Förlåt, stå ut!

Har inte kommit några inlägg om hästarna i mitt liv, fast det kanske ni märkt? Ja, jag har inte haft så mycket tid till datorn och sen så äre internet segt, hm .. Vi har det bra i fjällen iaf, bra väder och vi är glad!
Dock saknar jag hästen och Alne och er - att blogga. Jag vill kunna blogga vanligt igen, så hemlängtan har jag.
Vi ser väl när jag får tid att lägga in den första delen, snart hoppas jag.
Är det något annat ni vill läsa om? Tycker det är dåligt med kommentarer :(
Hästarna i mitt liv - del 1 av 5

Ledsen att det inte är bilder, men de gick inte att spara de josse skickade och jag orkar inte vänta längre, tycker ni kan få det nu så, njut! Nästa ska jag börja skriva på nu :)

Den första hästen som fick en stor plats i mitt hjärta heter Hunter och han har fortfarande en stor plats i mitt hjärta. Han är en New Forest c-ponny på 19 år. Han är en brun, tjock, lurvig, sur liten ponny som alla älskar!
Han är en perfekt nybörjarponny och det var så jag fastnade för honom, dock är han en väldigt sur liten kille i spiltan men jag vande mig.
Jag slutade gilla denna ponny efter något år då Karamell kom in i mitt hjärta och det är först nu jag förstått hur galet mycket jag saknat Hunter. Han är en underbar liten lurv som gör som man vill dock har han sina knep så att han ska slippa göra saker men man lär sig!

Min stora önskan är ändå att köpa Hunter, jag vill så gärna få bort han från ridskolan då jag anser att han stått där alldeles för länge. Jag skulle vilja köpa honom och bara låta han va. Låta honom gå och chilla, rida två/tre dagar i veckan och annars bara ta mysiga skogspromenader och köra NH osv .. Hur mysigt skulle inte det vara? Hade jag pengarna skulle jag inte tveka en enda sekund för den här ponnyn är något alldeles extra - tro mig.

Hunter är värd allt i världen för att han gjort så många små nybörjare lyckliga. Jag menar hur många har inte hoppat sitt första hopp på honom? Hur många har inte galopperat för första gången på honom? Hur många har inte lärt sig allt av denne ponny? Nej, han är verkligen värd guld.

Dock kanske det inte var detta jag skulle skriva om? Nej, jag vet inte.. Jag har inte massa hundratals minnen med Hunter för på tiden jag gillade honom var jag kanske 9-10-11 så ja . Men några har jag nog. Som när jag ramlade av honom, första gången jag flög av. Vi galopperade och han tvärstannade så jag flög över halsen och slog rumpan, gud vad jag grät, haha! Och alla gånger jag suttit inne hos honom och han vänligt kommer och snusar efter godis från topp till tå på en och sedan lägger huvudet i famnen på en. Är inte det fina minnen så säg!

Hunter var min drömponny då jag var liten, det är han fortfarande fast inte så som jag såg han då. Han är min drömponny nu som en mysig kille som jag kan ha bara som en bästa vän, förr var han min drömponny på så sätt att vi skulle göra allt. Tävla, vinna och hela köret. Jag älskar den här ponnyn av hela mitt hjärtat, om och om igen.♥

Svaren!
Jag är så jävla retard , första filmen bah "han är ju söt så ja.." bah, vaaa? Haha!
Sen i andra så sitter jag med håret hela jävla tiden, vad vill jag? Sen kom mamma, därför jag gick, sen spraka det som fan men stå ut, hihi :)
Om frågestunden!

Svarar imorgon, så kom igen och fråga på. Hittar ni inte inlägget kan ni fråga här ist, så goo!
Det är så kul med frågor, har inte fått så många än .. :( Men det blir nog videoinlägg ändå så yes.

Sen så har jag en liten hemlis, oooh vad kul det skulle bli, hoppas!


du kommer alltid vara nummer 1, vad som än händer♥

Att leda hästen.

Ja, att leda hästen är kanske något de flesta inte tänker så mycket på. Det behöver man väl inte träna på? Eller?
Att träna att leda hästen är det viktigaste som finns tycker jag. Det bygger ju grunden till allt. Varje gång jag tar in/ut P från hagen eller tar en promenad tränar vi på det. Jag försöker få honom att gå på bra avstånd, stanna då jag stannar, backa då jag säger till, flytta då jag säger det. Det är så himla viktigt än om man inte tänker på det!

Har du problem med att lasta? Ja, det kan faktiskt bero på att du inte tränat på att leda hästen. Tränar du på att leda hästen kan du känna dig säker i alla situationer. För du vet vad du ska göra och hästen vet var den får gå. Den vet att den får inte gå för nära, den får inte gå före och den ska stanna då du vill det.

Det är så himla viktigt. Och det tar inte upp mycket tid att träna på det heller, ta tiden då du leder in/ut hästen t.ex. eller om du går med hästen när du ridit eller innan du rider. Det kräver verkligen inte timlånga träningar, fem minuter om dagen - det räcker.

Men glöm för allt i världen inte att berömma då hästen gör rätt. Och glöm absolut inte att ha samma "kommando" på allt. Om du lär hästen ena dagen att den ska stanna då du stannar så måste du ha det hela vägen, annars kommer du bara förvirra din häst och det vill du väl inte? Så ge er ut och träna nu!haha, bra koll på hästen .. Inte smart agnes.
Alne

Drog till Alne direkt efter konfan nästan. Julia var redan där så vi tog fram Suddens grejer och sen hämtade vi in han. Sen red hon och efter det tog jag in P och tog på täcket och tvättade såret, sen gick vi några varv på planen och mös.  Tog ut honom igen och efter det mockade vi åt S och sen åt P. Fixade mat och sen åt/fikade vi själv. Alltid lika mysigt att vara på Alne!älskar tävlingar! ^^

http://onceagaiiin.blogg.se/2011/march/tavling.html#comment


Alleballe!

Varit och ridit lektion på ÖOR idag, dressyr med Allegro. Tror jag ridit han ca. 7 gånger nu? Haha! Men han är mys, gillar han. Man vet verkligen när man gör rätt och inte. Iaf, ibörjan körde vi lite bakdelsvändning i skritt, sen travade vi runt lite på volterna och tog lite galopp. Och gosh, han har aldrig gått så bra i galoppen (med mig då, eheh)! Dock var det bäst i höger varv men ändå. Sen körde vi skänkelvikning och förvändgalopp, gick ganska bra det!Har inga som helst paintskills, så ja! Iaf ljusgrönt är trav, mörkgrönt galopp.
vi börjar vid C, trav, volt i hörnet, skänkelvikning, rakställ mellan konerna, halvhalt,
skänkelvikning, fatta galopp ur skänkelvikningen, förvänd galopp. :)

Imorgon drar jag till Alne vid halv fem. Ska ha lektion för Julia & Sudden, gå med Picca, mocka och fixa. Äta & fika (ovanligt?). Och hinner jag ska jag putsa tränset. Sen blire nog massa mys också, grymt!
Depp..

I, I can walk a 1000 miles to be with you
Nothing is what it used to be

Älskade du, vad skulle jag göra utan dig? Jag klarar inte det här jävla avståndet. Jag orkar inte. Du fick mig stark. Du lyfte upp mig, varje dag. För det var så ofta jag kunde träffa dig. Jag saknar att ha dig här.
En dag i veckan? Fan heller. Jag orkar inte...

Jag har kämpat som fan med dig. Det ska inte bara kastas bort. Vi ska ju fortsätta vara ett team, u and me. En dag i veckan går inte längre. Saknade är för stor. Satan.
NU FIXAR VI DET HÄR ♥

Alne vs ÖOR

Ja, Julia tyckte att jag skulle skriva om vad jag tycker om Alne jämfört med ÖOR. Har faktiskt tänkt på det förr så varför inte!

Jag tycker om ÖOR, det har jag alltid gjort och det kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta men nu när vi bytt stall så måste jag erkänna att Alne är så mycket trevligare. På ÖOR är det massa skitsnack hela tiden. Privatryttarna snackar skit om privatryttarna. Ridskoleryttarna snackar skit om allt. Ja, ni kan ju föreställa er hur det blir i ett stall med ca. 400-500 tjejer. Alla tittar snett. Viskar bakom ryggen på en. Det är inte så att man kan komma och berätta vad man gjort fel, nej. När man själv får reda på det har redan alla andra fått veta det. Iaf, jag känner att jag inte riktigt kan vara helt säker på allt jag kommer skriva om Alne eftersom jag inte vart där så mycket men ja. På Alne är alla så hjälpsamma, alla hälsar och pratar med en. Inga sura miner där inte!

Själva stallet då? Där måste Alne få ett stort +. Det finns seriöst inget mysigare stall! Jag kan inte förklara, kan ta bilder någon dag. Julia och jag kan göra en videblogg om stallet på onsdag? Haha.
ÖOR är också ett fint stall, ganska iaf. Lilla stallet på ÖOR är hur mysigt som helst.

Ridhus? Alne har inget, där har vi bara en stor paddock. Den räcker tycker jag, bra för hästarna att få vara ute ju. Men ÖOR har ju ett ridhus. Det gillas. Fast det finns minus med det. Vill man hinna rida innan lektionerna är det innan fyra eller fem som gäller, stress? Oja. Ska man hinna efter är det runt nio, inte särskilt kul det heller. Men jag gillar det ändå! Känns som jag bara tar negativa saker om ÖOR men ..

Alne har en toa, fast den är typ sönder? Haha. Stort minus, man typ kissa på sig... ÖOR har typ fyra toaletter, plus. Sen har ÖOR en cafeteria så man kan köpa saker, det är najs. Alne har ett fikarum och det är mysigare faktiskt!

Ja, vad mer? Hmm ... Kommer inte på mer. Ba fråga om ni vill veta något! :)

Yes, jag är blyg.

Jag vet inte varför jag kommer mig för och skriver det här. Känner bara att jag vil skriva något så jag kör väl på min jäkla blyghet som jag hatar mer än allt annat, haha.

Jag är blyg. Har alltid varit. Jag har försökt som satan att få bort det, ibland går det bra, oftast inte. Min blyghet är något som jag tycker förstör sjukt mycket för mig i stallet. Jag vågar inte göra vissa saker, rädd att folk ska bli förbannad och skälla ut mig. Jag hälsar inte på alla, men som jag försöker klämma ur ett litet hej.

Min blyghet förstör iaf för mig. Jag vågar inte klämma ur mig saker jag vill när det finns folk jag känner sådär i närheten. Jag vågar inte fråga om hjälp alltid. Jag vågar bara inte. Jag är helt enkelt blyg OCH feg!

Det förstör som fan ja. Jag vet inte hur andra folk ser på mig. Om de tycker att jag är oförskämd eller om de ser att jag är blyg? Haha, det där lät ju inte alls dumt! Men ni förstår.
Därför tycker jag det var sjukt svårt att flytta från ÖOR till Alne. Jag fullkomligt älskar Alne redan, alla är så hjälpsam och så. Men ändå. Jag vågar fortfarande inte göra allt. Jag gömmer gärna bort mig, typ. Men det ska nog gå bra det här, hoppas jag. Det går nog över snart, hoppas jag.


Lektion 1 - Arbeta med förlängd arm

Ja, eftersom det var några som ville att jag skulle skriva en "utvärdering" efter varje kapitell i boken så tänkte jag skriva nu. Har läst första kapitlet, eller Lektion 1.
Den handlade iaf om att Arbeta med förlängd arm, alltså ett spö. Nu snackar vi inte om att slå hästen, utan att använda det för att nå överallt och förtydliga och sånt. Iaf, Tobbe förklarar i detta kapitell hur man börjar med allting. Han berättar om hur man ska vänja hästen vid grimskaft & spö, att det kan röra över hela hästen utan att den blir obekväm/rädd.
Han tänker rätt, men jag tycker det känns lite krångligt att släpa runt ett spö överallt, eller vad tycker ni? Ah, iaf så var det bra förklarat och väldigt smart!


spöet bör vara så långt så man kan nå hästens bakdel när man står snett framför den!

Han berättar hur och när man ska berömma hästen, mycket och ofta. Han berättar även att man kan lugna hästen genom att massera hästen på halsen i en lätt cirkelform för så gör stoet ungefär för att visa sitt föl att läget är under kontroll. Det visste inte jag, så det var väldigt nyttigt. Än en gång, riktigt bra förklarat!!

Han visar och förklarar mycket mer också, som lite början på inkallning, hovförflyttningar, backa, sidoförlyttningar osv. men det får ni läsa om ni köper boken vilket jag tycker ni ska. Jag har bara läst 53 sidor men är redan fast. Tobbe förklarar verkligen bra! Dock finns det ett x antal saker jag inte gillar med honom, men det måste man ju inte göra. Det går ju ändå, man får använda de saker man gillar, så enkelt är det!

Hoppas ni uppskattade det här! :-)16/3 - Mys på Alne!

Hej där, bra med er? :)

Igår var jag äntligen till Alne, har bestämt emd Erica nu att jag ska ha varje onsdag sen ska vi se, blir antagligen någon dag till hoppas jag. Iaf, han har trampat sig på höger fram för några dagar sen och haltar, så att rida kom ju inte på fråga. Vi tog en mysig promenad i paddocken, tränade lite stanna också. Han vill gärna komma före mig då vi stannar, men det gick bra efter ett par gånger så det var ju härligt! Han fick sen gå in och äta hö medans jag tvättade såret. Lät honom stå inne eftersom Bajka var inne. Gav han kraftfodret och tro mig om jag blev förvånad när han nöjt slickade i sig nästan allt. Mineralerna och hela skiten, antar att det beror på oljan kanske? Aja, fikade med Julia också. Sen innan vi for hem stod jag och mös med P, han var så mysig.
Ni håller väl tummarna med mig att han blir hel snart så vi kan rida och ha kul? ♥


ska försöka fixa nya bilder oftare, lovar!lmochhb.blogg.se

Är med och tävlar på den här bloggen!


18 månader♥

Told you a hundred times 'I Love You'
And I always will.

Det är en sån här dag jag önskar jag kunde sitta hos honom, berätta hur mycket jag älskar han. En  sån här dag ska jag inte känna såhär. Det ska jag inte. Jag har verkligen panik. Något känns fel. jag saknar dig, so damn much.

Nej, nu får jag sluta. Inget är fel. Inget kommer hända. Jag måste bara ta mig dit. Jag måste vara hos honom och känna känslan av lugn. Nu får jag ge mig.

ÖOR

Drar till ÖOR snart, ska vara med Josse och hälsa på saknade pållar. Två veckor sedan jag var där, från fyra dagar i veckan till detta? Shit. Har inte ens varit i ett stall på en vecka. Måste ta mig till P snart också. Panik. Ångest.
Glöm inte frågestunden :DFrågestund!

 

Så, nu har jag fixat en frågestund.

Precis som jag skrivit på bilden så får ni fråga vad som helst och jag lovar att vara 100% ärlig i mina svar. Så nu tycker jag gott att ni kan ställa lite frågor, får jag över 30 frågor svarar jag i ett videoinlägg, promise. Det här kan bli kul, fråga på! :)

 


Lydnadsträning för hästen - Tobbe L Larsson

 

Har lånat denna bok från biblioteket och den är faktiskt ganska bra. Har inte varit sånt superfan Tobbe Larsson förut, men han är faktiskt ganska duktig ändå. Dock det jag inte gillar med han är att allt ska vara så himla säkert och så. Om ni sett ponnyakuten så kommer han inridandes på sin friser utan hjälm osv och visar dem massa saker hästen kan. Jag menar, ska barnen ha sån himla säkerhet borde väl samma gälla för han?

Aja, skit i det nu. Tillbaka till boken. Den är en bra "nybörjarbok" tycker jag. Man får en grund, man får förståelse. Det bästa är nog att hon som skrivit boken är hundtränare och jämför med hundträning och det är faktiskt väldigt lik träning. Enda skillnaden är nog egentligen att hundar är mer lättmotiverad och mindre. Men den är värd att läsas iaf!

 

 

 

Hit har jag kommit. Lektion 1 - Arbeta med förlängd arm.

Det ska bli intressant att läsa hela boken, intressant med "utvärdering" efter varje kapitell? :)

 


 


Hopp & dressyr!

Slängde ihop två outfits lite snabbt, de blev skitfult men palla bry sig. Den grön/bruna är tänkt som hopp & den blå/svarta som dressyr. Ge mig, tack & hej :)satan va små de blev, he var inte meningen...Sakta men säkert?

Nu har jag ett ryck så nu tänkte jag skriva lite om min och P's träning, eller vad ska man säga? Både NH & ridningen, vart jag vill nå, vart vi idag står, vart vi stod typ. Hoppas det ska vara uppskattat!

NH: Som ni kanske redan förstått går det ganska segt på den här fronten, än fast det är det jag vill utvecklas i med honom. I början hade jag så stora förväntningar och blev nog lite besviken om jag ska vara ärlig, ja jag blev faktiskt besviken .. Nu såhär i efterhand förstår jag att jag inte skulle haft så stora förväntningar då det bara förstör allt, i den här "träningen" ska man nog inte ha några förväntningar. "Låt det leda oss dit det leder oss", det låter faktiskt bättre än "Vi ska kunna det, det, det, det blablabla!" eller hur? Iaf så har vi nu mot slutet bara kört lite små träning påväg in från hagen, i hagen, i boxen osv. Men nu ska jag faktiskt börja ta upp det igen, varje dag jag har honom ska vi nog ta oss en tur ut i paddocken efter/innan ridpasset och träna lite, bara för att. Dock inte långa träningar, kanske 5 minuter, det räcker för mig. Det är väl ändå bättre att träna smått så ofta man kan än att när man väl kan träna en timma. Och vi måste verkligen komma igång med lite ledövningar nu när vi flyttat för nu är han sådär halvdryg igen, iaf sist jag var där ..
Vart vill jag nå med detta då? Ja, jag sa ju att jag inte skulle ha några förväntningar men ... Jag måste väl få säga att jag vill klara att leda hästen lugnt och sansat, kunna backa/flytta honom och kalla på honom. Ojdå, det där kändes kanske lite mycket mål för att inte ska han några? Well, nej. Jag ser nog lite skillnader på det där och förväntningar. De där sakerna är basic, det där ska kunnas tycker jag. OCH vi kan ju nästan allt det där redan, vi måste bara finslipa det så ja.
Nu känner jag att det där börjar bli lite rörigt, så jag slutar där och tar ridningen!
Ridningen: Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har inte haft så mycket krav, det är nog först nu när jag vet vad vi faktiskt kan som jag börjar ställa krav. Och nu ska vi börja ta oss igenom alla svårigheterna för jag vet att vi kan. Bara vi vill kan vi, för han kan ju - allt hänger ju på mig! Bara jag fixar mina ytterhjälper, blick och sånt så kan vi. Bara jag är lugn och inte tänker så mycket kan vi. Vi kan.
Haha
, jag vene vad jag ville ha ut med det här, jag är för trött och dessutom har jag super bråttom nu. Vi hörs!Saknar häst♥

Hej!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men jag vet inte vad jag ska skriva om när jag inte varit hos hästen och honom har jag ju inte träffat på en hel vecka imorgon, hur tråkigt är inte det? :( Saknar han skitmycket, ska höra med erica om jag kan fara dit på måndag. Sen blir det kanske att jag börjar ta honom på onsdagar, då kan jag rida med Julia och så, ska höra med erica det med, hahaha. Men jag mår bra, tror hästen mår bra. Erica har mest ridit ut nu i veckan tror jag & nu till helgen ska Ramona ha honom så då blir det kanske hårdträning för lilla hästen? Nejmen, han verkar ha blivit kompis med alla andra hästar där nu . Han hade blivit sparkad i lördags igen tror jag, men ytligt igen. Det var väl det jag ville säga, ni får hojta till om det är något särskilt ni vill veta eller så! :)


♥♥♥Varför just ridning?

Först och främst måste jag bara få säga att det är hur kul som helst att det är såpass många som faktiskt kollar min blogg än om jag inte skriver, det är så kul, och när jag väl skriver är ni minst dubbelt så många. :D

Men ja, iaf, tänkte skriva om vad som är så speciellt med ridningen. Jag får alltid höra att - åh ridning är ju inget, hur kan man gilla hamburgare? osv, massa sån där skit. Och ja, jag tycker det är sjukt drygt att höra det minst en gång om dagen, för face it, de som inte rider de vet inte! Ridning är inte som fotboll/innebandy och såna sporter, det är mycket mer att göra. Jag menar hästar, det är ju faktiskt ett levande djur på flera hundra kilo. Det är inte bara att komma dit och sätta sig upp på hästen och tro att den ska göra allt. Du måste jobba så in i norden, du måste använda benen/låren för att driva, magen för att kunna sitta ner snyggt och massa mer. Det är inte bara att sitta där som sagt. Sen har vi ju allt det där runt omkring, så som att mocka, ta hand om hästen, ta hand om all utrustning och massa mer.  Och jag vet att ni som inte är hästintresserade, ni kommer inte läsa igenom hela texten, men det borde ni. Jag tycker det är så fullt av er att säga som gör, bara sitta där och tro ni är något. Vi "hästmänniskor" går inte direkt runt och säger att fotboll/innebany/hockey osv inte är jobbigt, att det är onödigt och sån skit. Man gör inte det, för man vet ju inget om man inte provat. Ni har ingen rätt, det är inte okej. Iaf så vare inte såhär jag skulle babbla om men jag behövde bara, haha.
Men en häst, för oss som vet, är inte bara en häst. Det är så mycket mer, sååå mycket mer. Jag tror faktiskt inte att någon förstår det, om man inte upplevt det, och ska jag vara ärlig tycker jag synd om er som inte får uppleva det. Hästen blir en vän för livet, ni förstår, de kommer alltid finnas där. De sviker dig aldrig, hur härligt är inte det? När du vill prata ut, men inte kan prata med någon är hagen/boxen & hästen ditt allra bästa alternativ. Tro mig, I've been there. Och det är så härligt, sitta där med en häst som tillslut lägger huvudet i ens famn och blåser en varm. Att sitta där och kunna gråta i deras päls, att kunna berätta dina djupaste hemligheter och veta att de alltid stannar där. För de gör de. Att komma till stallet och höra ens bästa vän gnägga efter en, att gå till hagen och ropa på hästen och se den komma i full fart. Bättre känslan finns inte.
Och på slutet är det vissa som kommit med spydiga kommenarer om att jag har en spotify list som heter Piccabbo (L) och det är så sjukt. Är det seriöst något fel med att jag har en lista där jag har låtar som peppar mig och låtar som får mig att tänka på alla underbara stunder med mina bästa vän? För det är vad som finns på den listan, minnen. Både bra & dåliga. Men det är exakt samma sak som om ni skulle ha en lista med eran bästa väns namn, och då vore det väl inte konstigt? Nej knappast. Tänk er för innan ni säger något, tack.
Men seriöst, är det inte ganska coolt att vi kan få ett stort djur på flera hundratals kilon att lyda vår minsta lilla vink? Det tycker jag iaf, det gör jag. Och att rida är inte mesigt, det är det sista det är! Du kan dö, bara sådär. Du kan få en hård spark rakt i huvudet, bara sådär. Du kan flyga in i väggen eller träd, bara sådär. När du har med hästar att göra är inget omöjligt, jag lovar - inget.
När hästen väl vinner ditt hjärta, kommer du inte ångra det en sekund.

Och nu tycker ni vad om detta? :)the best part of my damn life. ♥Alvin & Paulina ♥

Så duktiga, kolla in hennes hemsida här om ni behöver hjälp eller bara inspiration!hur sött är inte det här? Hennes lillasyster rider & tricktränar Alvin. Ser ni hur glad hon blir när hon rider också läger han sig ner? Usch så sött!!Mål för 2011, året då framgångarna ska komma!

 

Har suttit & försökt skriva ihop mål för mig & P för iår. Detta var vad jag kom på. Jag vill att 2011 ska bli ett roligt år för oss. Ett år med inte så mycket krav men samtidigt framgångar. Förra året hade jag för stora förväntningar och allt bara rasade & sket sig, 2010 var ett svårt år. Tillbaka till nu. Iår ska vi påbörja seven games & klara oss igenom några, det känns mest bara kul och det behöver jag inte stenhårträna, det är liksom 5-10 minuter varje gång jag är där - det räcker. Vi ska hoppa 80cm, nej det måste inte vara jsut 80, men helst. Det borde nog inte vara svårt, fast jag är nöjd bara vi klarar hoppa 50 lugnt & snyggt liksom, nu snackar jag inte tävling btw, utan på hemmaplan ;). Vi ska rida ut, HAHA tänker ni nog då. Ni vet inget, tänker jag då. När jag började sköta honom fick jag inte rida ut, då han var som han var, eller är. Erica var helt enkelt rädd att något skulle hända. Nu känner jag ju han ganska bra, så vi borde nog få komma ut iår, hoppas jag! Vi ska galoppera på en äng, det är något jag drömt om länge. Vi får se hur det går. Vi ska ha kul, det lär ju inte bli så svårt, haha. Vi ska klara snygga öppna&sluta, det kan vi nog få jobba lite på, eller mest jag, haha, han kan ju. Och sist men inte minst ska vi få en bättre relation, det kommer nog med 7g och det där att ha kul och ja.

2011 kommer bli ett intressant & roligt hästår! ♥

 


en bra dag, en vanlig dag..

Har tyvärr inte haft tid att sitta vi datorn men nu så!
Få se .. I torsdags ja, det var en grym kväll. Kom till stallet & letade upp erica, fixade hö också visade hon mig vars kärror och så fanns, sen hämtade jag borstarna och allt de också hämtade vi in hästen. Han är så dryg nu att leda in, han har fortfarande inte riktigt vant sig och är lite stressad så jao. På öor gick han typ "lös" ut ibland, haha, nu typ bah "haaaa, jagvillspringanuuuu" nejmen ja! Fixade han och sen gick jag ut på plan och red , gick piss först men sen kom erica ut också red jag för henne, hästen har aldrig gått så bra då jag ridit, usch va jag älskar han! Skrittade mest, tränade på att ställa & ha låg form, gick på åttor, gjorde massa halter och tränade mest på att jag behövde hålla koll på mina ytterhjälper. Det var typ "ytterskänkel, agnes, ytterskänkel ... bra släpp efter, ytterskänkeln agnes!" hahah, men det ska nog bli bra!
Sen igår, kom te stallet runt sex, mockade och fixade hö, tog fram alla saker och så gick jag och Julia ut och hämtade hästen. De hade sprängt tråden så han gick med alla andra menmen, roligare för han så han får gå kvar där tror jag. Borstade och när jag kom till vänster bakben såg jag hur han vita strumpa var alldeles röd, usch, letade efter sår och hittade ett längre upp på benet som fortfarande blödde. Hämtade vatten och tvättade av det och sen smorde jag på jodopax. Som tur var det bara ytligt, men jag sket i att rida och gick lite på plan istället så han fick röra på sig iaf. Typiskt han.


till min prins ikväll♥

Runt halv åtta ska jag börja åka mot Alne, stannar till på ÖOR och hämtar min hjälm först. Ska iaf träffa Erica på Alne vid åtta, sen tror jag att jag ska rida om jag förstod rätt, haha? Aja, sen åker jag med henne hem. Himla grymt! Imorgon ska jag ha honom iaf, dock lär jag väl åka dit sent eftersom jag ska åka och fixa linser halv fyra & det tar typ 2h, drygt. Men det är bara att stå ut, kvällen blir nog bra ändå!


kärlekshästen med sitt hjärta i pannan♥ (undra vars alla hans smeknamn kommer från...?)Nöj er nu!

Det var då ett jävla tjat! Herregud, jag gillar inte pessoa, okej? Ni som har ridit på det/rider på det och gillar det, visst, gör det om ni vill. Jag kan ju inte förbjuda er, det kan ingen. Men ni behöver väl inte komma och tjata på att jag ska komma och pröva er häst så kanske jag ändrar åsikt efter det? Jag vill inte komma och rida en häst jag inte känner, och jag tänker absolut inte ändra åsikt, never. Punkt.
Och jag har väl aldrig sagt att pessoa är förbjudet? Herregud. Jag försöker inte få er att ändra åsikt. Jag blir så less på sånt här. Visst får ni komma och säga er åsikt, det är ju det jag vill. Men ni behöver inte tjata sönder och försöka få mig att byta åsikt.
Jag tycker att pessoa är ett riktigt skitbett. Det kanske funkar, det gör det säkert, men jag tycker att det bara ger helt fel signaler.
Nöj er med det nu!Början på något nytt ღ

Början på något nytt? Ja, det kan man nog säga. Har velat fram & tillbaka sen jag fick reda på det om det är bra eller inte, i måndags när allt blev klart kom jag fram till att det här, det var något bra - början på något bra.
Picca har nu flyttat till Alne Herrgård, någon mil från mig. Känns såklart tråkigt att jag inte lär få träffa han varje dag. Men alla där är så snälla, och stämningen är på topp. Man kände sig så himla välkommen, helt underbart!
Iaf så ska jag kanske dit imorgon, ska prata med Erica om jag kan följa henne för jag vet inte riktigt hur allt funkar där än så jao. Sen kanske jag far dit på fredag & sen på sportlovet ska jag försöka vara där mycket.
Det känns bra iaf.Svar "Pessoa"

Ja, fick väldigt många reaktioner på den texten. Speciellt där jag skrev "Är hästen stark? Ja, jag skulle hellre sitta och nöta på ett vanligt bett."
Jag menade nog inte som jag skrev just där om man säger så? Vet inte riktigt hur jag ska förklara ... Jag menar ju inte direkt att jag vill sitta och slita i hästen och hålla på så, men jag skulle inte sätta in ett pessoa utan att försöka ett tag. Förstår ni? Dock skulle jag aldrig vilja använda ett pessoa, men JA. Man väljer ju helt själv, och det var kul att ni kommenterade. Jag tänker dock inte ändra min åsikt & jag vill inte att ni ska ändra er, man väjer själv. Men detta är iaf vad jag tycker och tänker om ett pessoa.

 


Postat av: Bea
I rätt sammanhang tycker jag att Pessoa kan användas!
Om ni behöver veta så har jag ridit Dino På pessoa, Jävligt pigg och stark häst. Rider du henne i skogen måste du våldhålla henne på ett 3delat och får ändå inte stopp på henne! Jag provade att betsla upp med pelham innan jag använde pessoa, Men när hästen går med hakan mot bogen av och ändå drar för fulla segel känns det inte som om man vill ha det! Så pelham gick direkt bort, jag har ridit henne i käk,2-delat,rakbett, stångbett och Hackamore, m.f. som är starkt funkade en gång sen fick jag ej stopp på henne. Och inget annat har funkat! Vad gör man då? Det är inget fel på henne utan hon är bara pigg och stark...Visst jag vet att det inte är ett särskilt bra bett, men jag red med det från och till i 7 månader Och det funkade bättre än allting jag hade prövat dittills. Och hon blev lugnare men samtidigt så kunde hon ibland bara ta bettet och fara. Hade henne på ridlektioner och instruktörerna ansåg inte att hon behövde ha något annat. Agnes du har väl sett henne sist jag hade henne på lektion!? Tror du att jag kunde hålla henne då med ett vanligt bett? vi höll ju på att galoppera över ridskolehästarna.

Numera rider jag med 2delat och tungfältsgummi och har det nog svårt att hålla ner henne nu. "Är hästen stark? Ja, jag skulle iaf sitta och nöta på ett vanligt bett." Det är absolut inte det lättaste att sitta och försöka ta in Dino när hon drar iväg! Man har absolut inget att sätta emot!
Om du skulle vilja prova på hur det är att nöta så kan du komma och rida henne ute i skogen!

Menar absolut inget aggressivt emot er! Vill bara göra min ståndpunkt tydlig och att ni ska veta varför jag använde pessoa,

sen så tycker jag att det är förkastligt att använda det på hästar/ponnys som inte ens är starka lr pigga.
Jag anser att det bara ska användas i extrema fall! Som på vissa travhästar. vet 2 exempel på 2 travhästar som har för vana att suga åt sig bettet och sedan springa. Varav Dino är en av dem.

Svar: Om du vill rida på pessoa så får du såklart det, det har inte jag ett piss att göra med! Jag förstår dig, hon är säkert jättesvårriden och det kanske inte är något fel på henne. Men JAG tycker fortfarande att pessoa är något man ska slänga i soptunnan. Dock har jag aldrig ridit på en travhäst och hade jag haft det som sköthäst ist för Picca och jag inte visste det jag vet nu om pessoa hade jag säkert också användt pessoa men nu är det ju inte så. Jag respekterar att du använder pessoa och det är bra att du har din egna åsikt men ja. :)
Jag önskar er all lycka i framtiden!

Postat av: matilda

måste nog hålla med bea, jag har sett dino ridas vid ganska många olika tillfällen och sett hur svårt bea kan ha för att få stopp på henne.. och det är inget fel på henne och inget man tränar bort, det har ju blivit bättre men detta handlar om hennes personlighet. jag har också sett dom båda från marken och sett hur mycket dino litar på henne, hon följer bea som ett snällt litet lamm. jag rider ju dessutom ghetto med det också, jag vet precis hur det fungerar och vad som händer när man tar det minsta lilla och jag rider med vääldigt lösa tyglar, ofta nästan hängandes.


Svar: Träna bort det går säkert, inget är väl omöjligt? Dock förstår jag er men jag tycker fortfarande inte om pessoa. Och det var ju faktiskt du som fick mig att avsky pessoa och jag vet hur mycket du avskydde det för bara någon månad sedan, men alla ändrar säkert åsikt, det är ju helt okej. Men det här med att "bettet är bara starkt om ryttaren är stark" stämmer inte in på pessoa eftersom då man själv bara tar lite känner hästen sååå mycket mer!

 

Det var nog de kommentarerna jag kände att jag behövde förklara mig i eller ja. Hoppas ni inte tar illa upp, menar absolut inget illa. Väldigt kul att det var så många som kommenterade & tyckte till iaf, något förslag på vad ni vill att jag ska skriva om mer? :)

 


RSS 2.0