Hej - Hejdå!

Kan väl blogga lite nu då, känns så tråkigt att blogga när allt känns så gammalt menmen ... Ska snart byta om och åka till stallet. Ska träffa Julia där, hade tänkt jobba från marken med lilla damen idag. Undra hur pigg hon är egentligen? Har inte varit där sedan i torsdags och då longerades hon några varv i skritt, sist jag red var fredagen den 18, ca. 2 veckor sedan och då skrittade jag ändå bara så ja. Sist jag red seriöst var v.45. Herregud, skärpning!!

Nejmen, ska som sagt longera idag. Träna lite varvbyten, stanna och hoppas man kan trava lite iaf! Imorgon om jag hinner dit blir det också longering. Fredag, lördag och söndag ska jag dit också, får se vad jag hittar på. Ska iaf försöka rida två gånger och släppa på planen en dag, ska även tvinga med Jullan så då kan ni förvänta er grymma bilder!!
Nästa vecka praoar jag ju som sagt hos Mia, så då ska jag försöka rida på morgonen några dagar. Blir nog tisdag, onsdag eller tisdag, torsdag. Vi ser väl, nu har jag iaf varit duktig och uppdaterat. Höres när jag kommer hem eller imorgon!


Någon snäll liten själ där ute????

Helt ärligt, jag skulle ju göra om hela skiten (bloggen, haha..) men jag kan INGET så ja, jag har fått lite hjälp men alla bara ger upp.. Less jag blir! Finns det ingen där ute som är BRA på detta och har lust att hjälpa mig?! För jag lovar er, så fort det är nytt och fräscht kommer bloggen igång igen - bättre än förr!!

SÅ, finns det någon som har lust att hjälpa till - don't be a stranger! Hör av er till [email protected] , kommentera här eller hör av er till mig på fb. Skulle betyda grymt mycket :)

But one thing is for sure, you're always in my heart

Känner att jag blivit ganska dålig på att blogga? Är inne i en ganska fin liten svacka (säg man så?) nu, därför jag inte bloggar. Tro mig, jag VILL, men jag vet inte om vad .. Har inte varit hos Ella sen i torsdags, känner mig lite elak mot henne men det är inte särskilt kul att rida nu. Det är ju liksom såhär, man kliver upp - kolsvart ute, är i skolan - ljust ute och sedan ska man hem och då är det kolsvart ute igen .. Då känns det inte vidare kul att dra till stallet, vara ensam i stallet, hämta hästen borta i en KOLSVART hage så man inte ens ser hästem bah jo. 

Den här veckan ska jag iaf försöka duscha henne, longera lite mer och sen till helgen ska jag rida! Inte nå vidare kul att rida när man kommer hem ändå för det är bara hårt på plan, då är det lika bra att ta henne i longerlinan. Eller jag kan ju skritta henne men jag har inte orkat än haha ..

Jaja, skolan har börjat igen efter en ganska bra helg. Längtar tills veckans slut, då är det helg och sedan prao hos Miriam och då börjar jag inte förens 10 = gött med sovmorgon!! Ska dock försöka ta mig dit runt åtta någon morgon och rida Ella när det kanske är någorlunda ljust. Annars får jag ta det efter "jobbet", men jag slutar ju fyra och då är det mörkt så vi ser väl :)

Nej, nu ska jag sluta tråka ut er. Ska se ponnyakuten, duscha och sedan hade jag tänkt hoppa i sängen så man kommer upp imorgon! Vi hörs när vi hörs.


All I've got, all I've got is nothing without you

Hej på er!

Igår kom ju som sagt Malins familj hit runt fem så då åt vi tacos och sedan fixade jag och Malin efterrätten och checka skolkatalogen. Senare på kvällen pratade vi med några på skype, trevlig värre de.

Nu ska jag göra mig klar och runt halv två åker jag till Jullan och sedan ska vi på skyttis och kolla hockey. Papi hämtar mig runt halv fem också åker vi till Birgit och äter palt! Höres :)

HAHAHA, döda mig inte älskling!

T R Ö T T

ÅH, vad jag är trött!! Kom hem runt halv ett igår och gick och la mig så fort jag gjort mig klar för sängen. Somnade nästan direkt - inte så konstigt med tanke på att jag var trött typ tio haha ..
Hade ställt klockan på halv tio men snooza till halv elva och stängde sedan av klockan och klev upp typ kvart i elva. Åt frukost och såg Bonde söker fru och nu sitter jag här, har inte gjort mig klar eller något men det kan vänta.

Blir ingen Ella idag, tar det imorgon istället. Så fort mamma och pappa kommer hem ska jag ner och träna och duscha (vågar ju inte göra sånt när man är ensam hemma haha!). Också ska jag städa ordning på mitt rum och fixa mig och sedan senare ikväll kommer Malin och hennes familj också ska vi äta tacos. Får se vad vi hittar på senare, om vi kör på en vanlig MalinAgnes kväll och tjocka jävel eller något annat, vi ser väl ;)



Drar en bloggning

Hej på er!

Kom hem från skolan för ca. 40 minuter sedan, har bara suttit här och även ringt mormor sen jag kom hem. Nu ska jag gå och välja kläder inför ikväll, fixa håret, ringa Malin och jaa.
Runt fem åker jag och brorsan och äter hos mormor & morfar och runt sex skjutsar de mig och Malin till sliperiet. Så blir det en helkväll där med Kattis, Malin, Sofia och massa andra!
Därav förstår ni nog att Ella får vilodag idag, ska se om jag hinner dit imorgon för jag ska på öppet hus på Park och Nola med Kattis, Matilda och Malin och sedan på kvällen kommer Malins familj hit och käkar :)


Julstämning ♥

Sitter här, mamma håller på att ta fram tomtar och julmusik spelas i huset - julstämning ♥
Längtar som bara den till jul, är nog det bästa som finns! Allt är så mysigt, släktingar kommer, gomat, kalle ankas jul, julklappar, massa mys och det är bara så mysigt att vara med släkten - världens bästa släkt.

Nej, nog om det! Nu ska jag tagga om och åka till Ells så fort pappa kommer hem. Julia och jag ska ut och träna från marken med hästarna precis som igår, fast idag tar jag "longerlinan" och longerar lite så hon får springa litegranna! 
Känner på mig att det blir en lite senare kväll, drygt, men vad gör man inte för att hästen ska ha det bra? ;)


I love the way you make me smile.


Kärt barn har många namn!

Bea Sparky Favor

Ella
Ellsan
Ellis
Ellabella
Älskling
Ellibelli
Tjockis
Tönt


Ella 23/11

For till stallet så jag var där sex, började mocka åt Ella och när jag nästan var klar så kom Julia så då mockade vi alla boxar sen kom även Mia ut i stallet! Roligt att träffa henne, har inte träffat henne på flera veckor .. Så då stod vi och prata alla tre ett bra tag och sedan hämtade vi in hästarna.

Borstade igenom Ella och la på sadeln också tog jag ut henne i grimma på planen och tränade på att hon skulle stå stilla. Gick sådär, jag faila totalt så det blev bara ett stort fiasko av det - suck .. 
Hade tagit med godis som jag hade i fickan, dumt drag då hon bara börjar tigga som en galning! Nästa gång tränar vi utan godis, helt klart. 

Annars gick det ganska okej, när jag väl fått bort hennes huvud så hon stod normalt ;)
Julia skjutsade hem mig sen för mamma och pappa var i Bjästa. Nu ska jag ta och äta något och sedan sova, vi hörs!


Nu kör vi

Hej på er! Känner att jag varit lite off på sistonde, men jag har inte orkat och inte haft mycket att skriva om. Känner mig så omotiverad ..  till ALLT. Skönt att vi bara går denna vecka och nästa sedan har vi prao v. 49 också är det ju bara ca. 1½ vecka kvar efter det - gött!

Nu ska jag sätta igång med pluggandet, äta och sedan åker jag till Ella :)
Ska se om jag tar med systemen idag och tar lite kort.
bra kamera </3

Nellieberntsson.se

JAG ÄR MED ITÄVLINGEN: BLOGGA PÅ NELLIEBERNTSSON.SE FÖR EN DAG!



Jag började följa Nellies blogg först iår, jag har hört talas om henne mycket men aldrig kommit mig för att börja läsa hennes blogg men iår började jag ju som sagt. Innan jag började läsa förstod jag inte riktigt vad alla tyckte var så bra, en 10 (11 nu då) årig tjej som sitter och bloggar? Det kändes bara fel, hon är liksom ETT år äldre än min lillasyster så det kändes bara FEL. Men sedan började jag ju som sagt läsa bloggen - och usch så fel jag hade!
Denna tjejen är full av självförtroende, power och rättvisa. Det är helt otroligt att en 11 årig tjej kan vara så mogen som hon är. Jag tycker verkligen om att läsa hennes blogg, då får man den där känslan av att alla lyckas. Alla kan lyckas, om hon som 9 år kunde starta upp en blogg som nu är en av Sveriges största hästbloggar då är allt möjligt.

Det bästa med Nellie är att hon visar respekt och är så rättvis, det är coolt tycker jag. 
Nellie, keep it up - du är grym på det du gör! :)

Visste ni ...

... Att jag vill, och alltid velat, ha en shettis! Det skulle vara så kul. När jag blir äldre och har råd ska jag absolut köpa en shettis, men även en ridhäst då, som jag kan trickträna, träna från marken med osv osv. Vet ni hur kul det skulle vara eller? Älskar shettisar, än fast de oftast är världens tjurbollar ;)

sötpluppen!

Ellas (MIN...) önskelista!

Usch, lite gött de skulle vara att vara rik och köpa massa snygga outfits till mig och Ellsan! Längtar tills man börjar tjäna lite pengar, önskar jag hade jobb NU. Är i stort behov av pengar, både till kläder, spargrisen och mig själv känns det som!

SCHOCKEMÖHLE ♥
Hade jag pengarna hade jag inte tvekat en stund att köpa in ett av varje färg!

Skulle vara gött att ha såna här också, lite variation ;)


OCH EN SÅNHÄR, SNÄLLA TOMTEN en sån kan jag väl få? Galet härligt att ha en ändå! Läs här.


Neej, nu ska jag ta mig i kragen och gå ner och köra lite läxa. Sen blire teeee, criminal minds och när mamma kommer hem blir det nog färgning av håret!

Myssöndag med bästa Ellsan!

For till stallet vid halv sju igår. Tog med mig lådan jag köpt så när jag kom dit la jag ner dressyrschabraket, benreflexerna, svampar, halsduk, tröja, filt och lite annat av Ellas grejer dit och sedan ställde jag in den i sadelkammaren. Helt perfekt, nu vet jag vart allt finns!

Runt sju kom Julia och eftersom någon redan mockat och fyllt hönäten så gick vi direkt och hämtade hästarna, det regnade - och hade regnat hela dagen - så därför fick de komma in någon timma tidigare, de uppskattade de väldigt mycket. Så fort de hörde oss börja de gnägga och ställde sig vid utgången! Jag tog som vanligt C och Ella, Julia tog Amadeus också fick Matrix och Valle springa lös in.

Väl inne i stallet så fick Ella äta upp sin mat och sedan tog jag ut henne i gången, hon fortsatte äta av höet eftersom de har hönät så hon nådde dit ;), också var det bara att börja dra av henne allt vatten .. Tog en liten stund men skönt tyckte hon det var. Borstade av henne sedan, fixade man och svans och kollade hovarna. Innan hon gick in i boxen fick hon även på sig ett fleecetäcke så hon skulle torka!
Hade med lillkameran så här har ni några k a s s a bilder från igår!






Idag åker jag inte dit, vi får se om jag hinner imorgon kväll beroende på när jag kommer hem från Mattu, men onsdag ska jag försöka ta mig dit iaf!

Vi ryttare..

En sak jag tänkt på mycket nu på sistonde är om vi ridtjejer/killar mognar fortare än "andra"? Nu menar jag inte att det ALLTID är så och med alla ridtjejer/killar, men ni förstår kanske.

Nu tänker jag iofs inte på ALLA som håller på med hästar för, face it, alla är inte särskilt mogna men jag har tänkt på att de som börjar rida och får sköthäst/medryttarhäst tidigt och sedan får egen häst (eller att deras föräldrar har häst/hästar) - då är de oftast väldigt mogna för sin ålder. Och tänker man efter så är det ju inte så konstigt för får man häst/medryttarhäst tidigt så har man ju ett visst ansvar vilket leder till att man måste vara ganska mogen.

Jag vet iaf några som är 2-3 år yngre än jag själv men man kan tro de är 2-3 år äldre egentligen, och vissa som är tex. 15-16 som man kan tro är upp emot 18 år. Nu ska jag ju inte sitta här och säga att bara för att man håller på med ridning mognar man fortare och det är bara vi som håller på med hästar det är så för - för då ljuger jag ju.
Men det är iaf en del av "oss" som detta stämmer in på och jag tror det beror på just att man fått lära sig ta ansvar från ung ålder.

Än fast de finns många som är mogna för sin ålder inom hästsporten så finns det, tyvärr, minst dubbelt så många som är sånadär elaka, orättvisa och spydiga bitchar. Det finns alla sorters människor i "vår lilla ridvärld" men bara ett få antal av dem är så mogna att de kan ge alla en chans, heja på andra, gratulera dem för deras framgångar och vara FAIR.

Vi ryttare lever i en sjuk värld, öppna ögonen och var GLAD för alla andra - peppa dem och glöm aldrig att vara precis så som du själv vill att andra ska vara mot dig! Visa att du är en rättvis person som ger alla en chans och en sådan som peppar de som behöver det , för tro mig - visar du andra respekt kommer de visa dig respekt.

I somras när jag ledde barnridningen hos Mia så var det en tjej där med sin dotter, när hon hade fått rida frågade jag om hon ville hjälpa mig med Ella osv. och hon blev så glad. Pratade ganska mycket med dem och när de gick sa hennes mamma "Antingen så är ryttare som du, snälla och hjälpsam, eller så är de riktigt elaka. Tack." och det värsta är att de är sant! Det finns oftast inget mellanting, sanningen är tuff.

Vecka 47 - ToDoList.

Eftersom att jag aldrig kan hålla mig till ett schema (dvs. att jag skriver upp vad som ska göras varje dag den veckan) så får jag helt enkelt börja med ToDoList's istället. För jag vill ha något att "följa" då det annars glöms bort lätt! 
Här är nästa veckas iaf. 

  • Gratta Mattu (Tisdag)
  • Rida Ella, minst 3 gånger
  • Träna från marken med Ella
  • Träna på friskis
  • So hemprov
  • Städa rummet


Tiden rusar förbi, och ingen kan göra något.

Åh herregud, är det bara jag som tycker att allt går alldeles för snabbt? Skolan började nyss men ändå så har vi jullov snart, hur är det ens möjligt? Snart har man gått ut högstadiet också, haha. 
Helt ärligt så hatar jag att tiden går så fort, under skoldagarna är det ok men efter skolan kan det gå lite saktare så man hinner med allt och helgerna ska vi inte ens prata om - de går så ofantligt fort så man knappt hinner sova!

Jag tycker verkligen inte om att det går så fort .. Tänk - snart ska jag välja till gymnasiet och snart är det sommarlov och sedan pangbom så är det nytt liv, nya människor och ny skola! JAG VILL INTE. Inte än, tiden får inte gå såhär fort. Det borde nästan vara olagligt. 

Är det bara jag som tycker såhär eller?


You think you got it all so right

Hej på er! ÄNTLIGEN helg igen, så skönt. Idag kör vi en hemmadag, ska bara vara hemma och ta igen mig efter veckan också blir det Ella ikväll och rida med Julia och Matrix. 

Imorgon får vi se om jag har skjuts så jag kanske åker och rider på morgonen då Julia ändå har utsläpp så kanske vi kan hinna med en uteritt eller så, sedan på kvällen blir det nog Sliperiet med Malin tror jag? 

Söndag vet jag inte hur det blir än, vi ser väl ..

Nej, nu ska jag fortsätta att göra inget så hörs vi senare. Puss på er!


It's ok not to be ok.

Nobody's gonna make a fool out of me
Baby, you should know that I lead not follow

Du fick mig att känna mig värdelös,
du bör se upp med vem du sårar.

Bio med Kattis & Malin!

Tjaa! Död på skolan, död på kylan, död på ELEKTRISKT hår. Nu har jag ätit lite, snart hämtar Malin upp mig också far vi och ser Breaking Dawn med Kattis. Bäst, hörs!

Långvila?

Idag sa Julia att hon kanske skulle ge M en "långvila" på kanske 5 veckor, från mitten av December tills typ Januari eller något. Iaf, då tänkte jag också på det - att Ella kanske ska få en - eftersom om inte hon rider så blir det inge kul för mig och rida själv hela tiden också kanske Ella skulle behövva det? Hon vilade ju ganska länge innan jag började i somras, så det kanske hon skulle behöva så att hon får smälta allt nytt eller hur man ska säga. 

Vi får se hur jag gör, men det lutar nog mot det. Sedan när vi kör igång igen ska vi hitta en tränare! Under vilan (OM det blir så) kommer jag ju ändå vara där såklart - hon kommer inte få en "helvila". Jag kommer vara där och ta promenader, mysa, träna från marken osv. för det jag vill att hon ska få vila ifrån är ridningen isf. 

Tror nog att det kan vara en bra idè, för jag är 100 på att vi kommer komma varandra MYCKET närmare om jag gör så, eftersom jag kommer få mer tid för att hålla på med henne. 

Vad tycker ni? Hur brukar ni göra? Skulle vara tacksam om ni skulle kunna svara! :) 


my beautiful girl.


JAG HATAR NÄR DET BLÅSER, punkt.

Haha, Jullan kom ju till skolan när hon slutat också gick vi på Ica och köpte BJ♥ och sedan GICK vi hem till mig. Duktig vi är, hehe. Satt bara uppe vid datorn helaaaaa tiden, åt BJ, tuggummi, prata på skype och bah checka runt. Menmen det var riktigt gött ändå, alltid kul att vara med världens bästa vän!

Skulle egentligen till stallet sju och mocka också skulle Julia komma runt åtta men det blev ändrade planer så hon var där sex så då for jag dit halv sju. Då hade hon redan mockat och tagit in hästarna så det var bara att sätta igång att fixa Ellis. Har saknat min tjej otroligt mycket, tror hon saknat att bli ompysslad också för hon skulle bara mysa hela tiden - så fort jag hukade mig ner för att borsta frambenen så kom hon med mulen och skulle ha pussar!

Iaf, det blåste som faaan när vi gick ut och jag HATAR blåst vilket resulterar i att jag blir nervös och då blir Ella det med ... SUCK. Så därav gick ridpasset helt åt skogen. Skrittade ett bra tag och försökte få henne att slappna av men det gick sådär, tog lite trav och lät henne springa av sig lite. Red i ca. 15-20 minuter sen kände jag att det var riktigt ONÖDIGT att fortsätta så då gav vi oss. 

Borstade av henne sedan, kratsade ur hovarna osv. Pratade med Julia ett tag och sedan for hon så då sköljde jag av Ellas fossingaaaar! 
Imorgon blir det nog inget för jag ska antagligen på bio och se Breaking Dawn, kärlek!


jag älskar dig så otroligt mycket!

Right nooow

- Skype med Malin och tooooBe, snart dusch och sedan DH. Har även pluggat en timma, oh är man bra så säg :D 


haha liiiteeeen

Babbel

Hej! Ni kan inte ana hur trött jag är, fyy. Jag skulle kunna gå och lägga mig nu men ikke, måste stänga datorn och fortsätta med läxan och efter det träna lite och duscha... Vi har så sjukt mycket i skolan nu känns det som - SO hemprov, SO arbete, ligger efter i matten, har ett prov imorgon och ett på torsdag, har även matteläxa jag måste hinna med och bläää.. Och sportfysiken ska vi inte ens snacka om, fattar inte ett SKIT och jag orkaaaar inteeee!
Menmen, bara att bita ihop och köra på - right?

Hade tänkt åka till Ella, men orkar inte. Trött, frusen och massa läxor som ska göras så det får vänta tills imorgon. Blir nog att fara dit imorgon, torsdag, fredag, lördag och söndag. Hon har ju trots allt haft en veckas vila! Har även lite planer på hur jag ska "träna bort" att hon backar när man sitter upp, vi ser väl hur det går :)

Jullan ska hit imorgon också förresten, tror jag. Isf kommer hon Själevad också går vi hem till mig, lär nog bah chilla och lite fix med bloggen lär det nog bli - snajsss!


Failbilder - Ella & Agnes.

Finns ett bra antal till, men pallar inte leta upp dem!
NU - läxa, dusch, CSI & teeee.

Måste komma igång igen, hitta motivationen och hitta tillbaka till mig.

Allt är verkligen kaos nu - i skolan, med Ella och framförallt jag. Jag måste hitta tillbaka till mig själv för att komma igång, hitta motivationen till allt och bara köra. Jag tänker för mycket, på allt. Jag måste hinna det, det ska vara perfekt, man kan inte göra så, det är fel, tänk om det händer - det är mina tankar hela tiden. Och jag måste slappna av och bara köra, annars kommer jag bryta ihop snart. Jag kommer bryta ner mig själv och det är inte något jag vill. 

Jag måste sluta tro att jag måste göra si och så och köra mitt egna race. Bloggen kommer antagligen få lida nu, jag kommer skriva när jag har tid. Bloggen kommer alltså läggas åt sidan - datorn över huvudtaget kommer läggas åt sidan - för att jag ska hinna göra det jag vill och göra som jag vill. Jag vill inte känna all press. 

Nu är det skolan jag ska satsa på, men jag ska inte pressa mig själv, utan jag ska ta det som det kommer. Göra alla läxor/hemprov så fort jag får det och göra bort det så jag kan ta det lugnt och fokusera på annat utan att behöva tänka att jag inte kommer hinna. Jag vill inte göra allt i sista sekund längre, jag som var så bra på allt detta förr. Skolan kom först, läxorna gjordes i tid. Men nu har jag tappat det och jag får inte göra så längre, för jag mår inte bra av det. Jag bryter ihop minst en gång varannan vecka pga. detta, pga. att jag inte planerar min tid och det leder till att jag bryter ihop, bråkar med min familj och blir irriterad över allt runt omkring mig. Därför måste jag hitta tillbaka till mig själv, först då kan jag börja må bättre.

När jag väl börjar göra så som jag sagt ovanför, då kan jag även fokusera mer på Ella och vår träning. Och även min egna träning. Det är något jag måste göra för mig själv.

Jag vill inte längre vara beroende av massa andra, jag måste hitta tillbaka och kunna stå på egna ben - först då kommer jag må bättre och bli en bättre människa. 

It's my time to live my life again.



Hemmaaa

Hej, är hemma idag för jag mådde inte super imorse. Nu är det bättre iaf, vaknade elva så nu har jag iaf fått sova ut. Idag har jag tänkt att jag ska träna inför proven vi har och även göra två matteläxor, blir nog bra det!

Har inte så mycket mer att skriva, får se när jag kom på något.


saknar hästen, får se om jag kan fara dit ikväll.. ♥

Home sweet home!

Hej på er, har ni haft en trevlig helg? Själv har jag haft en grymt rolig helg. Precis som vi trodde så var det Åre vi for på och bodde på hotell - Holiday Club förstår ni. Fett härligt! 
Vi åkte från Själevad ca. 14.00 och var på hotellet runt 19.00 tror jag dock kändes det inte som att vi åkte i fem timmar - kanske pga. gött sällskap i bussen ;)

På fredagkvällen/natten satt vi ute i lobbyn typ hela kvällen och snacka osv. På lördagen badade vi i någon timma, sen chilla vi jävel och på kvällen dog alla efter andakten så det var inte så kul men .. Efter tolv (?) gick vi ut en sväng och sedan när vi kom tillbaka busa vi lite, natthumor förstår ni!

Somnade runt fyra igår och klev upp halv nio, helt sluuut .. Ska gå och packa upp och duscha nu, sedan ser i vad jag gör. Vi hörs imorgon iaf! :)

Planer för helgen

Imorgon börjar vår HK-grupp halv tio, så då tagga man sovmorgon ohja. Sedan halv två hoppar vi på bussen med några och åker någonstan. Överraskningsläger typ, vi får ikke veta så haha .. Är iaf borta tills på söndag runt sex, så jag lär inte komma in hit förens söndagkväll/måndag. Nu vet ni det - och att blogglusten är på noll..

Musiiiiiic del 2.

En låt som får mig att tänka på den där kvällen hos Mattu med gött folk, hahaha ..:

En låt som får mig att le:


En låt som får mig att tänka på framtiden:

Musiiiiiic del 1.

En låt som får mig ledsen, men samtidigt får mig att vilja kämpa:


En låt som påminner mig om en person som sårade mig: 


En låt som får mig att inse hur allt är nu, på ett ungefär:

En låt som får mig att tänka på Piccabbo - lyssnade alltid på den när det gått dåligt och den gav mig alltid hopp- :

En låt som får mig att minnas alla guldvärda stunder på ÖOR:


Gårdagens ridpass ♥

Sådär, nu har jag tid att sätta mig här och skriva litegranna!

Igår for jag till stallet strax efter sju, mockade åt Ella & Valle. Julia fixade åt resten. Efter det hämtade vi in Ella & Matrix och fixade dem också red vi.
Ella var så sjuuuukt fin! Först skrittade vi fram och pratade lite, sedan började jag skritta på volt/skänkelvinkningar osv. Travade sedan och red lätt, vilket gick åt skogen men jag gav inte upp. Satte mig ner till slut och tränade bara på min sits, tänkte inte så mycket på hur hon gick. Hade bara kontakt i munnen och satt stilla, enda kravet var ju - såklart - att hon skulle gå där jag ville.

Och det lönade sig, för tillslut fick hon till den där avslappnade quartertraven och gick sååå fint! Red runt lite och lulla på, sedan travade jag av på HELlånga tyglar. Den dagen trodde jag aldrig skulle komma, att hon skulle vara så avslappnad! Min finafina tjej♥

När vi ställt in dem i boxarna igen så tog vi in resten av hästarna och seda for vi hem.
Blir ingen mer Ella den här veckan, tyvärr ..


Godmorgon!

Godmorgon på er! Har inte haft/tid/ork/ideer till att blogga, därav har bloggen stått lite tom. Men nu kör vi igen :)
Hade en liten ledig stund över nu för jag ska åka med Henny till skolan istället för bussen, så nu ska jag gå och platta håret så jag är klar då de kommer!

Hörs när jag kommer hem, puss!

Vila i frid♥


Så himla hemskt, vila i frid Hickstead. ♥

Doesn't mean I'm over just cuz' your'e gone.

Hej, har inte orkat blogga idag. Har bara slappat, men nu tyckte Jullan jag skulle blogga så vi kör på deee. ;)

For ju till Ludde och hans familj igår och åt, det var trevligt. Go'mat och trevligt sällskap, då är det inte helt fel! Vi tog iaf en taxi hem strax före tolv. När vi kom hem så gjorde jag och syrran oss klar för sängen sedan la vi oss i hennes säng och såg ett avsnitt av oth, inte helt fel de.
Idag vaknade jag halv tio, såg oth, åt frukost/såg oth. Har även suttit vid datorn, sett två avsnitt till av oth, failat då jag spelade på syrrans DS och plockat ur diskmaskinen. Ohjuste, har även gjort lite NO. :)
Nu ska jag fixa mig och dra på KU om en timma!

opssss

Hjälp mig!

Skulle vara gulligt om ni skulle kunna hjälpa mig nu. Vi ska ju bort ikväll och jag har ingen aning vad jag ska ha på mig osv. så det skulle vara sött om ni skulle kunna hjälpa mig med hur jag ska göra med håret. Jag har alltid platt för jag orkar inte göra något att och jag tycker inte att jag passar i annat, men ja man vet ju aldrig vad andra tycker så nu får ni hjälpa mig! :)


↑ med trippeltången.

↑ plattat. 



↑ lockat.

Sådär, kommentera nura! ;)


Min fina tjej!

Igår - Kom till stallet kvart i åtta och Julia var sen så hon kom inte förens kvart över. Haha, fatta min panik! Vid minsta ljud flög jag till och det blev ju inte bättre av att min mobil dog efter ca. 5 minuter .. Jaja, jag mockade iaf åt Ella och sedan kom Julia. Så mockade hon åt Matrix och Conny så fixade jag hos Valle. Fyllde hönäten och sopade så runt halv nio hämtade vi in hästarna.
Ella hade sitt lilla damp igår. Jag gick först med henne och Conny, Julia bakom med Matrix också sprang Valle lös (han går alltid lös in för han går ändå bara rakt in, haha!) längst bak men då kom han och trava förbi och då blev Ella döskraj och slängde sig men jag lyckades hålla henne så hon for runt mig bara.

Ridningen gick sådär, hon var så himla spänd. Jätteorolig osv. och jaa, hon såg spöken helt enkelt. Så det blev bara skritt nästan, någon liten trav tog vi. Men hon var inge kul att rida så det finns inte så mycket att säga. :)

Idag - Kom dit kvart i nio, Ella och Matrix var inne så det var bara att börja borsta osv. Sedan red vi iväg, red en helt ny väg idag! Vi red upp mot Julia och sedan tog vi vänster och gick efter en väg och sedan svängde vi in på en skogstig som var HEMSK. Blött och hemskt, det var lite äckligt, men det gick bra och det var en bra stig egentligen. Massa bra backar där vi klättrade. Kom upp på ett berg typ och sedan ner till Komnäs och efter det tillbaka mot stallet. Red efter en lång raksträcka där de fick trava av sig och sedan galopperade vi upp för en backe! Skrittade sedan efter vägen förbi strutsfarmen tillbaka.
Ella var duktig, pigg, men det är okej eftersom vi inte varit ut på ett tag. Också tyckte hon det var obehagligt att på den blöta stigen, men det förstår jag ju.

När vi kom tillbaka så borstade jag av henne, kratsade hovarna och sprayade pälsglans i svansen och borstade igenom den också släppte vi ut dem. Sedan mockade jag åt Ella och fyllde hennes och Connys hönät! :)


Uppe med tuppen!

Godmorgon! Nu ska jag klä mig osv. och halv kommer mormor och skjutsar mig till Ella. Ska nämligen rida ut med Julia och hon hade uysläppet nu på morgonen så vi passar på att ta det då.
Bra för Ella att få komma ut, hon har inte vart det på ett tag, så det behövs!

När jag kommer hem ska jag duscha och sova lite till, om jag kan, för jag sov inge länge inatt - alldeles för lite för mig iaf. När jag vaknar isf kanske jag ska vara med Linnea, och ikväll ska vi till Ludde och hans familj och äta. Trevligt deee!
gammbild.

Kvällens ridplaner

Ska snart gå och ta in mina kläder så det blir varma (har de ute i garaget eftersom mamma, syrran & brorsan är allergisk..) innan jag ska åka till stallet. Åker nog runt halv åtta, hoppas Julia är där då för mamma och jag såg en Irene Huss tidigare idag och den var sjukt äcklig så haha .. Blir ju inte bättre att jag är dö mörkrädd - menmen.

Tänker iaf träna på min balans och sits ikväll. Ska rida utan stigbyglar och trava ganska mycket - ifall planen inte är så hård igen. Först och främst ska jag skritta fram en bra stund, sedan lite voltarbete och skänkelvikningar osv. bara för att få henne avslappnad och sedan kör vi igång med att träna min balans och sits!

Vi hörs när jag kommer hem!


just you and me.

"What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
What doesn't kill you makes a fighter."


Fortsätt så! ♥



Ganska glad man blir när man loggar in och har fått massa fina kommentarer och statistiken börjar gå uppåt igen! Ni är för bra, fortsätt så!!

Har inte så mycket att säga annars, ska gå och fixa mig nu och se ifall någon har lust att hitta på något. Sedan ikväll ska jag rida med Julia, vi hörs! :)

Godnatt på er!♥

For som sagt till ÖOR och var med Mattu, kollade när hon red och prata med henne. Blir inge Mattu imorgon, sen skulle vi tare på lördag men då ska vi bort så nu är jag sadface, ohja. Har inte varit hos henne sedan 15 Januari, sick.. For inte till Ella sedan, åkte hem och duschade och har nyss set Criminal Minds med mamma & pappa. Nu ska jag se ett avsnitt av oth och sedan blir det sängen, godnatt!

Vissa saker värmer extra mycket, nu är jag ännu mer taggad. Tack för dina ord!!



Ner i källarn och träna, gött!

Tjaa! Jag är så otroligt trött så jag vet inte vad, skönt med lov dåra. 

Vaknade strax efter nio, då såg jag och syrran på ett avsnitt av oth sedan gjorde vi frukost och såg ett till avsnitt. Håller på att se igenom alla avsnitt för andra gången, älska♥
Efter dess har jag suttit vid datorn, kollat på tv, burit ner kläder osv. och gjort lite no. 

Senare idag, runt fem kanske, drar jag till ÖOR igen och träffar Mattu och kollar när hon rider. Lär nog träffa Julia också eftersom hennes dotter rider ikväll! Efter det får vi se ifall jag åker till stallet och hjälper till med inläppet. Isåfall så ska jag bara pyssla lite med Ella - borsta, skölja ben osv. :) 

Näää, nu ska jag ladda ner lite musik och sedan ska jag ner och träna!


I will be, all that you want.



Foto: Julia Söderqvist.

All those crazy things.


Foto: Julia Söderqvist♥

Gårdagens löshoppning.

Ja, vad ska man säga? Ella är one of a kind. Helt klart.

Julia och jag kom dit exakt samtidigt, vi svängde in på gården efter henne ;) Hon hade med sig sin dotter, hon är så söt! Vi mockade först, Julia hämtade hästarna. Borstade och gick sedan ut och plockade fram hinder och satte upp stolpar och rep.

Vi började med Ella, hon var övertaggad när jag gick runt med henne på banan. Kände på mig att hon skulle explodera när som helst, och jag hade då rätt. Släppte henne och kröp under tråden så att jag stod inne och Ella flög iväg i en rad av bocksprång. 
Kan ju även säga direkt att vi inte fick henne över några hinder, satte inte ens upp bommarna. Något har ju hänt med henne förr, för hon är så .. Jag vet inte. Nästan som om att hon förväntar sig att man ska vara hård mot henne. Ryta åt henne och slå henne. Men det är ju det man inte kan, hon är så känslig i psyket så det funkar inte.

Jaja, vi bestämde oss at vi skulle få henne att skritta ett varv LUGNT runt ridbanan, lös. Vilket gick sådär. Vi gav oss tillslut och hämtade Matrix istället..
Och en sak till, hon är så duktig. Jag prövade lite inkallningar och så fort jag hukade mig ner så kom hon, min fina tjej! ♥

Matrix var jätteduktig iaf & han tyckte det var sjukt kul! Han hoppade grymt bra tyck jag, med lite träning blir han nog en fin hopphäst - Bara att börja hoppträna Julia ;)



Ella - Måndagen den 31 Oktober.

Sådär, nu har jag tagit mig tid att sätta mig ner och skriva om i Måndags! 

När vi kom till stallet så hämtade vi Ella som faktiskt bara stannade ca. 3-4 gånger på vägen in och då var hon ändå någorlunda lätt att få med sig, dvs. att hon inte frös fast som hon brukar. Skönt! 
Väl inne i stallet så sköljde jag av benen, borstade och sedan klippte jag lite på pannlugen, svansen och manen. Manen blev jätteful... :( Men resten blev bra, pannluggen blev så söt!

Sedan gick jag ut och red, Jullan fick hålla i när jag hoppade upp så jag skulle slippa bråka med henne .., och så skrittade jag fram tre varv i höger och lika i vänster. Började sedan skritta henne och hon var väldigt motvillig, berodde antagligen på att jag provade med nosgrimman igen, men hon släppte till ibland men det kändes inte bra. 

När jag började trava så var hon överpigg och bara sprang, sprang och sprang så då lät jag henne springa tills hon tröttnade och då tryckte jag på henne och så saktade jag av efter några meter (så hon vet att det är JAG som bestämmer.).
Körde lite skänkelvikningar och framdelsvändningar, gick sådär. Hon tog även två galopper!! Dock bara några meter, men jag är nöjd ändå då det var hennes initiativ!

Efter det fick Jullan skritta av henne för hand ;)

Från i måndags!

Godmorgon!

Hej, känns lite fel att säga godmorgon egentligen men! Vaknade faktiskt 10, men sitter fortfarande här och degaaa. Hade bara tänkt vara hemma idag tror jag, vi ser väl. Ska iaf städa och träna lite inför prov vi har efter lovet ..

Ska skriva om gårdagens löshoppning och måndagens ridpass senare när jag sitter vid datorn uppe, har alla bilder där så då blir det roligare!
Nej, vi hörs. Puss♥


Drar och löshoppar Ella & Matrix med Julia, höres!


Hos Jullan ♥

Tjaa! Nu är jag tillbaka, Jullan har fått blogga lite då jag inte orkat men ni överlevde nog ;)

Just nu sitter jag i Jullans säng och hon är och duschar. När hon är klar så ska vi fixa oss och dra te stan, gå runt där. Ska träffa Lelle för hon skulle på stan med Mali så vi lär väl gå och säga hellu till na! När vi lessnar på stan drar vi te Jullan igen och nr jag lessnar på henne så hämtar papi mig!

Det kommer mer bilder senare..

RSS 2.0