Gårdagen med Julia ♥

Julia hämtade mig runt elva också åkte vi upp till Mellansel och badade. Fast vi solade mest och Julia brände sig apmycket på benen, hahaha ... Halv fem var vi hemma hos Julia så då satte vi oss vid datorn en stund, sedan gick vi ut och fotade och gjorde en film som ni kan se här . Haha, söt vi är. Nejmen, Julia är den haltande flickan på slutet, annars är det jag. Gick in till datorn igen och fixade filmen, sen åt vi och fotade mer. Runt sju drog vi till stallet. Jag fick gå och hämta Sudden för det var så lerigt där nere (Julia går ju med kryckor, stackarn) också borstade vi och tränsade honom. Gick och ställde oss ovanför hagen och skulle ta porträttbilder vilket inte var det lättaste .. Hästen tyckte inte det var kul så han envisades med att ha ena örat bakåt eller bara se konstig ut. Tur han är söt, haha! Efter ett tag blev han less så då gav vi oss, fast jag ville pröva fota lite med min kamera och de bilderna blev så fail så jag vet inte vad ... Herregud, haha.
Efter det mockade vi och fyllde vatten och sen kom pappa och hämtade oss!

Jag har massor av bilder som jag ska ladda upp, men har inte orkat ladda in dem på datorn än.



Värmeeeee

Hej på er! Gud vilken värme det är nu alltså. Herregud. Idag cyklade jag, mamma och Ellen till Åte och stekte. Trodde jag skulle dö när vi cyklade dit, alltså hade det inte varit så jäkla varmt och världens motvind hade det varit härligt men nu var det ju inte så .. Vi kom hem runt fyra så då gick jag och duschade, sedan spelade Ellen och jag monopol. Tio i fem cyklade vi till mormor och åt gomat!
Så det är väl anledningen till att bloggen ligger nere. Men det är ju sommar och värmeeeeee (!!!!!) så jag har inte lust att sitta inne. Och det hoppas jag inte ni har heller, för guds skull. Haha!
Ska skriva ihop ett tidsinställt om igår som kommer upp vid tio, så håll utkik :)

Stek och stall!

Hej! Sitter och pratar med Julia nu, vid halv elva kommer de och hämtar upp mig också åker vi till Mellansel och steker. Efter det drar vi direkt till Alne tror jag, ska hjälpa Julia lite eftersom hon går på krykor. Vi ska iaf fixa Sudden lite och fota han.

Ikväll ska vi kanske till mormor och morfar och äta, mums.
Uppdateringen blir inte så bra idag, så ni kan ju passa på att kommentera inlägget under ;)

Vad tycker ni?

Hallå! Blev ingen bloggning igår, hade inte tid och lust. For in till stan med mamma & syster halv ett. Ellen och jag gick runt själv typ 2 timmar för mamma var och gjorde något. Sedan kom hon och då köpte hon kläder åt mig (♥♥♥), visar senare. Nu ska jag ut och fota igen, så himla fint väder ju.
Men, tycker ni att jag ska ha  någon tävling? Skulle vara ganska kul. Någon som är intresserad - och isf vad? :)





Veckans ekipage - elevating.blogg.se

"Jag är med och tävlar om att bli veckans ekipage hos http://elevating.blogg.se, var med du också!"
har så många underbart fina bilder, men det fick bli den här tillslut - eftersom den är ny och fräsch.

Rhodos - Del 1

Bilderna kommer i helt random ordning, bara så ni vet.


Bara för att jag är så snäll!

Jo, bara för att jag är snäll så får ni lite uppdatering nu. Ska ta något och äta och gå upp och se på film, finns verkligen inte ett skit att göra när det är så dåligt väder .. Och jag orkar inte vara med någon nu heller, men imorgon ska jag på stan, tisdag ska jag antagligen vara med Mattu och onsdag följer jag kanske Julia till Sudden. Och nästa vecka ska , eller ah nästnästa blir det, jag fråga om jag får komma och hälsa på Piccabbo på betet. :)

Ska göra ett tidsinställt med massa bilder nu, hmm vad kan det vara? ;)

Finaste vän!

Har nyss suttit och gjort en film som rörde upp 10000 känslor, usch. Det närmar sig. Inte tänka på det, se det positiva. Be strong.

Uppdatering lär inte vara bra idag då jag helt enkelt inte orkar, och jag har inget att skriva om..

Ännu en tävling♥♥♥♥



här hittar ni inlägget :)

Midsommar!

Gårdagen var bra grym den. Halv ett kom Mia, Stefan, Ludde, Charlie, Wilmer och Smilla så då gick jag och Smilla ut och lekte - kollade kaninen och hoppade studsmatta och gunga. Sötjänta! Runt ett kom Per, Carina, Malin och Filippa så då gick vi till Hembygdsgården och fika och bara mös. Smilla sjöng också (småbarna får gå upp och sjunga om de vill, så sött). Sen gick vi tillbaka hem till oss igen. Malin, jag och Smilla gick upp på mitt rum och busa sen gick vi ner och åt förrätt, vilket bestod av 2 pajer, soppa, bröd, salader m.m .... Någon timma senare åt vi middag, grillat, strips, sallad och lite annat. Efter det bar vi in ett bord till tv-rummet också spelade jag, bror, Oliver och Malin poker - gissa vem som vann då? Ägda blev ni! Satte igång Wii och kollade när bror och Oliver spelade, sen vare fika. Åt tre skålar med jordgubbar, för gott alltså. Efter det spelade vi fyra Med andra ord 3 gånger typ och efter det for de hem. Då var väl klockan runt halv 2 - 2, tack för de 13 timmarna! ;)

Vaknade elva imorse och har fortfarande varken klätt mig, duscha, borsta tänderna eller något .. Men ska gå och göra det snart, sen ska vi typ äta rabarberpaj och efter det ska vi till Mia och de och äta langos, mums!
Med det menar jag att bilderna kommer imorgon, tog typ 300 bilder ...


blond och brun blev jag av Rhodos. Woho ;)

"Tiden läker alla sår"

Bara en sak som jag kom att tänka på nu, detta kommer kanske bli rörigt men det är värt ett försök.
Alla har nog någngång hört uttrycket "Tiden läker alla sår", det har jag. Många gånger. Och jag har trott på det. Att bara jag låter tiden gå så försvinner allt. Det stora såret försvinner med tiden. Men är det verkligen så? Och hur lång är den där "tiden".
För det är precis som fysiskt, såren läker men är det stort försvinner det inte. Det försvinner aldrig. För kvar blir ju det där synliga ärret. Och det är precis likadant inuti. Det läker aldrig helt.
När ärret väl är där så räcker det med att någon ska snudda vid det ämnet för att det ska slitas upp lite, precis som att om man har ett "riktigt" ärr kan det ju gå upp. Typ.

Det jag försöker komma fram till är att "Tiden läker alla sår" är ett obetydligt uttryck. Iaf för mig. Det hjälper inte. Än hur lång tid det går. Nu kan jag ju inte tala för alla, men jag vet iaf några som säkert skulle hålla med mig.
Tiden läker alla sår, men ärren finns kvar. Förevigt.


Svar om Hästarna i mitt liv

Josefine om Fullsmockad dag!:

När ska du fortsätta med Hästarna i mitt liv? :)


Jodu, bra fråga. Jag har inte haft ork att sitta och skriva några långa texter. Sen vet jag inte vad jag ska skriva, vi får se om de 2 sista kommer upp någon gång. Men jag ska försöka! :)



Fullsmockad dag!

Haha, jo. Dagen har varit helt fullsmockad! Vaknade 08.37 (vaknade 08.38 igår, haha så fult.) Brukar aldrig vakna vid den här tiden, fast jag tror jag vet varför jag gör det nu men det går isf över efter helgen. Nej, nog om det. Jag vaknade och tog en alvedon och ett äpple och la mig i soffan och såg på tv tills resten av familjen vaknade runt 10. Då gjorde jag frukost och såg Gilmore Girls. Runt halv tolv ropade mamma på mig så då slängde jag på mig kläder, borstade tänderna också gick jag ut och trimma och tvätta stolar. Sedan fixade jag fika åt mamma, mig och syster och det behövdes verkligen för ingen av oss var på särskilt trevligt humör, haha ... Sen plockade jag undan och plockade i och ur diskmaskinen och efter det tog jag in tvätt och hängde ut ny. Gick sen upp och såg på något avsnitt av Gilmore Girls men syster kom efter ett tag så då gick vi ner och spela Wii som hon fick igår. Sen vare mat och efter det drog jag till mormor och bakade muffins med polly i, hur gott som helst! Cyklade hem igen, gjorde kaffe åt mami och bjöd på muffins. Gud så duktig jag varit idag va? ;)

Det här var ju ett sjukt intressant inlägg känner jag .. Men över till andra saker: headern och designen.
Jag lessnar ju på saker hur snabbt som helst än hur snyggt det är så jag ska fixa en ny. Men eftersom det är lite överraskningar på G så kan jag inte göra om än. Egentligen borde jag inte göra om den förens efter sommaren eftersom att aa ..


Fler bilder!


Hm

Sitter här och är uttråkad och har ont i magen, super. Dessutom vaknade jag halv nio imorse, vad hände där liksom? Jaja, ska gå och fixa håret och ta på mig lite snyggare kläder kanske. Sex får vi främmande för vi ska fira syster :)

Dock vare inte det jag skulle komma fram till. Utan sommaren. Jag kommer inte att ha så mycket att skriva om då P är på bete från och med idag och jag kommer inte kunna hälsa på så ofta. Så min fråga till er är ska jag fortsätta blogga under sommaren och skriva vad som händer eller ska jag ta en paus under sommaren? Och nu tycker jag ni kan svara för jag vet att ni är ett bra par som sitter och läser ;) Tack på förhand.

Fast jag har kanske en grej på G så vi får see.



Hemma i kalla Sverige!

Hej på er! Har ni klarat er utan min uppdatering? ;)
Skämt åsido så har vi haft 2 urhärliga veckor på Rhodos. Det har varit runt 30 grader i skuggan varje dag, fast två dagar så regnade det lite men vad skadade det?
Här hemma var det då inte så varmt när vi kom hem, haha. 27 grader ute när vi lyfte från Rhodos 02.00 inatt och imorse när vi kom hem runt fem var det 11 grader här, och jag hade shorts ... Bilresan gick hur snabbt som helst iaf! Sov en timma, vaknade och åt frukost, sov till Sundsvall också åt vi lunch där också sov jag därifrån hem. HUr härligt som helst!
Tillbaka till Rhodos. Vi har ju självklart solat & badat. Vi har varit på Lindos, 7 springs och fjärilsdalen (som sög..). Vi har ätit god mat. Spelat biljard, airhockey, pingis och kort. Vi har druckit cola, drinkar och milkshake.
Mer orkar jag inte skriva, bilder kommer så småningom :)

Ses om 2 veckor!

Om en timme sätter vi oss i bilen och åker till stockholm och sedan vidare till Rhodos, är hemma den tjugonde. Det blir antagligen ingen bloggning, men kanske för bror har datorn sen kan man ju låna där!
Men hare bra, ses ;)

Bildbomb del 2

Det är Malin som fotat alla bilder förresten, och de här är från hennes kamera. :)



Piccabbo & Agnes 1 Juni 2011


En gammal vän till Piccabbo:

Oj har han blivit lat ;o han var typ jämnt pigg när jag red på honom förut:)

svarar här eftersom du inte har blogg. Men haha, han är pigg faat ibland är han inte så framåt. Han springer gärna men när det blir jobbigt är det inte alltid lika kul. Sen är han ju gammgubbe nu! ;)

Film från i onsdags kommer strax upp och fler bilder.

När går det för långt .. ?

Enligt människor som håller på med NH ska allt vara naturligt, hästen ska inte ridas med bett, sadel och träns. Enligt hopp/dressyrryttare är NH överskattat. Nu säger jag inte att det alltid är så här, men ofta.
NH enligt mig är att ha det naturligt, men det ska inte gå överstyr. Att rida med sadel, träns och bett skadar inte hästen så länge man gör det rätt.
Jag tycker att man kan ha det naturligt i sin hantering, och häst & människa ska lita på varandra. Man ska inte behöva binda upp hästen hårt, man ska inte behöva ha hjälp för att klara av att leda sin häst osv. Där tycker jag man ska jobba med NH och få det bra och naturligt. För hur härligt är det inte att på tex. sommaren kunna stå ute med hästen lös och pyssla med den? Hur härligt skulle det inte vara att gå till hagen , öppna grinden/stängslet och ropa på hästen så den kommer ut helt lös och följer en till stallet?
Det kanske är lite svårt, men man kan iaf få det harmoniskt och förstå varandra.
Det går för långt när man börjar hacka på folk som rider med bett, då tycker jag att det går alldeles för långt. Det är bara dumt.
Vad tycker ni om sånt här? :)

Svar

Jag red ju som sagt på pessoat i onsdags, som ni kanske såg? Om ni undrar varför så var det för att Erica sa det och jag hade tyglarna och tränset i stora/vanliga ringen, så det var ju bara som vanligt :)
Sen fick jag en fråga om varför jag inte hade schabrak och ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt varför, Erica sa att jag bara skulle ha fårskinnspaden och jag frågade faktiskt inte varför. Men jag antar att det har något med hans rygg att göra, eller det är jag ganska säker på!
Hoppas du blev nöjd med svaret :)
Postat av: Bea
Ser ju jätte fint ut! =) heja heja!
Tack Bea! :)

Bildbomb del 1





Jaaa, vad ska man säga? Det såg ju inte så värst bra ut .. Det kändes inte bra heller, men ja.
Vi jobbar och kämpar som bara den, så det är bara att hålla tummarna för oss.

Sen är han ju halt och allt sånt hela tiden så man hinner aldrig få rätt känsla och fortsätta på den, och om man väl får den så blir han halt innan nästa gång man ska rida, suck ... VA HEL HÄST.

Haha, och bilden där jag springer så är bilden under hur hästen reagera ... Rolig häst ;)

Gårdagens outfit



Träns - Hööks
Bruna senskydd - ?
Dressyrsadel - ?
Brun fårskinsspad - Hööks

Byxor - Hööks
Linne + tröja - HM
Huvtröja - Hööks
Lila sockar - Hööks
Skor + chaps - Hööks

Smakprov från igår!

Puh, har suttit och laddat över alla bilder från kameran (ca. 400-500 kort) nu och sorterat och raderat, det tog bara sisådär en timma? Jippi vad kul, haha. Nej men jag orkar inte redigera alla bilder från igår nu också ska jag äta nu men ni får några.

Och jag vet våra brister, och det finns de många av men vi kämpar som fan. Kom gärna med konstruktiv kritik annars :)






bästavän ♥

Piccabbo 1/6

Planen för dagen blev ganska bra ändrad, haha. Red inte alls som jag sa att jag skulle göra, så typiskt mig.
Men med sadel red jag iaf, och det var ovant, har inte ridit med den där sadel eller med sadel alls på han på ca. 5 månader så det kändes ganska konstigt.
Hästen var pigg som satan så jag skritta fram i 5 minuter, tog tyglarna och skrittade ett tag sen travade vi runt lite. Han kändes inte så fokuserad men jag orkade inte bry mig, kände att jag bara ville ha en dag utan krav med honom, bara skojja runt lite.
Red ca. 30 minuter sen hoppade jag av och gick runt en stund, tog in honom i stallet och tog på honom repgrimman också gick vi ut till planen igen. Tog loss grimskaftet så han fick gå runt lite, eller ja han fick fälja efter mig haha söten. Och jag släppte han endast för att jag vet att han inte springer runt som en tok om man släpper han , han är lite tråkig men idag var det bara skönt för jag ville bara se hur bra han lyssnade på mig utan att jag höll i han, typ. Så vi strosade runt där och fintade lite, mös och var fotomodeller ;)

Efter det fick han beta och äta sin mat, sen tvättade jag benen på honom också fick han gå ut igen!
Ganska nöjd med dagen men jag fick inte rätt känsla endoo .. Ska höra med Erica om jag kanske får ta honom någon dag innan jag far, om det är ok för henne.

Bilder kommer iaf, men jag måste köpa någon sak för sladden funkar inte, men den ska jag köpa imorgon så. Förresten så har jag sommarlov nu, awesome!

RSS 2.0