

Jag är en väldigt blyg tjej och rädd tjej. Men när det gäller de jag känner kan vad som helst hända! Haha, skämt åsido. Jag är iaf ganska trevlig mot de som förtjänar det, och helt tvärtom mot de som inte förtjänar det. Jag kan allvarligt talat vara riktigt elak mot de som förtjänar det. Inte så att jag snackar skit eller så, men de ska veta hur jag känner.
Jag är sjukt envis också, hatar när saker inte blir som jag tänkt mig. Och folk som inte håller tider kan göra mig stormtokig!!





"Min" häst heter Piccabbo Sacc xx. Men jag kallar honom för Piccabbo eller Picca. Han är då alltså inte min häst, men den häst som har fångat mitt hjärta och den häst jag rider mest.

Han är ett engelskt fullblod på 163 cm i mkh, född 1994. e. Steve's Friend xx 805* ue. Birkum Blue xx.
Han har (vad jag vet, vet inte säkert om det är sant..) startat lopp 9 gånger men inte sprungit in pengar. Han var för seg och blev ridhäst ist.

Piccabbo är en otroligt snäll häst, förutom då han blir sadlad då de kan flyga några ben hit och dit, tänderna visas också. Men det är faktiskt okej tycker jag då han haft en sadel som inte passade och han alltså haft ont, då är det såklart han kan få vara lite så för han sparkar/biter ju inte den som sadlar direkt. Han är inte särskilt lättriden och har lätt att få en väldigt konstig trav, ärligt vet jag inte rikitgt vad han gör.

Han älskar att få komma ut i skogen, hoppa är även något han tycker om men det händer inte så ofta tyvärr ..
Jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga? Han är en häst med ett stort hjärta och min prins ♥







You're simply the best ♥

Okej, nu kommer filmen. Jag vill ha massa kritik, bra & dålig. Bara den inte är elak!
Vad tycker ni? Vad bör vi förbättra? Tack på förhand :)

Och förresten, några saker jag vill påpeka. Jag vet att han inte är så värst fin, men den där gången kändes inte särskilt bra .. Vi är ringrostiga, men vi ska komma igång igen så blir det nog bättre sen!


RSS 2.0