Nu jävlar!

Nej ni, nu ska här vara bra uppdatering i 15 dagar iaf haha! Och angående filmen hinns det inte nu, imorgon kväll kanske :)

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Listan påbörjas imorgon!

Kikar in en snabbis!

Hej där! Tänkte bara kika in en snabbis och säga att jag är hemma. Har haft ett par trevliga dagar i Arjeplog med min kusiner & vovvas. Den efterlängtade filmen kommer imorgon om jag hinner.
Har saknat detta. Ni får gärna komma med förslag så jag kan bomba er med inlägg :)Drar till Arjeplog

Hej där! Tänkte bara säga att jag åker till Arjeplog runt fem idag, så ni får ingen uppdatering förens på Fredag. Eller jag kanske loggar in och skriver lite om jag har tid, det återstår att se.
Och filmen Alex filmade på mig & Picca i onsdags får ni på fredag. Ska nämligen hämta kameran idag och hinner inte klippa ihop filmen då jag kommer hem ..

Kommer sakna er & bloggen, puss på er!


Hästarna i mitt liv - del 2 av 5

Den andra hästen som fick en stor plats i mitt hjärta i ca. 3-4 år är Karamell. Han stod på ridskolan men är nu såld till en tjej som heter Åsa där han varit i ca. 1år.
Han är iaf en korsningsponny på 14/15 år, rödskäck är han. Världens finaste Karamell!Jag kommer så väl ihåg dagen det bara klickade och jag visste att han var den hästen. Han var ganska sur, han trivdes inte att stå på ridskolan och han hade stått där rätt så länge. Han hotades gärna men han gjorde inte mycket dumt egentligen. Jag var iaf , som många andra, rädd för han. Men på en tävling på sommaren skulle Annie tävla honom och han fick stå i box i privatstallet. Henny och jag gick för att prata med Annie. Ut ur boxdörren kommer ett litet ponnyhuvud med öronen spetsade rakt fram. Han snusade på mig och slickade sedan mina händer. Då visste jag. Jag förstod att han inte var elak, han trivdes bara inte. Och efter det växte min kärlek för honom mer & mer.Han var inte den lättaste i ridningen heller, han var trög oftast. Stel som attan också. Han gillade att hoppa men rida som fan fick man göra ändå. Varje gång jag ridit han var jag helt slut. Men jag kämpade på, varje gång. Så kom framgången. 2009 var jag och några kompisar på ridläger på ÖOR och jag hade Karamell. Vi red en dressyr & en hopplektion varje dag. Andra dagen, efter mycket kämpande & lösgörande, gick han där. Ni skulle bara veta vad paff jag blev! Hoppningen gick dock dåligt, han vägrade eller sprang förbi. Jag antar att jag var för trött för att kämpa. (tänk er att vi red ute, 20+ och ridit ett dressyrpass på en timma redan .. ;) ) Men sista dagen hade vi "hopptävling", och tro det eller ej (jag fattade det inte!) - jag kom tvåa. Då var jag stolt såklart. Efter flera misslyckade hopplektioner så kommer vi och klarar alla hinder, dessutom med bra tid!
Vi hade massa kul på det där lägret och jag var lycklig. Jag blev mer och mer övertygad över att han var the one.I boxen var han som sagt inte så kul. Han hotade gärna med att sparka med bakbenen i luften eller hugga i luften och visa tänder. Öronen låg oftast bakåt också. Men vi kom faktiskt nära varandra. Han hotade inte mig längre, han förstod att det var inte värt det - jag brydde mig inte ju.
Han var en väldigt speciell ponny. Ett år var han världens underbaraste och hur snäll som helst och efter sommaren var han rena djävulen. Men det stoppade inte mig. Jag var med honom så ofta jag kunde.
Han var också svårtränsade, han slängde upp huvudet och vägrade ta bettet, huvudet flög upp och åt sidorna hela tiden. Han hatade det. Men efter ett par misslyckade gånger då jag fått hjälp och personerna som hjälpt mig stått och tryckt ner huvudet på honom blev jag less. Jag tyckte inte att det skulle tvinga ner huvudet på honom och tjurhålla han - fan heller! Så jag började kämpa själv, visst, i början tog det 5-10 minuter men jag ville inte ha hjälp. Och ni ska veta hur bra det slutade. Tillslut stod han faktiskt stilla då jag skulle tränsa. Eller neeej, nu ljuger jag. Han slängde upp huvudet 1gång men höll jag bara kvar tränset som vanligt så kom han ner efter en lite stund. Ni ska veta hur många gånger jag fick hjälpa till att tränsa den token. Nej, nu sitter jag här och skryter. Sorry, haha! Jag kom iaf fram till att problemet var att hans bett var vasst på ett ställe vilket ledde till sår i munnen ...
Han var den bästa jag hade, den enda som jag verkligen litade på av alla hästarna i stallet. Än fast han var som han var, konstigt att man faller för de hästar man hatade. Jag kom alltid till stallet med ett leende för jag visste att han fanns där. Och våra framgångar var grymma. Från att rida en ponny som var så stel så att han knappt böjde sig en mm på böjt spår till en ponny som gick där, så underbart, varje gång jag red han. Den känslan, att jag klarade det, den var grym. Och känslan av att höra "Ni passar så himla bra tillsammans!" av min ridlärare jag hade då, den känslan var helt jävla underbar.
Jag tjatade även som bara den att jag ville köpa han så gick ju inte det så bra, men han var verkligen den hästen.En dag försvann min lycka, som ni kanske förstått. Det var en torsdag och jag hade bestämt mig att stanna hemma från stallet. När jag satt och såg på tv ringde Emma. "Du vet att Karamell är såld och åker ikväll va?" sa hon. Jag hade ingen aning. Jag hade inte fått veta ett piss. Först blev jag förbannad. Vafan berättade ingen för mig för?! Jag skyndade mig till stallet och så fort jag såg honom började tårarna rinna. Jag gick in och kramade honom, stod så i minst tio minuter. Jag sa hejda flera gånger och tillslut var han bara borta.
Dagen efter tog jag bort alla bilder på honom, jag raderade honom helt ur mitt liv. Vilket jag ångrar nu men jag klarade inte av att se honom.
På flera tävlingar på ÖOR har jag sett honom, det resulterar i att vi tittar på varandra i några sekunder innan jag skyndar mig därifrån. När han är inne på tävlingsbanan vill jag helst inte se men tvingar mig själv till det. Jag orkar inte visa mig svag, det var ju längesen. Men nu gör jag det. Han var den rätta för mig och jag saknar honom så.
Det värsta var nog ändå att jag fick veta det bara några timmar innan han for, fyfan ..
Piccabbo Sacc ** - 20/4

Hej där! Har inte haft tid att sätta mig ner och skriva om i Onsdags än, men nu så.

Tog bussen från skolan 13.48, så var i stallet runt 14.25. Bytte om och fixade mat åt P sen vväntade jag på Julia och Alex. De kom runt fyra så då snacka vi lite, sen tog vi fram grejerna och hämtade hästarna. Picca var riktigt töntig när jag fixa han, han är som en liten unge på 3 år. Biter tag i grimskaftet för att han inte får uppmärksamhet. Och när jag gick iväg typ två meter för att hjälpa Julia börja han mesa och kunde absolut inte stå still. Tur han är söt iaf!

Red i ca. 40 minuter, barbacka. Skrittade mest men travade även lite. Alex fotade så det blev ganska mycket bilder, film också men jag glömde kameran på stallet haha ... Ska hämta den ikväll eller något, så jag fixar den då.
Nog om det. Han stretade emot ganska mycket och var ganska hård i munnen vid vissa tillfällen. Sen att traven gick ganska åt skogen skyller jag helt på mig. Även på att jag inte travat seriöst och en längre stund barbacka på han på kanske 2 månader. Men vi ska ta igen allt bara han blir bra igen, sen saknar jag sadeln såhääääääär mycket! ;)

Nej, det här drog åt helt fel håll? Försökte iaf jobba han i lång & låg form vilket gick sådär. Jag måste vara mjukare i innerhand, sen glömmer jag gärna bort ytterhand/skänkel.  Men det är bara att jobba vidare!
När vi ridit klart hoppade jag av och gick med han, eller han gick "lös" efter mig. Sen hämtade jag grimma och sånt och tog av han tränset och borstade i paddocken. Sen fick han gå ut till Dagny och Java och äta. :)

Sen fixade vi massa stallgöra. Gick även ut med morot åt P innan vi for, Dagny fick också en bit. De är så söta, när jag kom mot hagen och visslade så kom Picca mot mig med Dagny i släptåg. Sötnosar! :)Min drömponny

Alla som håller på med ridning har nog drömt om egen häst någon gång, för vissa blir det sant och för vissa inte. Jag har nog alltid drömt om en häst, tills förra året ungefär då jag insåg att jag inte hade nog med kunskap & tid än. Det har jag inte riktigt än, jag har mer kunskap och tror jag är redo för en ponny, men ändå inte.
Iaf hade jag tänkt skriva om min drömponny, för ponny vill jag ha.

Jag vill ha en D-ponny, färg & ras spelar inte stor roll. Fast helst inte vit (inget fel på vita hästar, men det känns jobbigt att hålla de rena, eheh ^^). Den ska vara lugn men framåt & pigg ändå. Men jag vill inte ha en häst som gärna trippar runt och fjantar sig för minsta lilla.
Den ska vara en bra "nybörjarhäst", alltså typ läromästare och första häst. H*n ska ha ett bra psyke.
Helst allround, jag vill inte ha en häst som enbart går hoppning eller enbart dressyr. Fast jag vill inte ha en häst som älskar att tävla heller, då jag inte vill köpa häst för att tävla. Jag vill ha en häst fär att få en bästa vän och utveckla mig i ridning och sånt.

Just nu kommer jag inte på så mycket mer, men ponnyn jag la ut tidigare... Han är min drömponny. Jag föll direkt. Jag vill ha. ♥Ingen krävande sport?

Hej på er! Tack för tipsen om vad ni ville ha för bilder. Ska försöka fixa. Julia ska fota på Onsdag så det blir nog bra :)

Men nu till något helt annat. Tänkte ta upp det där alla "ohästiga" människor tror - att ridning inte är jobbigt och enligt vissa är det ju inte ens en sport. Dock tycker jag bara det är okunnigt att uttala er om något ni inte vet ett skit om.
Ska jag vara ärlig är ridning den mest krävande sport jag hållit på med (dock har jag bara gått i gymnastik & fotboll men still!). Det är först och främst väldigt mycket att hålla koll på när du gör allt - vad ska höger hand göra nu? vänster hand? vänster ben? höger ben? osv. Sen måste du ju spänna mage för att kunna sitta ner riktigt, hålla om med benen för att få fram hästen. Kunna sitta tillbaka och gud vet vad. Det låter inte mycket men ni har ju inte provat!
Fast nej, nu ljuger jag kanske. Ni har möjligtvis suttit på en häst och haft ledare som dragit hästen efter sig för att få den gå framåt osv. Det gills inte, då rider man inte, man åker. Och att rida & åka på en häst är lika stor skillnad som det är på att styrketräna & sitta i en stol hela dagen.

Jag skulle faktiskt aldrig kunna säga att fotboll/hockey/tennis/dans osv. inte är jobbigt. För jag tar för givet att det är det, om man gör det på rätt sätt.
För att något ska vara jobbigt måste man först och främst prova det och sen måste man ju göra det rätt & fullt ut. Så jag tycker alla ni som inte kan rida ska knipa igen, sätt er upp på en häst, lär er rida och kom och säg samma sak om något år. Då lär ni ha ändrat åsikt.

Det var vad jag ville ha sagt, hoppas det inte blev för rörigt :)"Ny" blogg

Hej igen! Jag hade förberett ett videoinlägg men jag skriver istället, haha. Iaf så hade jag tänkt göra om bloggen. Såklart tycker jag om den nu, men jag vill ha nyare bilder, mer bilder, snyggare text, andra färger osv osv.
Och eftersom jag ska se om någon kan fota på onsdag (Mattuu??????) så tänkte jag ta bilder från det.
Men vad tycker ni jag ska ha för bilder - ridbilder? Porträttbilder? När vi tränar "löst"? Kom med förslag om ni har lust, skulle uppskatta det hur mycket som helst!

Sen kan ni ju lika gärna slinka in med vad ni tycker att jag ska skriva om och vad ni tycker om bloggen, skulle vara kul att veta. Tack på förhand! :)
Inköpslista?

Hej, förlåt för dålig uppdatering men haft 0 att skriva om. Inte hänt så mycket sen sist. Kom på nu att jag kanske ska skriva klart andra delen av "hästarna i mitt liv", aja ..

På lovet kanske jag och Henny ska till Hööks iaf. Sitter och kollar vad jag behöver (egentligen inget men haha!) och tänkte dela med mig lite :)

* Enfärgade ridbyxor. Har hittat ett par som kostar 479:- men vet ej hur mycket jag kan lägga ut..
* En huvtröja för 229:- , brun.
* Kanske ett svart träns + pannband.
* Kanske ett schabrak 179:- 89:-

Får hoppas jag har råd, lär väl ha ca. 800-900:- så jaa. :)

Förresten så får man nu rida på plan och P är nästan bra. Ska se om jag kan rida rikitgt på Onsdag och då ska jag även se om någon kan komma och fota, bra vaaa? :DPiccabbo - Onsdag 13/4Några bilder från igår, visst är han söt? :D

Som sagt så red jag i backen. Skulle skritta barbacka. Allt gick super ibörjan, han var hur snäll som helst. Kortade tyglarna och började jobba honom, gick ganska bra. Sen skulle Julia trava, då blev P hur uppstressad som helst och hoppade runt runt, galopperade på stället och dummade sig. Gick bra iaf, så jag skritta på en volt på parkering. Helt plötsligt blev han rädd för något och bara flög iväg. Lilla jag var inte beredd på det men jag lyckade hålla mig kvar. Skämde ut mig lite då jag tog tag i han och skriker "Dumma häst! Sluta fjanta dig!" hur högt som helst. Det var lite chock där, haha! Jag satt kvar iaf och allt gick bra, förutom att jag lyckade sträcka mig i jumsken typ?
Ja sen fotade vi lite, lät dem äta lite gräs och mös. Sen tog vi itu med all stallgöra - fixa höpåsar, mocka 2 boxar, byta vatten, blanda mat, sopa - på en halvtimma. Vi var riktigt snabba! Sen åt/fikade vi och pratade. Grym dag med grymma hästar och en grym Julia :)
Picca imorgon!

Hellu!

Ska se om jag hinner skriva om ÖOR sen men orkar inte nu. Men imorgon blir det Picca, ska skritta upp och ned för backen barbacka typ eftersom det är ridförbud på planen. Mys ändoooo :)
Ska höra med Julia om hon kan ta kameran och fota oss lite, fast hon ska nog rida också men ändå. Hehe, evil!
Jag tror jag är kär.

http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=468776

Åh. Jag. Tror. Jag. Är. Kär.
Hur fin var den inte? Plus att den påminde om Picca lite. Eller jag tycker det iaf. Typ huvudet och jao. Haha! Aja, ge mig en miljon och en stallplts så kör jag. Dock var han inte superdyr men jan behöva miljonen ändå ;)

Drar snart till ÖOR för cavaletti med Bomer. Är inte ett dugg taggad.Saker som värmer hjärtat!

Hellu!

Tänkte bara kika in och skriva lite. Inte om något super viktigt men jag kom bara på det ;)
Iaf, jag tycker verkligen att allt har utvecklats från botten till toppen med P nu på slutet. Seriöst. Som i ridningen, när vi stod på öor så gick han inte direkt fint när jag red , haha .. Men nu, först torsdagen veckan vi flyttade till Alne när jag red för erica. På slutet gick han ju hur fint som helst, låg form och lugn och ja! Sen rider jag inte han på cirkus 1 månad och när jag sitter upp igen och börjar jobba lite så bara gick han där. Lågt och lugn var han.
Jag kan nu även lämna honom lös (träns/planen) på ridbanan och be honom stanna och gå till andra sidan. Kallar jag kommer han oftast också.
Fast roligast är ändå hur mycket jag verkligen litar på honom nu. I början red jag med väst och vågade knappt gå ett steg utanför ridplanen när jag satt på, jag var faktiskt livrädd för att rida han ibörjan. Och nu? Nu rider jag utan väst, kan lätt gå utanför planen, jag menar so what om han blir pigg? Jag kan skritta på långa tyglar utan att jag får en chock varje gång han ökar.
Jag är så glad att jag kämpade vidare, för se hur bra det löste sig. Ni kan tro att jag varit såhäääääär nära på att ge upp många gånger, men jag kan inte ens tänka den tanken nu! :D


Gårdagen på Alne

Hellu!

Igår for jag iaf på Alne. Eller först drog jag till Julia runt halv fem sen hämtade Emelie oss strax efter fem också for vi till Alne. Emelie & Wilma hade bråttom så jag & Julia tog en promenad med Sudden & Greger. Vi gick en bra bit på trottoaren och sedan gick vi upp och ner för backen vid stallet. Pigg liten ponny var han iaf. Allt tog ca. 30 minuter så Julia & jag fick oss lite motion också haha! När vi släppt ut dem i hagen igen så gick vi och hämtade vatten och gick ut med till dem, törstiga var de iaf.
Pratade även lite med Erica och fikade massa som vanligt! Hjälpte också till med insläppet och passade på att mysa med hästen och ge han massa morötter, glad blev han ;)


mina fina morotshjärtan! På Julias blogg kan ni se hur jag gör dem, så avancerat ;)SEVENTEEN

GRATTIS ÄLSKLING! han skulle inte bli lessen av ett litet grattis ;)kul att jag hade hjälmen på då jag skulle leda ut han, haha, men jag hade nyss ridit juuuTisdag (igår)

Hann inte skriva igår men ni får det nu! For till ÖOR strax efter fem, kollade lite på de som var i ridhuset. Sen träffa jag Amanda & Henny så då snacka vi typ. Sen hade vi ju teori, skulle lära oss att knoppa! Jo, jag kan knoppa, eller jag vet hur man gör fast jag kan inte göra snygga. Jag tror vi alla visste hur man gjorde, bara att vi kanske inte var bäst på det, haha! :D
Iaf så visade Ida två varianter sen valde vi vilken vi tyckte var snyggast, alla tyckte den svårare så den blev det. Vi fick vara två & två och knoppa, jag tyckte Henny & jag skulle ta Hunter. Sagt och gjort! Dock var det ett dumt val då han har världens tjockaste man, suck .. Men det gick , det blev inte så snyggt men massa träning så går det nog. Ska börja knoppa P lite nu och då så kanske jag lär mig!

Hade sedan tänkt spendera lite tid med Hunter. Han borsta bort massa hår (han fäller som fan!) på ena sidan då de kom och sa att de behövde han på teorin för Ohio lekte rodeo. Ledsen Agnes fixade hästen supersnabbt och lämnade bort han .. Inge kul, men imorgon kanske jag ska dit så :)Du är allt!

Hej!

Idag jobbade pappi och jag till 12, så då åt vi lunch sen for vi mot stan. Halv tre mötte jag iaf Julia på stan och då gick vi och köpte mat sen väntade vi på bussen. Kvart över tre kom den och ca. 20 över var vi på stallet. Bytte om och sen mockade vi åt Picca & sen Sudden. Fixade även mat och vatten. Hämtade hästarna och borstade och så ett bra tag. Och vet ni vad jag gjorde sen?! Jag red, iiih. Haha, satan vad kul det kändes. Han är inte helt hel, men behövde röra på sig så då fick jag skritta barbacka.
Ja iaf. Vi filmade, men kameran dog efter 9min ... :( Men först fick han gå lös (träns men jag gick bredvid han, stod någon annanstan och så haha ..) på plan, sen hoppa jag upp och då fick han också gå runt lite som han ville i ca. 10min, dock ville han plumsa i allt vatten som fanns på planen haha.  Tog upp tyglarna och jobbade han lite, gick lite volter och åttor. Han var hur fin som helst, så himla glad! Provade att trava, travade sammanlagt ett halvt varv och jag tyckte han kände ganska fräsch, vi får se vad Erica tycker :)
Men jag är nöjd, han var riktigt lugn och lyssnade ganska bra! På slutet gick vi upp för backen vid hagarna, då blev han speedad, haha söte.

Inlägget om Karamell kan ta några dagar då jag vill få det perfekt, för han var riktigt speciell för mig. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
Bilder från idag, ni ser lite av stallet därbak. Visst ser det mysigt ut? Plus att det var grymt väder idag, så glad att jag fick rida! :D
Desperat? Jotack jag vet!

Hahahah, jag är beroende. Min drog ni vet ;)


http://superdupershop.blogg.se/2011/april/tavling-smeknamn.html

Min engel ღ

Som sagt var jag till Alne igår. For sex också hämtade vi upp Julia, så vi var på stallet runt tjugo över. Satt lite inne i sadelkammaren och snackade sen gick vi ut till hästarna. När vi gick mot hagarna stod P och åt en bit bort, jag visslade och ropade på han. Då tittar han upp och tittar på mig ett bra tag, skyndade mig in i hagen och kramade om honom. Gosh vad jag saknat honom! Vi mös massa sen gick vi till Sudden och ja. Vi gjorde inte så mycket faktiskt, haha.
Pratade med Erica också, och igår hade hans sår varit helt öppet .. Fan nu får han bli frisk, vill inte ha det såhär igen.

Igen? Hm, ni vet nog inte hur mycket jag gått igenom med den här hästen. Alltid då allt går bra ska något hända. Jag menar, som nu. Jag red han veckan han kom till Alne, på torsdagen. Fredag skulle jag rida igen, då hade han ett sår på vänster bak. No big deal ju, tvättade det och smorde på jodopax. Lät honom stå ändå, för säkerhetsskul. När jag sedan smsade med Erica på söndagen hade han trampat sig på höger fram. Han flyttade till Alne 28 Februari, fattar ni? Det är över en månad. Det läker inte. Ändå tvättas det varje dag. Vi tar hand om såret. Det ska läka. Varför läker det inte?! Allt som gick så bra i ridningen. Jag blev så inspirerad den torsdagen. Sen ... poff, borta.

Det är såklart jag inte bara tänker på att rida, absolut inte. Men det borde läka.
Jag njuter såklart av våra mysstunder i hagen, promenaderna i paddocken och det. Men jag vill att han ska bli bra. Vill inte att det ska bli en period där han går halt varannan vecka igen, för så var det nästan förra vintern. Vi skulle ju börja bygga upp allt igen, musklerna och hela köret. Sen blir han dålig. Håller modet uppe, det kommer bli bra. Eller hur?we're not perfect, but who is? Vi jobbar på det iaf, loveu
Än en gång tavling & lite uppdatering!här kommer ni till tävlingen :)

drar antagligen på alne om någon timma och hälsar på hästen, bättre uppdatering imorgon!RSS 2.0