Gabahaaagaaaaaaah

Jag är så otroligt förbannad (jag ber om ursäkt för hur detta inlägg lär bli = inte särskilt glatt och vackert..) just nu, det bara kokar inuti mig så arg som jag är! Var in på bloglovin och på ponnysanning hade tjejerna lagt ut ett klipp, debatt där det pratades lite om RGB (Rolf-Göran Bengtsson alltså) och jerringpriset. Och jag bara kände hur förbannad jag blev direkt hockeyspelaren och den andra killen öppnade sina munnar... "....Förmodligen topp 10 i världen som ryttare just nu men och jämföra hans prestation emot Marcus Hellner eller Alshammar och Daniel Sedin.. Det går inte att jämföra i min värld för att han har fortfarande en häst som kanske 70-80% måste vara riktigt riktigt bra för att han ska kunna vinna någonting ......" 

Men VAKNA! För det första ska inte RGB få ta skit för att han är DUKTIG och VANN, det är bara brist på respekt, så ni som säger att ni inte tycker han skulle vunnit - ni har ingen respekt för ridsporten, vad ni än säger, det är bullshit. Hade ni respekt för den skulle ni inte stå och tjaffsa så sjuhelsikes mycket om det här!

För det andra så ja, han HAR bra hästar, det är ju såklart! Men tror ni inte han SJÄLV har tränat dem till att bli så bra som han behöver dem? Tänk igenom det innan ni öppnar munnen. 

Och jag säger det IGEN - han hade inte vunnit utan sina hästar, nej, MEN som Jens säger i videon så hade inte Zlatan varit så bra om han inte haft sitt lag, en hockeyspelare hade inte klarat sig GALANT utan ett bra lag.

INSE tack, är bara så pissed just nu. ROFFE VAR VÄRD DETTA, WHATEVER YOU SAY, VANN HAN ÄR HAN VÄRD DET, VAR HAN INTE VÄRD DET HADE HAN INTE VUNNIT. ROFFE ÄR VÅR IDOL, PRECIS SOM NI HAR ERA "IDOLER" "KUNGAR" "GUDAR" I ERA SPORTER - ROFFE ÄR VÅR OCH HAN ÄR VÄRD ATT VINNA MEN HAN ÄR INTE VÄRD ALLT DETTA NEGATIVA TJAFFSET SÅ LÄGG NER.

NU är detta klart från min sida, jag har stått för vad jag tycker 2 gånger och nu orkar jag inte förklara meeeeeer. Jag står för detta och kommer alltid göra, punkt. 



trettioett snedstreck ett

Godkväll på er! Ja, jag inser hur fult det låter men vem bryr sig. Just nu sitter jag iaf och dricker blåbärs smoothie och pratar med Kattis inför imorgon. Vi slutar ju 11-11.30, inte riktigt hundra på tiden men inte senare än 11.30 i alla fall, så Kattis, jag och kanske Matilda ska in på stan då. Det är inte riktigt bestämt ännu, men det blir nog så också på kvällen åker jag och rider Ella. 

Idag tänkte jag jobba ikapp lite matte och åka till Ella, men jag jobbade igenom ett helt kapitell på matten idag så jag sket i att ta hem den. Ella sket det sig också med eftersom att pappa tydligen var i Umeå och sedan skulle han direkt på hockeyn.. Har verkligen börjat få tillbaka "ridsuget" så jag vill bara dit nu!! 

Jaja, sånt är livet. Nu ska jag fortsätta dryga musik och dricka smoothie. Blir en tidig kväll ikväll + liten sovmorgon imorgon eftersom pappa skulle skjutsa oss imorgon tror jag! (:


Denna har gått på replay sedan jag kom hem!





Gårdagens ridpass


Printscreen från filmen i söndags.

For till stallet 19.00 igår och red. När jag kom dit så hade Julia redan tagit in hästarn så jag tog bara ut Ella på gången och borstade henne ett bra tag (ni skulle sett hur skitig hon var, KATASTROF) också kratsa jag hovarna osv. Sadlade, satt på benskydd fram och tränsade. 

Även igår stod hon stilla när jag skulle hoppa upp, jag blir så glaaad av det - gör typ min dag nu!! Jag vet dock inte om hon har börjat inse att det inte är lönt eller om hon helt enkelt trivs bättre med mig nu, för ALLT har börjat bli bättre. Hon kommer till mig i hagen, går utan att stressa upp sig som förr från hagen på kvällen, hon trippar inte runt på tå när man ska till ridbanan osv. Men det är iaf skönt att hon börjar komma ner på jorden! (: 

Iaf, skrittade fram i 10 minuter och sedan gjorde jag "raka" serpentiner (haha) med halter på medellinjen vilket funkade helt ok. Fortsatte med att jag på ena långsidan ställde henne inåt, gjorde en halt i hörnet också hade jag henne rakställd kortsidan, halt i hörnet också rakställd andra långsidan och på sista kortsidan ställde jag henne utåt! Det funkade helt ok det med, hon var lite tjaffsig men när jag verkligen SATTE mig ner och var mjuk så funkade det bra! Skrittade sedan av i ca. 5 minuter, blev bara 25 minuters ridning men det är iaf bättre än inget! 

Vill ha bra underlag NUUUU.

Tävling


Cheval Ridsport , Tävlingen (:

You're my little angel, you're my little star


cause baby, I love u. ♥

Igår hade Ella och jag myssöndag! Borstade henne och hon var så go' och mycket "lugnare" än vanligt - låter som om att hon typ är värsta hulliganen att hålla på med haha, men så är inte fallet. Hon brukar bara flytta sig lite hit och dit ibland och stå och äta men igår var hon supergo' och skulle bara mysa - , man såg verkligen hur hon njöt! Stod med huvudet nere och slutna ögon för det mesta, älsklingen!

Stallet


Lite av hur jag såg ut idag hos Ella. Turkos everestväst, svart CRW tröja, underställ, rutiga ridbyxor och vinterridstövlar! 

Ella och jag bara mös idag, det var otroligt mysigt. Jag vill bara säga att jag älskar min häst och att film kommer!

Igår (Lördag den tjugoåttonde i första)

Har helt glömt bort att berätta om igår ju, opss. Men iaf så for jag, mamma, pappa och Ellen och åt på Harrys och sedan gick vi på hockeyn. (Fatta att jag skrev TVÅ långa inlägg till er igår på mobilen när vi kolla hockey, men WiFi skiten döda ju precis när man skulle publicera.....) Träffade även Jullan där så var lite med henne i andra pausen! :) 

Modo vann iaf med 6-2, riktigt bra jobbat tyck jag! Jag tycker ju egentligen INTE om hockey, tycker att det är så långtråkigt att titta på - klockan stannar var och varannan minut och det tar en eeeevighet, men så kan det ju bero på att jag inte är så intresserad också - MEN stor jävla creed till alla som spelar hockey. Jag skulle ALDRIG klara det, tycker det är nog hemskt att titta på när de slänger in varandra i sargen och kötta som bara den på varandra. Jag riktigt känner hur ont det måste göra, ser galet hemskt ut - så stor CREED till alla hockeykillar/tjejer som pallar trycket haha.. (kanske ni kan se såhär på ridsporten också..? Nej, haha, men lite så känns det nästan.)

Efter hockeyn gick vi till hemmakväll och hyrde filmer och köpte chips. Hyrde "Bridesmaids", den var riktigt bra! :)


från innan vi for på Harrys.

pussen

Just nu sitter jag här i pyjamas, okammat hår i fläta och ja ni fattar. Ska väl gå och dra på mig något och sedan göra något vettigt, kanske lite matte? Blev ingen uteritt imorse förresten :( 

Jag har ingen blogglust så nej, hejdå!

Senare..

Berättar allt om idag (igår blir det ju, haha..) när det blir morgon! Ska sova nu, klockan ställs på 08.00 - ska se om Julia svarat då så jag vet ifall det blir någon uteritt. Jaja, vi hörs efter det isf, puss och godnatt! (:

såhär har jag sett ut idag (igår..)!

In riding a horse, we borrow freedom


Dagen då vi lyckas kommer när vi lyckas

Nu till veckan SKA jag ta vara på att pappa är ledig och åka till Ella så gott som varje dag. På måndag är vi ju lediga så då ska jag antingen rida ut eller så kör jag ett dressyrpass med lite travbommar om det går. Imorgon ska jag nog rida ut med Julia iaf, om jag har skjuts och om hon kan, men det ska nog gå!

På onsdag slutar vi typ halv elva så då ska jag åka till Ella runt halv två kanske, sedan kommer Jullan kanske och fotar/filmar oss - äntligen nytt! Då blir det iaf ett dressyrpass och kanske lite på ängen om det går att rida där!
Tisdag/Torsdag kanske jag longerar eller så, vi ser väl. Fredag får hon kanske vila också ska jag försöka komma ut på kanske söndag och lördag ett dressyrpass! 

Lär antagligen bli MASSA ändringar, men jag ska försöka hålla det här iaf, det behövs :)

Älskar bilden. ♥

Fabulous shit and so 2012 ♥



Tjoo! Sitter här i soffan alldeles slut efter gårkvällen med en kopp te och lyssnar på spotify på tvn. Haha, vi gjorde absolut INGET igår men jag blev ändå dötrött.. Vad vi gjorde var att sitta vid matbordet i 20 minuter och vänta på pizzan, åt MASSA pizza haha. Matilda kom åtta så då fick hon äta upp det som var kvar, sedan gick vi in till vardagsrummet och åt chips, dipp, ostkrokar, gurka, morötter och drack massa dricka! Justja, vi var även upp och fixade vår grymma spellista - Fabolous shit and so 2012, haha Evelinaa- (den jag lyssnar på nu såklart, hihi) och tog lite kort. Ska be Malin skicka lite kort också, jag har några på min kamera så ser vi om några funkar att lägga ut här ;)

De for hem tolv iaf men Malin stannade kvar och sov över här. Vi låg och pratade ett tag sedan somnade vi nog runt två och klev upp halv tolv, åt frukost och sedan for hon hem för typ en halvtimma sedan. 

Neej, nu ska jag runda av här. Men jag tycker om er galet mycket flickor, ni är så galet bra ♥

Myskväll!

Hej på er, kom hem från skolan för typ en kvart sedan. Nu sitter jag och lyssnar på go' musik, ska snart gå och hänga in alla kläder i garderoben, dammsuga och röja undan på rummet helt enkelt! Klockan fem ungefär kommer Malin hit också ska vi väl bah dega och fixa lite för ikväll. Runt sju så kommer Rebecka, Kattis och Evelina också ska vi käka pizza och mysa jävel! Matilda kommer runt åtta också, så då ska vi äta ännu mer pizza haha ... Har köpt massa tjockagrejs att äta ikväll - chips, ostkrokar, dipp, dricka, morötter, gurka. Dags att bli tjock, haha nejmen. Vanlig 9:1 tjejkväll ;)

Kommer bli galeeeet mysigt iaf, prata massa osv (: 



Jag älskar min häst!!

Galet glad man blev igår hos pollen.. När vi hämtade dem så ville de inte komma först men sen kom Ellson gåendes till mig, då blir man alltid glad ju! Gick in och fixade henne också ut på plan, och guess whaaaat? Jag kom upp utan att någon behövde hålla i henne för första gången sedan i OKTOBER. Gaash, så glad så glad!! 

Men jag måste gå nu, tyvärr -tell u more tomorrow! (:


Åhåhåhåhåhåh

Typ över halva dagen har varit fmlmoments, åhåhåhåh, idag ORKAR jag inte med happyfacevärld och göra allt med ett BIG SMILE..... Har suttit hemma och varit irriterad/arg/ledsen/besviken/sur, antar att ni fattar! Har inte fått läxan gjord heller, JAJA. Inte mer om det inte.

FAST NU BLEV JAG PÅ BRA HUMÖR IGEN, lite bättre iaf. Ella har världens bästa ägare, så glad att jag har dem!! Ska byta om snart och fara dit, blir på ÄNNU bättre humör. Mocka, fixa hö, sopa, hämta hästar och RIDA. Vi hörs ikväll (: 


Får bli en bebisbild på Ellson idag!

Så galet fint♥

Åh herregud, jag blev typ tårögd - så hima fint!! Älskade djur.



Slöööö

Blev inte så bra bloggning idag ändå, haha... Jaja! Har inte gjort ett piss idag - sett tv, suttit vid datorn, ätit - förutom att  plocka i diskmaskinen. Nu ska jag väl ta tag i matten som jag tänkt göra hela dagen, suck. Ska även städa iordning lite på mitt rum, duscha och SOVA. Är inte trött, men känner att jag vill gå och sova tidigt ändå..

Imorgon ska jag ta mig till skolan iaf, hela förmiddagen spenderas på Park för att kolla på olika linjer, Malin och jag ska kolla Media typ. Eftersom jag vet vars jag ska gå redan, 95%säker på att jag vill iaf, så kan jag lika gärna joina henne då hon ville det! Sedan tillbaka till skolan och äta, sedan har vi so/sv också slutar vi 14.00 - skön dag! 

Får se vad jag hittar på efter skolan, ska iaf ta mig till Ella på kvällen :) 





A Life without horses, is like taking a breath without air.




Back off.

Tänkte bara ge en liten fortsättning på inlägget jag skrev om Rolf-Göran Bengtsson igår, fast mer om hur svårt det faktiskt är att rida. Jag har tagit upp det här tusentalsgånger och jag vet inte hur många gånger jag behövt försvara mig mot okänsliga killar/tjejer som står och skrattar åt en för att man försöker förklara hur svårt det faktiskt ÄR. 

Nej, det är inte svårt att sitta upp på en häst och ÅKA runt i skritt, trav och kanske en liten galopp - DET är inte svårt. Hästen går av sig själv och är den snäll sitter du kvar när du ÅKER. Men det är inte vad vi gör, vi ÅKER inte, vi RIDER. Det är en otroligt stor skillnad och det tycker jag att folk ska fatta. Det är EXAKT samma sak som att ALLA kan sparka på en boll t.ex, med DET är inte vad fotboll går ut på riktigt. 

Jag skulle vilja ta alla killar/tjejer (tyvärr mest killar...) som jag känner som sagt all skit om ridning, sätta upp dem på Ellson och låta dem hoppa över ett hinder i galopp - eller NEJ förresten, bara galoppera över en BOM. Jag garanterar er att 9/10 skulle nog ramla av, de skulle iaf ligga på halsen. Ella är inte lätt så därför skulle jag vilja sätta upp dem på henne och klara det jag klarar av att göra med henne - RIDA, UTAN att hon drar iväg, stannar, tjurar ihop, bockar av en osvosv. DET skulle jag vilja se, så ni som är så duktiga på att snacka skit om ridning - kom GÄRNA och testa. 

Galet less på er nu, back off.




Ella och hennes lite av hennes bockserier/happy moments när jag GALOPPERADE ÖVER BOMMAR, hahaha, i Oktober. (Printade från film, gå in på min youtubekanal - equiisss - om ni vill se hur det såg ut, haha...)

Hemma idag

Hejsan, idag är jag hemma. Kände att det var bättre att stanna hemma och bli hundra innan man drar sig till skolan. 
Ska försöka uppdatera er bra idag, så bra jag kan iaf om jag har några ideer! Det var väl allt jag ville säga, vi hörs :) 


Finfina Matrix!

Smarrigt vetni!



Nu - CSI och sedan sovaa. Får se om jag orkar dra mig till skolan imorgon, tror jag stannar hemma ändå så att det slipper bli som idag. Mår inte helt 100 än!

Rolf-Göran Bengtsson

Känner att jag är lite efter med att skriva om Roffe och jerringpriset, men jag har en förklaring - för det första har jag inte haft tid att sätta mig ner och skriva ihop mina åsikter om detta, och för det andra hade jag inte lust att sitta och babbla i det samtidigt som ALLA andra. Så, jag får väl vara lite efter då, haha! 

Blir bara så less på alla som klagar på att han vann, han är väl EXAKT lika mycket värd som alla andra att vinna detta? Bara för att han rider så ska han bli nertryckt och trampad på, det är absolut inte rättvist. Jag vet inte hur många kommentarer jag läst där det står att han inte är värd detta, han hade inte klarat det utan sin häst, vem som helst kan rida så han är inte värd det pga det osvosv... Jag vill bara SPY på er som inte kan acceptera det här, Roffe är en galet duktig ryttare inom ridningen - precis som t.ex. Marcus Hellner är en duktig skidåkare. Varför skulle ingen klankat ner på honom och klagat om han vunnit då? Jo, av den enkla dumma anledningen att ridning inte är en SPORT. Ridning är en sport, ACCEPTERA det. Det är svårt och jobbigt, än om ni inte kan förstå det. 

Och nej, han hade INTE vunnit utan sin häst - men hade en skidåkare vunnit utan skidor? NEJ. Hade en fotbollsspelare vunnit utan sitt lag eller boll? NEJ. Jag är fullt medveten om att det låter som om att jag tycker hästen är ett "redskap" nu, men så menar jag absolut inte. Jag förstår att det är en viss skillnad när hästen är ett levande djur. Men tror ni verkligen att folk skulle vilja ha in en häst där som fick ta emot priset? Haha, nej det tror inte jag. 
Men det är ju liksom så att Roffe kan inte vinna utan hästen och hästen kan inte vinna utan Roffe! Kända ryttares hästar är lika kända, om inte MER, som själva ryttaren inom ridsporten faktikst - så upplever iaf JAG det.
Roffe och Ninja La Silla. 

Ridsporten är inte lätt, det är mycket som ska klicka och funka. Man sitter ju faktiskt på ett flera 100kilos djur som kan skena iväg eller göra vad som helt NÄR som helst - UTAN förvarning. Så det är såklart man måste jobba, man måste ha ett band, hästen ska kunna lita på dig annars är det INTE lätt. Du ska själv vara i bra form, och du ska även träna upp din häst - dvs. du har TVÅ levande varelser att träna. Och tänk så att hästen känner av vad du känner - nervositet, rädsla osv. - så när du kommer där sista metrarna mot sista hindret, tvekar du för en sekund kan det vara för sent, hästen känner av det och känner du dig inte säker kan den mycket gärna vägra och då är du helt plöstligt mycket längre ifrån vinnarplatsen du var sååå nära!

OCH INNAN ni säger att han är värd det, pröva sitta upp och hoppa över 1 meter höga hinder inför en stooor publik - SEDAN får ni säga vad ni vill. Och ni kan även kolla detta: 
  • Jerringpriset 2011
  • 2011: 1:a EM (individuellt)
  • 2010: 6:a VM (individuellt)
  • 2008: 2:a OS (individuellt)
  • 2007: 5:a EM (individuellt)
  • 2004: 8:a OS (individuellt), 2:a OS (lag)
  • 2001: 2:a EM (lag), 3:a EM (individuellt)
  • 1999: 6:a EM (lag)
  • 1996: 10:a OS (lag)
  • 1994: 7:a EM (lag)
ROLF-GÖRAN BENGTSSON ÄR MER ÄN VÄRD DET, respekt på han! 



(Väldigt rörigt, men ni förstår nog min poäng!)



Stormbilder!

Hihi, här har ni några bilder sedan i lördags! Pappa har tagit bilderna på mig och hästarna, de andra har jag tagit lite slarvigt sådär ;) 



Hemma..

Hej på er, for till skolan imorse och under första lektionen kände jag verkligen att jag inte skulle klara av hela skoldagen. Härdade tills efter 12 iaf, då ringde jag till pappa, mormor OCH morfar men INGEN svarade. Då kände jag verkligen att jag bara ville gå och döööö, blev bara värre och värre också. Började må illa osv, men mamma ringde och sa att det gick en buss förbi utanför skolan 12.40 så jag fick låna en 20a av Evelina (taaaack igen!!) också sprang jag ut till bussen. 

Nu är jag iaf hemma, har bytt till myskläder, tagit alvedon och sett PA3. Nu ska jag ta något att äta och se How I met your mother♥



Dags att rycka upp sig!

Blööö, är så trött och less på allt idag... Har lust att bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet och försvinna. Jeje, sånt är livet ibland - det är bara rycka upp sig och göra det bästa av det, med ett BIG SMILE på läpparna! 

Tog en välförtjänt sovmorgon imorse med tanke på att jag klev upp 07.00 igår, red, fixade stallet och sedan var vi hos mormor från halv fyra till halv tio. Åt massa mat, fikade och hade det trevligt! 
Nu ska jag dra på mig träningskläder och sätta mig på träningscykeln ett tag med go musik, sedan tänkte jag köra lite styrka också. Ska även göra klart matteläxorna, plugga spanska, engelska och musik. Känns skönt med söndagar då man tar hand om allt så man kan ta't lite lugnare på veckorna efter en tung skoldag! Halv fem drar vi upp till Bredbyn och grattar farmor som fyllde år i förrgår, så nu ska jag snabba på lite - 2½ timma på mig, hörs! 



Nu -

Ta på sig lite finakläder, fixa hår/smink och dra till mormor på storkalas! (:

uschee

Smakprov

.. Vill ni se mer? (:





Ella 21 Januari 2012.

Blev ingen uteritt idag, red istället på banan i djupsnön. Varför vi inte red ut var av den enkla anledningen att det blåste som bara den och snön från träden rasar osvosv och då har man inte lust att riskera något genom att rida ut i skogen, dessutom hatar Ella blåst så jag kände att det var säkrare på banan! 

Iaf så var hon stressad som bara den pga, först och främst att hon inte hade fått gå ut när Conny och Valle gjorde det, och för det andra blev det ju absolut inte bättre av att det nästan blåste storm ute så... 
När vi gick ut till banan så var hon jätteuppspelt och flög runt mig med huvudet uppe bland molnen, blir så less när hon håller på så ibland, det blir verkligen FÖR mycket. 

Men till ridningen, skrittade mest och fokuserade mycket på min sits - tummarna upp, benen rätt osv. - och efter ett tag tog jag tag i formen och sånt, gick väl sådär. Försökte rida henne i lite högra form än vanligt vilket gick ganska okej! Tog sedan första traven efter skadan - läs: första traven på över 5 VECKOR - och det tyckte hon om, hon fick springa på lite som hon ville. Enda kravet var att det inte fick går fortare och fortare och såklart inte för snabbt så hon halkade, det gick bra. Dock blev jag så irriterad när hon "drog iväg", travade också bara "satte" hon sig på baken och flög fram och jag bah "NEJJJ!!", haha pinsamt. Nejmen, så får hon inte göra, så blev lite chockad samtidigt som jag var less på hennes dumma fasoner så jag bara röt till... Menmen, hon stannade ju då iaf.

Bilder kommer! :)



vill soooovaaaa...

Godmorgon, uppe med tuppen idag. Klev upp 7 vet ni... Ska snart byta om och fara till stalelt, ska rida ut med Julia. Det blir nog väldigt trevligt, om det finns någonstans att rida - det har snöat så himla mycket de senaste dagarna så! Också hoppas jag att det inte blir strömavbrott hahaa, igår gick strömjäveln TRE gånger!!! Först på morgonen, kom tillbaka 08.40 typ, sen gick den precis när mamma skulle göra middag, också gick den runt 19.00 eller så igen. Är så gaaalet less på den här skiten, strömmen har typ gått tio gånger den här vintern -.- 

Nje, nu ska jag äta klart min frukost och byta om, bloggar senare!

Eldbuuuuun gästbloggar ;)

Heeej, Ellen här. Nu har jag och Agnes sett på SpyKids och ätit chips, strömmen har gått tre gånger här också under dagen..... 



Chiao!!

Drar till stan och möter upp Fia, hörs ikväll! 



lista

a l l m ä n t
.Vem var den senaste killen du pussade? - bluuub.
. Hur många killars telefonnummer har du inlagt i din mobil? - det kan man ju fråga sig
. Gillar du nån nu? - nje ..
. Vad gjorde du inatt? - sov
. Och i förrgår natt? - sov
. Vad gör du innan du ska sova? - smsar och läser.
. Kan du prata med din mamma om allt? - Nej ..
. Hade du berättat för dina föräldrar om du blivit gravid? - japp
. Hade du blivit glad om din pojkvän pussade dig? - hahah jaaa
. Choklad eller glass? - glass
. Push-up eller T-shirtbh? - båda
. Stövlar eller sneakers? - sneakers
. Kjol/klänning eller jeans? - jeans

s j u f a k t a
. Hårfärg: brun
. Längd: 1.67
. Frisyr: platt, bra långt
. Ögonfärg: grön, grå, brun typ
. Humör: Bra :)
. Vänster eller högerhänt: höger

T i o s a k e r o m d i t t l i v
. Har du nånsin varit kär? - jo..
. Tror du på kärlek? - Jaaa
. Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar? - ohja
. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - Tyvärr
. Har du någon gång krossat någon annans hjärta? - typ
. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? - nje, typ
. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom? - nepp
. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - en aning, jaa
. Har du nånsin haft en hemlig beundrare? - njae
. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Japp.

T i o s a k e r ;
D e t d ä r e l l e r d e t h ä r
. Kärlek eller pengar? - måste jag välja, så kärlek, lätt!
. Vin eller öl? - vin
. Dag eller natt? - dag
. One night stand eller förhållande? - förhållande
. Tv eller internet? - internet
. Pepsi eller cola? - cola
. Vild fest eller romantisk hemmakväll? - hm, beror på.
. Färgfoto eller svartvita? - beror på, fast jag älskar svartvitt.
. Telefonkontakt eller face to face? - face to face
. Bildagboken eller myspace? - bilddagboken

T i o "H a r d u n å n s i n"
. Har du nånsin blivet upptäckt när du smitit ut? - Naaj
.Har du nånsing viljat ta livet av dig? - njea
. Har du nånsin gjort något du ångrar? - ohjaaa
. Har du hoppat bungy jump? – nej
. Har du nånsin varit med i en olycka? - nje
. Har du nånsin ätit en hel tårta? - åh, fy nej..
. Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa? - typ
. Har du nånsin gått på bio ensam? - nej
.Har du nånsin tyckt att världen suger? - alltför många gånger ja

O m d i g:
. Hur mycket är klockan just nu? – 19:59
. Namn? - agnes lindberg
. Vart bor du? - örnsköldsvik
. Hur många barn vill du ha när du blir stor? - 2
. Vill du gifta dig? - ja
. Rullar du spaghettin eller skär du den? - olikaa
. Har du ätit sushi? - ja,
. Favoritglass? - BJ ♥
. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? - HUR ska jag veta det? flingor är inte ens gott
T r e G r e j j o r
. Har du någonsin blivit jagad av polisen? - nej
. Sover du helst själv eller med någon? - med någon, lätt
. Tror du på spöken? - typ, ja

S k u l l e:
. Skulle du vilja vara längre? - neeej
. Skulle du vilja kyssas nu? - kanske
. Skulle du vilja dricka dig full nu? - nej

K a n:
. Kan du röra på öronen? - nej
. Kan du slicka dig på näsan? - nej
. Kan du kolla i kors med ögonen? - ja
. Kan dina föräldrar lita på dig? - japp
. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? - inte när jag är vaken
. Kan du va på en fest utan att dricka? - ja
. Kan dina vänner lita på dig? - ja, absolut!
. Kan du tänka att pierca dig i naveln? - njaaa
.Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? - men ja

H a r:
. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - jo
. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? - ja
. Har du syskon? - ja, två
. Har dina föräldrar ljugit för dig? - ja
. Har du varit hög den här månaden? - nej
. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? - ja
. Har du borstat tänderna den senaste timmen? - nej
. Har du pussat någon som är fyra år äldre? - nej
. Har du haft sex med någon som är tre år äldre? - nej
. Har du haft ett förhållande med någon som är tre år äldre? - nej
. Har du blivit påkommen när du har haft sex? - nej
. Har du ljugit på någon fråga än då? - nej

V e m:.
.Vem älskar du? - mina närmsta vänner och min släkt.
.Vem vill du bli full med? - pappa!! nej men haha....... ;)
.Vem är den bästa artisten/gruppen? - jadu
.Vem pratade du senast i telefon med? - pappa?
.Vem är snällast i världen? - det vet ju inte jag
.Vem vill du prata med? - sofia
.Vem sov du senast med? - minns ej!
.Vem vet allt om dig? - INGEN. fast jullan, jessica, sofia, malin och lelle vet mycket..
.Vem kramade du senast? - Matilda kanskeee?

Att må bra

2011 var ett dåligt år för mig, mycket jobbigt hände och tillslut orkade jag inte ta mig upp, jag slutade prata om hur jag kände på riktigt, ljög om hur jag mådde och jag var inte alls lycklig. Jag kunde aldrig släppa allting, jag stängde inne allt och var otroligt borta. 
Några av orsakerna vet ni redan - Piccabbo flyttade, jag slutade på ÖOR och tappade många av mina UNDERBARA vänner som alltid fick mig att skratta och må bra och sedan har vi några personliga anledningar också som verkligen krossade hela min värld. 

I början på detta året satt jag iaf i bilen på väg till stan och då börjar jag helt plötsligt bara tokle! Jag blev bara överlycklig, glad och lättad - än fast inget hänt. Det var det konstigaste jag varit med om, men det var så galet skönt att känna att allt bara rann av. Och jag är så galet stolt över mig själv (nej just det ja, så får man ju inte säga.) för att jag efter det släppte allt och KÄMPAR för att må bra, life's too short. Jag är så glad över att jag kan svara "Ja" 9 av 10 gånger på frågan "Mår du bra?" nu. Det är en skön känsla, visst känns det lite konstigt att MENA det när man ljugit om det för det mesta i typ ett halvår - MEN det är härligt. 


Nu tänkte jag gå vidare från mig och snacka lite mer om er, kanske? Ni som känner er sådär sjukt värdelösa. Ni som nått botten. Ni som tror att det inte finns NÅGOT bra kvar. Ge inte upp. Dränk er inte i sorg - vad än livet kastar på er, PRATA med någon. Det är okej att vara ledsen, det är okej att inte må bra men det är inte okej att dränka er i sorg, stänga inne alla känslor och låtsas må bra. DET ger inte ett piss, det blir bara sämre. 

Livet är alldeles för kort för att gå runt och vara ledsen dag in och dag ut. Det kommer komma en dag då du inser att du är bra, att du kan. Vad än folk säger, ge inte upp, snälla. Visa att du är stark, visa att du kan, le och skratta åt allt patetiskt som folk säger/tycker - deras åsikt spelar ingen roll. Sluta att inte våga vara dig själv, sluta tro att rykten ska spridas vad du än gör - KÖR PÅ DITT EGET RACE OCH SKRATTA ÅT ALLA AVUNDSJUKA MÄNNISKOR SOM FÖRSÖKER FÅ NER DIG FÖR ATT DU VET VAD DU VILL!! Det ska jag göra iaf, det jobbiga livet är över. 

 Tears are forming in your eyes
 A storm is warning in the skies   
 The end of the world it seems
 You bend down and you fall on your knees
 Well get back on your feet, yeah
  
 Don't look away, don't run away
 Baby it's only life
 Don't lose your faith, don't run awa
 Baby it's only life
 You were always playing hard,
 You never could let down your guard,
 Oh but you can't win if you never give in
 To that voice within, saying pick up your chin
 Baby let go of it, yeah
 Don't be so afraid of facing every day
 Just take your time, it's only life
 I'll be your stepping stone, don't be so alone
 Just hold on tight, it's only life



Ella 16/1

Igår red jag ju som sagt Ella. For dit så jag var där åtta, Julia skulle komma lite senare så jag mockade igenom Ellas box än fast det var mockat haha... Tyck bäst om att mocka själv, ska inte vara småkluttar kvar ;) nejmen, fanns ju inget annat att göra! 

När hon kom hämta vi in alla hästar och sedan fixade jag Ella. Nyskottat på plan typ,  lite halt under den lilla snön så det blev bara skritt. Först på långa tyglar, tre varv åt varje håll, och sedan kortade jag upp tyglarna.
Fokuserade mycket på min sits och att Ella skulle slappna av så jag gick aldrig rakt fram typ - skänkelvikningar, volter, snett igenom osv. Då lugnar hon sig, när hon inte hinner tänka på allt runt omkring och blir sysselsatt varje sekund så hon inte tycker det är tråkigt. 
Red bara 20 minuter, men det var ju dock andra gången efter vilan så det var lugnt :)


GODNATT

Right now...

Blodapelsin, kolsyrat vatten och Sportfysik...
(galet fult, men pallade ikke ta ny)

Har haft full rulle all day, hann helt enkelt inte blogga om igår efter skolan. Ska BARA göra klart sportfysiken, sen uppdaterar jag er, SEDAN blir det vindruvor, sängen och How I Met Your Mother - galet vad skönt DET ska bli!!

Dagens planer!

Idag ska jag ha en stallfri dag, istället ska jag pluggapluggaplugga!! Måste göra klart sportfysiken och matteläxan, också träna spanska och engelska. Ska blogga när jag kommer hem som jag sa, men sen blir det att gräva ner sig i böckerna ... Äta middag och klockan 18.00 drar jag till friskis och tränar, förhoppningsvis! ;)
Hem och duscha också tar jag en tidig kväll, senast 21.00.


Min älskade tjaaaaj!

ooooh, idag tyckte jag om min häst. Jag ska gå och lägga mig nu så jag pallar ta mig upp imorgon, men jag skriver så fort jag kommer hem. Promise! 



Måndagen den 16 Januari 2012

Idag ska jag som sagt till stan med Malin efter skolan, pappa hämtar oss klockan sex. Så fort jag kommer hem blir det till att plugga matte och NO. På kvällen drar jag till Ella och rider om det är bra underlag, är det halt så får hon röra sig genom att gå runt lite på banan bara. Är underlaget sådär skrittar jag uppsuttet och går det så blir det en liten trav! 

Tiden som blir över ska jag blogga på, kolla datorn och vara social med familjen. Vilket lär bli typ 1 timma? ;) 
Vi hörs när jag har tid helt enkelt och jag PALLAR INTE fixa tidsinställda - NOLL ideèr! 



Säger godnatt härifrån!

Nu ska jag ta och säga godnatt, ska dock inte sova utan se film med syrran. Kom hem från Jullan för 40 minuter sedan, hade ett mysigt slut på dagen med henne - fixa hos Sudden, data, film och PA3! 

Kommer nog upp ett tidsinställt imorgon iaf, ser väl om jag fixar fler. Ska nämligen till stan med Malin direkt efter skolan! :) 


Bara för att vi är så gaaaalet söta, haha...

This week.

Känns som jag har massa bilder från i veckan (eller OKEJ, från i ONSDAGS, haha Julia...) , fast jag har ju inte sagt så mycket om veckan heller så joo. :) 

Onsdag var ju Jullan hit, satt mest vid datorn, fika också gjorde vi mat. Sedan drog vi te Ellson och var där tills fem?, provade sadeln osv. Hem, duscha/fixa mig också drog vi och kolla Jullans träning och sedan hem till henne. 



Torsdag var jag med Jullan, drog direkt till Alne där hon redan sadlat Suddiludd osv. så vi bara tränsade också gick vi ut och longera, sedan fick jag sitta upp och rida i kanske 40min? Jättekul var det! Väldigt stel var han så Jullan sa åt mig att gå in på en lite mindre volt och ställa in och ut så tillslut släppte han. När jag skrittat ett bra tag så travade vi ganska mycket, serpentiner, volter osv. Tog även en liten galopp! 
Tog sedan bussen till stan och köpte mat, efter det hoppa vi på bussen till ÖOR och for dit och titta på lektionerna.

I fredags var jag med Mattu och Sofia hos henne. Vi gick till Willys och köpte BJ och godis, snacka massa när vi gick också. När vi kom tillbaka till Sofia så såg vi på Paranoid Park, väldigt konstig film haha.. Men den var väl bra, hann dock inte se klart hela då jag drog hem tio eftersom pappa skulle upp tidigt på lördagen och jobba.

I lördag klev jag ju upp 8 och red ut med Julia! Sedan satt jag vid datorn ALLDELES för länge när jag kom hem. Fixade mig också hade vi främmande för att gratta pappa som fyller år idag - GRATTIS . Halv nio for jag till Jessica och träffa hon, Lelle och Malin! 






Slarvig...?

Känns som jag har hunnit med bra mycket på knappt två timmar, eller så är jag slarvig haha..? MEN, jag vaknade iaf 10 och sen åt jag frukost/såg OTH med systeryster. Borsta tänderna osv. vid tolv också gick jag ner och tog bort alla tomtar från mitt rum och tvättade av dem, hängde även in lite kläder i samma veva. 
Gick upp igen och satte mig i köket och gjorde lite sportfysik, så mycket som jag fattade av det som var kvar, matteläxan gjorde jag så gott det gick med, har typ två tal kvar men de får pappa hjälpa mig med ikväll, också läste jag engelskatexten. Ska även kolla igenom spanskaglosorna snart! 

Nu sitter jag här då efter att ha ätit världen goaste omelett och kollar runt lite, så vi hörs senare! 


min fula tomte på en ful liten bild :')

GALET trött, godnatt.

Alltså shit, så jävla trööööött... Klev ju upp 08.00 imorse och kom nästan nyss hem från Jessica. Har ju ridit ut ett bra tag, haft främmande, jobbat med sportfysiken och myst med Lelle, Malin och Jessica hos henne. Nu är jag som sagt galet trött, så jag går och lägger mig och tar en liten sovmorgon imorgon! 

Imorgon står det plugg och städning på schemat än så länge, ser vad mer jag klämmer in - antagligen en tur till Ella och förhoppningsvis träning.


Framtida outfit, haha?

Alltså tänk er det här schabraket + benskydden, mina gråa ridbyxor, svart tjocktröja och min turkosa everest väst! Hur snyggt skulle inte det bli? Synd bara att schabraket går på nästan 500:- och benskydden på nästan 300:- ...



Denna väst jag menar, den är nog lite ljusare men ändåå: 

Outfit

Är bara tvungen, hon fick inviga sina nya reflexer idag! Dock bara 2 av dem då jag bara valde att ha benskydd fram och de är förstora om jag har utan benskydd. 




(KASSA mobilbilder, men ni får helt enkelt stå ut haha)

Schabrak: Grått allround från Hööks.
Sadel: Kommer ej ihåg vad den heter haha .. Men den är köpt av Isabell. 
Träns: Hööks
Pannband: Hööks
Benskydd: Vinröda från Hööks
Reflexer: Rosaaaa från Hööks.

Haha kul att allt är från hööks typ, ooops.

Nu är hon igång!

Galet mysig morgon, älskar att vara i stallet på morgonen! Red ju ut med Julia och Matrix idag, så himla mysigt. Hästarna var dock jättetöntigaaaa, Ella var tittig som bara den emellanåt menmen - hon har ju stått ett bra tag så jag förstår ju henne.

Vi skrittade iaf upp för backen bakom stallet bredvid hagarna (hade lite panik för det först, för på slutet är det ganska brant så jag trodde det skulle vara döhalt men ikkee! Var mycket lättare att komma upp där på slutet nu än på sommarn då det är typ massa sten där..) och red förbi strutsfarmen och över vägen så vi kom till vägen runt gropen också plumsa vi där i snön - perfekt där, inte för djupt men ändå så att det blir lite jobbigt! - vilket Ella tyckte var VÄLDIGT jobbigt så hon blev väldigt speedad!

Var ute i ca. 1h och 10 minuter kanske, skrittade ju bara och vi red ju en bra bit så det var härligt! Väl tillbaka i stallet vi av dem alla grejer och fixade dem också fick de gå ut till Valle och Conny igen. Det märks att Ella behöver ridas och komma igång nu och att hon tyckte det var jobbigt idag - den senaste tiden har hon varit galet stressad och så fort man släppt henne när man gick ut med henne till hagen igen så har hon bara dragit världens repa genom hagen och nu idag så var hon så lugn så, stod en stund vi staketet och gick sedan lugnt bort till de andra och höet. 
Verkligen kul hur "så lite" kan göra sådan skillnad! :) 


Bara chillar med min bästa vän, bloggen får lida.

Har vare med Jullan hela dagen. Varit hemma hos mig - dator, fika, gjorde middag, fixa med Ellson, duscha, drog och kollade när Jullans lag träna (hon är ju skadad så hon spela ju ikke) och sedan drog vi hem till henne. Kom hem typ 21.20 så nu ska jag packa ridkläder och gympakläder, sedan sovaaa.

Åker till Alne direkt efter skolan och möter Jullan, får se om vi drar hem till henne eller ÖOR sedan. Vi hörs väääl ;) 


gammbild, fula vi är♥

Morning!


Godermorgon på er! Nu väntar jag på att Henny ska komma så vi kan åka till skolan. Idag slutar vi tidigt, eller jag 14.00, så ganska tidigt. Jullan följer med hem så vi hörs väl dåå :)

Just go to sleeeeep

Nej, vafan, skulle ju gå och lägga mig innan tio? Duktigt Agnes, duktig. Aja, stallet blev INTE som planerat.. Menmen, tar nya tag imorgon! Jullan kommer hit efter skolan, så vi lär väl göra något, äta och sedan dra till Ellson. Hon ska hem runt sex så då hinner jag fixa läxa och sova tidigt - grymt! 

Puuss, godnatt!

heest

Provande av sadel ikväll!!

Gaaah, hoppas till hundra att hästen är bra nu!! Ska dit runt åtta och mocka (om inte det är gjort redan), antagligen hjälpa till att ta in hästarna också ska jag borsta av Ella och prova hur hon reagerar om jag lägger på sadeln och spänner sadelgjorden lite löst - håll tummarna för henne!
Är ridplanen skottad ska jag nog longera typ tio minuter också (om det inte är döhalt..). Är sååå taggad på att få sätta igång min lilltjej nu, longera idag och imorgon (förmodligen) och på torsdag blir det nog bara mys, fredag vila och lördag uteritt hoppas jag och på söndag får hon gå ett skrittpass på banan om allt är bra med henne.

Hoppashoppashoppas!


And I'll be fine, as long as I've got you.




Vill bara att ni ska veta att jag älskar er. 
Tack för att ni finns där när jag behöver det.
Tack för att ni alltid får mig på bättre tankar. 
Ni är så galeeet bra. 

Och ni ska veta att jag alltid finns där för er,
jag kommer alltid ställa mig framför er när någon gör er illa,
ni är värd allt. ♥

Inte riktigt som sagt

Åh, vet ni hur skönt det var att träna eller?! Love it, jobbigt som fan men så jävla skööönt! Har inte gjort så mycket sen jag kom hem - duschat, pratat med Jullan, ätit, film, dator. - men ingen Ella... Pappa for på möte typ direkt när jag kom hem och kom tillbaka nu så det hanns inte med helt enkelt. Ska försöka ta mig dit imorgon om jag hinner, annars blir det onsdag! 
Ska iaf träffan Jullan imorgon, härligt det. Ska följa henne till Sudden, antar att jag får hjälpa henne litegranna då hon inte kan gå, haha... Jo, det kan hon men jaja. Tycker synd om dig vännen!! 

Nu ska jag fortsätta äta fruktsallad, se sveriges mästerkock och sedan packa upp, läsa och soooovaaa! :)

bilden♥ miss u lovely

Planering för Ellas igångsättning

Igår så var det 3 veckor sedan vi märkte att Ella var skadad, alltså imorgon så är det 3 veckor sedan veterinären var och kollade henne och sa att hon skulle vila 2-3 veckor. Men jag vill ju såklart att hon ska bli mer än 100% bra innan jag sätter igång henne och med ett brutet revben kan man ju inte göra så mycket mer än att vänta, och det blir förhoppningsvis bara bättre och bättre. Därför ska jag inte pröva rida henne förens nästa helg, så hon kommer få vila ca. 4 veckor. 

Kommer pröva lägga på sadeln på imorgon kanske och se hur hon reagerar. Reagerar hon bra så prövar jag att rida henne nästa lördag. Dock kommer jag bara skritta då, och än en gång - reagerar hon bra så prövar vi på lite trav på söndagen

Jag hoppas verkligen att hon är bra nu snart! Hon är ju redan bättre, nu reagerar hon knappt, vissa dagar är det värre än andra dagar - men huvudsaken är att hon är bättre än för 3 veckor sedan, då var det ju verkligen inte bra. Ni förstår nog inte hur ont hon måste haft, och det blev bara värre och värre... :( 





I love you ♥


'Cause you're everywhere to me 
And when I close my eyes it's you I see
You're everything I know
that makess me believe

Godmorgon!

SÅ, nu drar jag mig mot skolan. Pappa skjutsar mig och Henny idag för han börjar jobba typ åtta, så då fick man ju en liten sovmorgon med! Efter skolan drar jag till friskis och tränar med Henny, ÄNTLIGEN. Har saknat att träna OCH att umgås med världens bästa barndomsvän, vi har en del att ta igen... ;) 

Tidsinställda kommer, då slipper jag fokusera på bloggen. Känner att jag inte vill stressa, vill hinna träna, åka till Ella osv.. Men vi hörs ikväll, på riktigt haha!



Natten!

Tjenis! Har inte haft tid/ork att uppdatera er idag, har inte hänt så mycket intressant heller så. Har iaf varit och grattat gammelfarmor, handlat, lagat mat, ätit, suttit vid datorn osv. 

Imorgon är det ju skolstart så jag ska snart gå och lägga mig, ska bara fixa lite tidsinställda tills imorgon och packa gympakläder...
Känner mig inte så jättepepp på att börja skolan igen, dock bara en termin kvar och sedan drar man vidare på nya äventyr - förmodligen borta på Nordvik. Bo själv och allt sånt, känns ganska skrämmande med tanke på att jag inte kan vara ensamen men det ordnar sig förhoppningsvis! 

Men nu är det storfokus - ska klara alla nationella, höja mina betyg och gå ut med grymma betyg, sköta alla arbeten/läxor dubbelt så bra, ta tag i allt med Ellson, ta tag i allt med mig själv osvosv. Wish me luck! ;) 


Godnatt ...

Nej nu orkar jag inte mer, går och lägger mig och kliver upp TIDIGT imorgon. Tack för att ni hjälpte mig med skillnadsbilder, eller hur var det nu? Nej, lite engagemang kan ni väl visa..? Så tråkigt när man vill veta vad folk tycker, och ni är ju inte FÅ, också skriver ingen något?! Ledsamt :( 

Nej, piss å gå å lägg dä. Godnatt!


Någon skillnad?

Augusti 2011

Januari 2012

Kommentera nu, vill höra vad ni tyck!!

Bilder på Ellsan - 7/1~2012



Älskar dig min fina tjej♥

Bilder på Matrix - 7/1~2012



Busbild, söthäst!

Ella 7 Januari 2012

Gud vad skevt det känns att skriva 2012!


När jag tog ut Matrix till hagen igen så kom min fina prinsessa jäktandes mot mig och såg så glad ut, det värmer i hjärtat ohja, så då skyndade jag mig att hämta in henne. Hon stannade precis utanför hagen och en bit efter det men hon hängde på nästan direkt, sista biten sprang vi för jag frös händerna av mig haha...

Väl inne i stallet så borstade jag av henne, men hon var redan ren så det gick väldigt snabbt. Tog sedan ut henne på framsidan också klickade Jullan ett par fina kort! Gick/sprang sedan runt lite också gick vi in igen för hon var galet stressade då Conny stod och gnäggade som en galning, suck. Mös lite inne i stallet också fick hon gå ut igen, drog världens repa genom hagen när jag släppte henne, haha min söta snutti!



Matrix 7 Januari 2012

Ja, idag red jag ju som sagt Matrix! Det var väldigt kul, skönt att få sitta på en annan häst än Ella då man lätt blir så "fast" i hur man rider om man bara sitter på samma vilket jag har gjort de senaste halvåret typ. T.ex. när jag svänger när jag rider på långa tyglar räcker det med att jag lägger höger/vänster tygel mot halsen så svänger hon åt vänster/höger så jag gjorde så idag men hästen bara fortsatte framåt, då märker man hur fast man verkligen är haha! 

Vi red iaf på planen där det var typ en meter snö vilket Matrix tyckte var himla jobbigt, kändes typ som om att han hoppade fram när han gick - skitäcklig känsla! Vi gjorde inte så mycket, det var ju andra gången jag satt på han så jag vet ju inte riktigt hur han är, men  red lite volter, fjanta runt i snön osv. Efter jag ridit klart så gick jag med han upp emot cafeet och sedan ner till stallet igen. Väl där slängde jag bara på han fleecet och gav han en tuss hö medans jag borstade av honom.

Som sagt så vet jag ju inte riktigt hur han är/"funkar" men jag fick känslan av att han gärna ville trycka sig inåt när man red på volt och att han var en aning svår att trycka tillbaka. Eller så är det bara jag som har svaga ben, haha... Han är i vilket fall som helst en jättego' häst, tycker han är väldigt rolig att hålla på med och hoppas att jag får låna honom igen - Tack så jättemycket Julia! 


Foto: Julia Söderqvist


OPS

Har glömt att skriva om i torsdags så kan väl skriva en snabbis nu! Kom till stallet strax efter halv sex, då skar jag morötter åt hästarna sedan kom Mattu så då tog hon in Amadeus och jag tog in Ellaa. Borstade henne, tvättade bort kissfläckar, klippte till svansen och borstade igenom den. Sedan gick vi ut på framsidan av stallet en snabbis, fanns en stooooor snöhög där så vi gick dit och kollade om Ella ville leka lite med den, men hon skulle bara klättra upp på den så vi gick därifrån haha....
Tog sedan in resten av hästarna och for till ÖOR :)

Igår for vi ju som sagt till Bredbyn och körde skoter. Åkte till skoterstugan och grillade! Pappa, jag, Emil, Anton och Elias skulle fara och köra lite när de andra fixade eld osv. men vi kom inte så långt då det inte var något spår och träden hade tyngst ned och låg kors och tvärs överallt, tråkigt :( 
Men vi åt hamburgare och sedan satt jag och Anton inne i stugan den sista halvtimmen för det var så kallt. 
For hem till dem, satt och prata, bytte om, åt, såg tv, spela kort och halv tolv var vi hemma! Gick och såg OTH med syrran då, sedan kunde jag ikke somna så läste en stund och låg och tänkte i en evighet -.- somnade nog två iaf och skulle kliva upp typ nio, aja, vakna 7, somna om till 9, stängde klockan halv tio, vakna typ 10.20 när Jullan ringde - jag haaaaaaaataaaaaaar mig själv när jag gör såhär!!

Nej, nu ska jag fixa mig och ta in mina ridkläder. Jullan kommer nog om en halvtimma eller något, då ska vi till ranchen - ska rida Matrix och träna Ella lite från marken eller något. Bilder och filmer kommer! :)


Mot Bredbyn!

Underställ, mjukisar och fleece - nu drar vi upp till Bredbyn och kör skoter med Strömstedts, grillar hamburgare och senare ikväll blir det middag hos dem! Hoppas på en grymt bra dag, ska bli trevligt att träffa dem igen :) 


Klimpfjäll 2011 - Lite snö i håret...? Haha..

Changed planes...

... Ska bara byta om sedan åker jag till Ella, Mattu var redan klar. Pusshej!! 



Ellson!

Hej på er! :) 

Var ju till Ella igårkväll, runt halv nio. Hästarna hade stått inne hela dagen så de uppskattade att få lite uppmärksamhet. Mia kom nästan direkt efter så vi tog ut Conny och Ella och borstade på dem, sedan mockade hon åt alla medans jag fortsatte pyssla med Ella. Ställde in henne i boxen sedan och mös lite med världen goaste häst - Valle såklart!!  Helt ärligt, det finns ingen goare häst. Han fick stå helt lös ute i gången när Mia mockade åt han och han bara stod, sedan när hon var klar så öppna hon dörren ut till andra delen av stallet och skulle tömma kärran han bah, nesh jag går hem. Också gick han in och ställde sig i sin box och titta ut. GO´HÄST!

Ska till stallet om ca. 2 timmar iaf. Ska ta och mysa med tjejen, tvätta svansen och kanske gå en sväng på planen. Mattu ska komma också, hon skulle komma sex men blev försenad till hennes pålle så hon ska nog gå sex istället så är hon nog där strax innan halv sju, gött att ha hästarna någon kilometer från varandra!
Aja, blir nog några bilder eftersom hon tar kameran med sig. Också ska vi ta in alla andra hästar också, sedan skjutsa pappa oss till ÖOR - ska kolla på dressyrträning :) 

Vi hörs! 



Bild på mig & Ella och Mattu & Ghetto. Alltid lika kul att se bilden, de ser heeeelt olika ut. Ghetto är typ jätteliten, eller hur man ska säga (travare) och Ella världens berg om man jämför! Haha, aja, tur att hon SKA se ut så iaf (- lite mage bara....) ;)

opsi, tävling igen!



- Klicka på bilden för att komma till tävlingen.-



Sammanfattning av 2011 ~ Juli - December

Juli 



* Mamma fyllde 40, storkalas. Har mest foton på vovvsarna så ja, haha ...
* Var på Hästivalen med Jullan och fotade massa.
* Jesusrock med Malin, Kattis, Therese och Emelia + massa andra.
* Bästa sommardagen med Jullan! Vi hade vattenkrig på Alne, letade en väg ner till vattnet så man kunde bada men vi hitta ingen, fikade och fotade. ♥
* Prövade rida Conny och började ha barnridningen. 
* Började rida Ella, Jullan fotade, även Mattu vid ett senare tillfälle!

Augusti


* Lärde känna Lenore! 
* Var till Skeppsmalen med familjen och Malins familj.
* Badade (eller nej, jag badade inte men ...)
* Köpte Frodo!
* Varbergsborna på besök! Dvs. middag hos oss, mormor och Birgit haha ...
* Fotade med Henny.
* Jobbade på med Ellson, Jullan fota massaaaa!
* Släppte henne på planen. Jullan och Lenore fotade och filmade :) 
* Skolan började ....
* Red Picca två gånger, sedan flyttade han. forever and always♥

Septmeber



*
Fotade hopp och dressyrtävlingar på ÖOR med Jullan.
* Spenderade massor med tid tillsammans med lillmannen! 
* Fotade hästarna i hagen.
* Umgicks massor med Linnea, Malin och Sandra! (Hoppas du tyck om mig nu Sandra, vet att du dödat mig om jag inte kludda för ansiktet. TÖNT♥)
* Hästen rymde + att de bytte till vinterhagen dagen efter!
* Började träna mer från marken! 
* Red ut på flera mysiga turer med Julia och Matrix :) 

Oktober


*
Malin fotade mig.
* Började träna hemma igen, gick sådär.. Nu är jag på G igen dock!! 
* Var till Alice med några på Halloween. 
* Red ut med Mattu & Ghetto. Malin och Lelle gick med och fotade lite smått :) 
* Skulle hoppa, men märkte att jag hade en HOPPTOKIG häst som bockade som en rodeohäst så det blev inte så mycket hoppning ;)
* Duschade Ellson.
* Red ett rejält sugpass på Ella. Kommer ihåg hur frustrerad jag var!! Prövade att rida i nosgrimman för tredje och SISTA gången och hon ville verkligen inte samarbeta.. Hon sprang på och lyssnade inte alls, tillslut blev jag så less att jag släppte efter på tyglarna också fick hon springa tills jag tyckte hon var lugn, haha, tog sisådär 15 minuter?

November


*
Var till Åre med KU!
* Åt B&J med Jullan.
* Kommer ej ihåg vad som hände på hästfronten, har typ tre bilder... Tror hon vilade mest pga. halka/dåligt underlag.

December


* Fotade med Malin.
* Praoade hos Mia, fick slå in paket, fixa väggord, fixa hos hästarna osv. :) 
* Firade mig och min bror! 
* Firade Evelina med tjejerna i klassen. 
* På julmorgonen åkte jag ut och träffade världens finaste tjej och en liten avis Matrix som också ville vara med ♥
* JULAFTON! 
* Spenderade två dagar med min syster uppe hos våran farmor, även kusinerna var där och deras vovvar! 
* NYÅR! 


4 Januari 2012

Hej på er! Snöar som bara deeen ute nu, massor med snö vi här. Var ute med lillasyster för ett tag sedan och gav kaninerna hö, äpplen, pellets och vatten. Skottade även bort all snö från tacket på deras bur, typ en halvmeter snö, haha nästan iaf!!
Nu hade jag tänkt åka till Ella men jag vet inte om jag vågar.... Strömmen kanske går när som helst pga. all snö, så jag väntar tills ikväll. Eller när pappa kommer hem! :) 

Vi hörs, puss.


Sorry babes!

Förlåtförlåt för att Juli-Decmeber inte kommit upp än!! Drog till stan imorse, sedan tog syrran datorn uppe (där jag har alla bilder) och fixade med något spel typ hela kvällen :(
Också runt nio for jag till Malin och var med henne och Lenore. Kom typ hem för en halvtimma sedan, har fixat mig klar för sängen och så, så nu ska jag lägga mig och läsa och sedan sova! Imorgon SKA jag upp nio - åka till Ellaa, träna och se om någon har lust att hitta på någe. Men Juli-December KOMMER, this time I truly promise... ;)

lelle, jag och Malin på min födelsedag♥

A little list.

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: glad, uttråkad. 
Favoritgodis: Inget, haha

Är det nåt du absolut inte äter: Jaaa, men inget jag kommer på nu...

Kläder just nu: Jeans, linne och kofta.

Musik just nu: Ingeee

Vad sa du senast: Aa

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Framtiden typ.

Sommarplaner: Sommarjobba, sola, vara med alla kompisar, träna med Ella, Falsterbo, ullared och massamassa annat.

Fisk eller badkruka: Badkruka.

Hur många kuddar sover du med: 2
Favoritväder: SOL och varmt

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: båt, dator, kompis

Spelar du nåt instrument: Nope
Morgon- eller nattmänniska: Inget. Tycker de är onödigt att sitta uppe halva nätterna om man inte gör något speciellt, men är VERKLIGEN ingen morgonmänniska...
Sparare eller slösare: Slösare förr, sparar mer nu, men lite mittemellan.

Bästa film: Bra fråga!

Tror på liv på andra planeter: hmm ja, någonstans finns det säkert liv.

Kommer du ihåg din första kärlek: Jajemen
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej, kan jag inte säga. Pratar inte med varandra längre. 
Har du några homosexuella vänner: Naj, inte vad jag vet av iaf.

Tror du på mirakel: Absoluuut.

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, det är klart! 
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Jorå
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej, ibland kan man väl vara lite förbannad på den men nej.  
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2. 
Bio eller promenad: Beror på humör :)

Är du kittlig: haha, tyvärr.......

Snarkar du? Nopeee
Stjärntecken? skytten
Rädd för insekter? Åhja!

Äckligaste insekten: spindlar eller något

Största svaghet: Tänker alltid "om..." eller "tänk om det händer..." osv. Är typ alltid orolig, hatar det!

Det här är jag bra på: Lyssna typ.

Bästa bok? Haha, typ Afroditeböckerna eller Twilightböckerna!

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Resa tillbaka och göra om saker så att det blir bra.

Vad vill du jobba som? Ingen aning! Gärna med djur, eller något eget :)

Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? hamburgare

Skriver du dagbok? Ibland ... ;)

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Vill gärna tatuera mig men vet inte om jag vågar.

Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Mittemellan, inte direkt bombnedslag. Men brukar ha lite kläder här och där, när jag ser hur det är får jag dock panik så ;)

Gungar du på stolen? Sometimeeees
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? NEJ
Vilken hand håller du gaffeln i ? Höger, ops
Är du rädd för blod? Nje, 
Saltar du på maten? Behövs det så, ja

Gillar du att sjunga? Afan, bara ingen hör
Anser du att du är stark? Jag är ju inte svag iaf :)

Brukar du sola? Jaa

Vad gör du om du får hicka? Håller andan
Röker du? Aldrig
Snusar du? Usch, naj
Använder du knark? Neeeej
Kaffe, te eller inget? Te :)


Lindor


Det snyggaste som finns är nog ändå när man har lindat hästen ben när man rider osv. Älskar det! Synd för mig bara att jag INTE KAN linda ben... Inget man fick lära sig på ridskolan och inget vi använde på Piccabbo eller Ella för den delen. Jag lindade Piccas ben under en vecka ungefär när han gått omkull och gjort illa sig, dock var det bara för att ha i boxen så det var inte sådär supernoga också var det äver ett år sedan också... 

SÅ istället för att sitta här och klaga över det ska jag ta och lära mig istället! Jag vet på ett ungefär hur man gör, bara inte hur hårt och så det ska sitta, haha.. Har ni några tips får ni ju gärna slänga in en kommentar - DÅ blir jag glad :)

Tävlingar!


-Klicka på bilderna för att komma till de olika tävlingarna.-

Godnatt!

Sammanfattning av Juli-December 2011 kommer imorgon, hann inte göra klart den ikväll då det tar så himla lång tid! Men den kommer imorgon, I promise. 
Har sett ett avsnitt av OTH med syrran för ett tag sedan, nu ska jag borsta tänderna osv. och sedan läsa min grymma bok, älskar deeen. Efter det ska jag sova, ska försöka komma upp runt nio imorgon så man får något gjort :) 

Vi hörs imorgon, puss & godnatt! ♥



Bilder på Ellson!

For till Ella och var där i en timma nu på kvällen. De var inne redan, mockat och klart! Så jag tog av henne fleecetäcket och borstade henne. Mös, fotade och mockade :) Tog även av alla hästarna täckena eftersom de hade torkat också gav jag dem mera hö.

här ser ni ju på ett ungefär hur blöt hon måste varit när de tog in dem ...↑



Sammanfattning av 2011 ~ Januari - Juni

Januari


* Hade tjejkväll hos Malin med hon, Kattis och Matilda. Rebecka kom även senare om jag inte minns fel!
* Bästa Henny och jag var och kollade på Idolerna när de var på arenan. 
* Jag, Amanda och Mattu var typ oskiljaktiga i stallet och hittade alltid på massa kul! 
* Om jag inte minns fel var det runt här jag började rida Picca barbacka eftersom han hade problem med sadeln. 
* Pappa fyllde år, även mormor fyllde år och gammelfarmor! 

Februari


* Josse fotade mig och Picca när vi red ute på lilla planen den 11.
* Hade tårttävling på skolan, vi gjorde Askungens bröst ... Fråga inte, haha ....
* Picca flyttade till Alne sista februari, om jag inte har helt fel? 

Mars


* For till Klimpfjäll i en vecka med familjen och Malins familj. Vi åkte skoter, madrass, bob och hade det gött. Malin och jag prövade även att slänga oss utför en backe också körde vi skoter. 40!!!!! hahaha, pinsamt ..
* Jobbade på med Picca, nu i ett nytt stall med nytt folk. 
* Lärde känna Jullan på riktigt och började umgås med henne, bästvän♥

April


*
Åkte upp till Arjeplog några dagar för att träffa kusinerna & faster. Hade det fullt upp med att passa hund och unge när faster jobbade på dagen - men det var kul! 
* Firade sista april hemma med familjen, Strömstedts och Häggströms!
* Började tagga inför Rhodos och skrev packningslista, haha ...
* Henny och jag började träna för fullt på Friskis och Svettis. 
* Alex fotade mig och Jullan. PICCA FYLLDE 17! 

Maj


* Konfirmerade mig (det regnade, därför mitt hår förstördes... </3) 
* Grillade med konfagruppen! 
* Städade ur mitt skåp och slutade på ÖOR ...
* Var till Sundsvall med Jullan, åt massa glas, var på Hööks typ fem gånger och shoppade massaaa! 
* Jullan fotade mig och Picca massa.
* Red barbacka massor och hade det underbart med min prins. 
* Mattu och Bea stod i cafèterian på ÖOR så joinade dem och hade kuuuul! 
* Hälsade på hos Mia och kollade på Ella.

Juni


* Tjejkväll hos Kattis med Malin, jag och Matilda!
* Rhodos med Häggströms ;) 
* Midsommar firades hemma hos oss med Grundströms/Ställs och Häggströms. 
* Följde Jullan och hennes familj till Mellansel och badade, Jullan tvinga på mig hennes lillebrors otroliga söta brillor ;) 
* Fotade Sudden med Jullan.
* Malin fotade mig och Picca♥

Nu hoppas jag att ni läser för detta tog typ över en timma, haha ... Och detta är ju inte allt jag gjort, bara det jag kommer ihåg/har bilder på! Nu ska jag till mormor och sedan till Ellson. Juli - December fixar jag ikväll! :)

Snart får ni massa från 2011!

Ja, nu har jag äntligen sorterat alla mina bilder. Lagt in i mappar för år och månad osv.. Känns jäkligt skönt, lätt att hitta nu! Har även lagt in alla bilder/filmer från mobilen till datorn eftersom jag inte har minne kvar på mobilen, det tog sin lilla tid med tanke på att det var ca. 500 bilder & 90 filmer, haha!

Det var väldigt kul att gå igenom mobilen, hittade MASSA minnen som jag glömt bort. Massor av filmer från skolan, har någon från ÖOR, några från Alne och massa massa mer. Jättekul verkligen!! 
Så nu ska jag sätta mig och göra en summering av 2011, kommer nog upp senare ikväll :D



En gammal bild från 28 december 2009 på mig och världens mest saknade..♥

Slappdag innan det börjar på riktigt

Åh, idag tog jag en slappdag. Klev upp halv ett och har bara läst, suttis vid datorn, sett film och ätit. Nu såhär på kvällen gick jag ner och tränade lite - cykla tio minuter också lite styrka. Skööönt! 
Nu ska jag dock gå och äta tillbaka allt igen, ska se film med syrran och käka lite chipsss. 

Nejmen, imorgon kör jag igång på riktigt med mitt duktiga liv ;) Ska träna, åka till Ella och även städa. Får se vad mer som hinns med men jag känner mig riktigt taggad inför 2012!! 


min älskade tjej och jag på julafton ♥

tyck om er brudar♥

Här får ni lite bilder som jag tog med mobilen innan vi drog till Amanda, inte så värst bra kvalitè eller så men de dug! 






Nyååååår!

Galet rolig kväll igår alltså, bästa nyår jo! Fyra var jag och Malin hos Fiaaa, då lockade hon mitt och Malins hår. Mitt upp i allt kom även Jessica och Fanny. Fem gick vi till Amanda, åt, spelade något spel och sedan kom de andra. Ressten av kvällen/natten var galet bra, iaf där emellan 23-00. 

Tack för en grymt bra nyår allihop!


RSS 2.0