Svar

Hur länge har du hållit på med hästar ? :)
Jag började rida när jag var ungefär sex år, så ca.9 år.

Hur många hästar har du haft ? :)
Jag har inte haft någon egen, men jag har två hästar jag tar hand om. Dock ska den ena flytta snart..

vem är din inspirationskälla inom ridsporten/hästhantering?
Bra fråga, som jag inte riktigt vet vad jag ska svara på.. Jag tycker att Linn Olsson har rätt tänk osv om hästar, hon är sjukt duktig. Hon är en liten förebild för mig, fast jag har ju aldrig sett henne "live" men ja..

varför trivs du så bra hos miriam?
Därför att det är bara vi där, jag + hennes familj. Jag tycker om att det är lugnt och att det inte är massa skitsnack. Sen så är Mia så härlig, hon gör typ allt för att jag ska trivas. Hon köpte fasiken en sadel så jag skulle slippa westernsadeln, haha! Nejmen, jag tycker om henne och hennes familj väldigt mycket, de är hur trevliga som helst!

hur vet du att piccabbo alltid kommer vara "the one" och att ingen kan ta hans plats i ditt hjärta?
Jag vet det bara. Han var den som lärde mig vad äkta kärlek var. Jag var nära att ge upp så många gånger med honom, men så fort jag såg honom så ångrade jag mig direkt. Han är mitt allt.
Hur fick du nys om Ella och Mia? (:
Det var mamma som berättade om dem för mig, jag vet inte riktigt hur hon visste det. 
Kmr du nånsin börja på ÖOR igen?
Som det känns nu, nej. Men vem vet? Ingen kan se in i framtiden. Jag saknar redan alla kompisar jag nästan bara hade tid att träffa där för jag har redan glidit isär från dem och jag saknar vissa ponnys, men det känns som om jag gjorde rätt val. Nu när skolan börjar ska jag bara fokusera på den och Ella, så kanske jag slipper tänka på Picca.

Favorit musik/låt?
Haha, ingen aning. Jag gillar typ allt!
hur många läsare har du per dag?
Jadu, det variera väldigt mycket. Allt från 30-70, haha..

vad är din besöksrekord?
81 :)

visst vet du att jag är bäst?
Jeeeeepp, visst vet du att jag är lika bra?

vad är din favoritfärg ( schabrak ) på ella?
Hon har ju inga schabrak än, men Mia har beställt ett vinrött och det tror jag hon kommer passa i!

om du fick en miljon vad skulle du göra med den då?
Bra fråga, haha. Jag skulle spara en stooor del av den. Men jag skulle nog köpa nya ridkläder och sen så skulle jag kanske köpa lite kläder? Haha, nej jag vet faktiskt inte!


Ni kan fortsätta ställa frågor, om ni vill. Men jag svarade på dessa nu, så kom igen och ställ mer frågor! :) Frågestund.

Nu kör vi på den igen!

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst 
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
Fast om sessan nura, börjar imorgon!

Tretorn

Jag vill ha ett par tretorn, ville först ha svarta men nu vill jag fan ha röda. Så grymt snyggt!
Vi får väl se hur det blir med det, ingen som har ett par begagnade? ;)
Nejmen, nu ska jag och syster tjocka oss och se oth askalas (L)
Syster fågel som vi hämtade idag förresten!

glöm inte Frågestunden

GLÖM INTE -> frågestund.
Har varit till ranchen idag och lett barnridningen, tjänat pengar + att jag hitta en hundring i jackfickan - inte helt fel det heller va? Började iaf spöregna runt halv 2, men vi fortsatte då ingen brydde sig.
Har inte gjort så mycket sen jag kom hem, ska åka och hämta systers fågel sju. Sen ska jag tjocka och då åt tanken att vi har en fågel i huset .....

älskling

Hej! Förlåt för att jag bara stack igår men jag fick lite bråttom. Hade en kvart på mig att byta om, torka håret, packa klart osv.. Hade tänkt slänga in ett inlägg + några tidsinställda, menmen nu blev det ju som det blev!
Jag är ju somsagt hos farmor och farfar. Idag for vi och badade, eller ja jag badade inte då men, och när vi kom hem så for farmor och jag och handlade. Efter det har vi bara vare med hundarna, ätit, chillat, läst osv.
Det är så härligt att få träffa vovvarna och det gör ont i mig att imorgon är sista dagen jag träffar dem innan de far hem igen.. "Mina" älsklingar♥ 
GE MIG EN HUND NU TACK


jag saknar dig älskling,

Tävling

http://dressyrmupparna.se/tavling-vinn-en-ridbage/9035#respond

Bredbyn 21-23/7

djävulsgrodan.



ungskiten som stod och gulla med grodan och skratta åt mig när jag låste in mig i bilen..







.värdelöst.

Hejhej!
Den här dagen har varit totalt värdelös, ärligt. Haha.. Nejmen, for ut och sprang med Henny sen duschade jag och efter det har jag bara suttit. Har sett lite på en westernfilm jag fick låna av Miriam, ätit lunch, sett på Gilmore Girls och försökt läsa. Ser ni? Värdelöst, haha.
Nejmen, ska väl fixa håret och packa, sen ska jag försöka få tag i pappa och äta. Strax innan sju kommer farmor och hämtar mig och syster, så åker vi på sommarvågen sen upp till Bredbyn. Var egentligen tänkt att vi skulle sova där torsdag-fredag, men vi ska höra om vi kan sova torsdag-lördag så jag har skjuts till Miriam på lördag (a)
Vi hörs, ska även försöka uppdatera bättre den här gången när jag är borta :)
sen förra veckan vi var där, haha, kanske ska slänga upp några bilder sen dess?

Film - Ella 27/7

Vad tycker ni den här gången då? :D

Ella 27/7

Red ju tjejen igår somsagt. Red ju med nya sadeln och det var väldigt skönt. Iaf, sessan var någorlunda lugn, lugnare än vanligt iaf. Dock fick hon några ryck i traven ibland och lyssnade inte på mig, tog tag i bettet osv. Men vi red mest på volt, provade lite skänkelvikning och försökte trava lugnt. Jag är ganska nöjd, för det var den bästa gången hittills! På slutet när jag skulle skritta av så släppte jag stigbyglarna så jag kunde sträcka på benen och då kände jag att jag ville pröva rida seriöst utan stigbyglar. Sagt och gjort, kortade tyglarna och hon var sååå fin då. Lite högre form än vanligt vilket fick henne att lyfta mer på benen, speciellt i traven. Travade lite på en volt runt Mattu och oj så fin och lugn hon blev. Kanske man ska rida utan stigbyglar varje gång? ;)
Red iaf ca. 50 minuter, sen duschade jag av henne där sadeln legat också fick hon beta en stund efter det innan vi släppte ut henne.
Jag och Ella, kommer fler bilder senare. Har dock inte fått alla än. (haha, ni behöver inte kommentera matchningen. Miriam har inte köpt schabrak än så jag tog det som fanns i stallet = ett gult...)

Efter att vi sagt hejdå till Miriam så gick vi vidare mot Ghetto. Skulle se om det fanns en ridväg dit så vi gick bakvägen, vilket tog kanske 25 minuter? Så jävla dryg backe i början också. Aja, vi hittade dit. Fast hade vi gått riktiga vägen hade det typ tagit 5 minuter, haha ..
Jaja, Mattu red Ghetto på plan och jag fotade + filmade henne. De var riktigt kul att se dem, och än fast jag aldrig sett dem förut så vet jag att de verkligen jobbat som bara den och utvecklats enormt!
Sen skrittade hon ut och jag gick brevid, hästen var lugn så jag hann med, fast på hemvägen var det speeeed så jag hamnade lite (läs MYCKET) efter, haha.
Halv sex var jag hemma iaf, då duschade jag, åt och sedan vid sju kom morfars, gammelmormor och morbror och åt langos!
Mattu och Ghetto! (tog bilden från din blogg, hoppas det är ok!)

Alla foton på mig och ella är iaf tagna av Matilda Sjöblom :)

Gaaah

Ni får allt imorgon, det bara dampar och jag MÅSTE verkligen slita mig från datan nu. Ska se lite film med syster och äta frukt, skönt. Är helt slut efter dagen.
Hoppas ni har överseende med min dåliga uppdatering idag! :)

Gästbloggade på teamhb.

Gästbloggade på teamhusebacken nu när de är på ridläger, vann en tävling där man skulle skriva om sig själv + typ åsikter. Mitt inlägg hittar ni här iaf!
Jätteroligt förövrigt att jag för en gång skull vann något, haha ;)
Ett oredigerat smakprov från idag btw!
Håller på att spara bilder + film nu.

Mattu, Ella & Ghetto!

Godmorgon! Ska bara skriva lite här, sen så ska jag fixa mig. Strax före halv ett hämtar Mattu och hennes mamma upp mig också skjutsar hon oss till Ella. Ska rida med nya sadel, ska mest träna på att ha en lugn trav tror jag. Sen ska vi ta fram några bommar också, spännandeee. Och eftersom jag har Mattu med mig kan ni vänta er överfina bilder, verkligen. Ska även ta med så hon kan filma liten :)
Sen när vi varit hos Ella så går vi till Ghetto också ska Mattu rida henne så fotar jag!

Ella 25/7 del 1

Foto: Bea Byström
Ni får fler senare, då resten kommit!

Frågestund!


Kör på en ny frågestund, så fråga allt mellan himmel och jord. Om Ella, Piccabbo, mig och allt vad ni vill veta.
Kommer välja ut de viktigaste frågorna och svara i ett videoinlägg, resten svarar jag på skriftligt så kom igen nu!
Avlsutas om några dagar :)

Piccabbo - min bästa vän, mitt liv, mitt allt.

Nu har jag bestämt mig för att berätta för er vad som händer med Piccabbo, varför jag varit så hemlighetsfull och varför det varit massa deppdepp innan Ella kom och kunde få mig på bättre tankar.
Nu kör vi då. Piccabbo och Erica ska flytta till Sundsvall. När jag läste det så trodde jag att jag skulle ramla av stolen och dö, så jävla chockad blev jag. Efter jag läst det var jag i min egna lilla bubbla hela kvällen, allt jag kunde säga var "mm, aa, nej". Jag blev så rädd och ledsen, jag är rädd och ledsen. Jag menar, han har varit mitt liv de senaste 22 månaderna. VI har gått igenom sååå mycket tillsammans och kämpat har vi gjort varje dag.
Jag kommer sakna honom mer än allt annat. Men .. Jag får väl trösta mig med att det bara är 15 mil. Dock är det 15 mil för mycket, alldeles för mycket. 2 mil till alne var nog mycket.
Den gången jag var och hälsade på honom nu i sommar var jag så ledsen att jag bestämde mig att jag inte skulle träffa han mer innan han far, det skulle bara bli för jobbigt .. Men nu så ska han stå på Alne augusti ut, så jag ska träffa han. Vi ska bli fotade och vi ska filma så det bara ryker om det, den sista månaden ska bli den bästa. Du är värd allt, ingen kan ta dig ifrån mig. För du kommer alltid finnas i mitt hjärta, älskade vän ♥



Stadeen

Ska gå och fixa mig nu, sedan tar jag bussen till stan med syster och mamma. Ska köpa presenten till mamma också ska jag se om hon kan köpa en klänning som jag såg på HM åt mig, haha!
Bilder från igår och söndags kommer när jag kommer hem :)

Sadelprovning

Hejhej! Nu har Ella en vanlig sadel, äntligen. Så nu kan jag rida när jag vill utan att Miriam eller Mats måste hjälpa mig att sadla, skönt.
Bea och Isabell kom iaf med fyra sadlar tror jag det var? Jaja, provade att rida i två sadlar iaf. Den första var skön, men jag satt väldigt konstigt i den och i traven var Ella väldigt irriterad så vi prövade nästa sadel. Det var en av Isabells, en allroundsadel fast såg ut lite åt dressyrhållet. Den sadeln föll både mig och Ella i smaken, väldigt skön sadel! Så den köpte Mia, plus stigläder, stigbyglar och sadelgjor. Rena rama fyndet. haha! Valle fick sig också en sadel han.
Kanske vill ni höra lite om ridningen också? Hon var väldigt härlig idag, dryg och knepig i traven som vanligt men vi får jobba på. Har faktiskt inte så mycket att säga om ridningen, hade iaf som mål att hålla mig lugn och inte bråka med henne och det gick bra tycker jag. Så nöjd är jag!
Bea hade förresten med sig kameran och fotade oss, så ni får bilder imorgon kanske. Hon ska skicka dem nu, men det lär väl ta en stund :)

Ikväll

Ändrade planer för ikväll. Åker till Miriam sju, sen kommer Bea med en sadel som vi ska prova på Ella. Efter det rider jag och Miriam på planen. Hon hade ingen som kunde kolla barnen, tror jag?, så hon kunde inte rida ut. Det får vi ta en annan dag det!
Men iaf, fall sadeln inte passar så lät den här sadeln ganska najs, eller hur? Egentligen vill jag att hon ska ha dressyrsadel, men eftersom jag vill hoppa och rida ut i skogen osv också så är det skönare med en allroundsadel. Menmen, det blir nog bra det med. Jag har ju trotsallt nästan ridit i allroundsadlar hela mitt liv på ridskolan ;)
Nu ska jag äta så vi hörs, tar med kameran ikväll kanske.


sweeet

Visste ni att ..

.. Jag är livrädd för grodor, fåglar, fiskar och getingar? Allvarligt. I Fredags hittade min kusin en minigroda som hon jagade mig med, jag låste in mig i bilen och skrek. Haha.
.. Min släkt går före allt? Vad jag än ska göra, om jag ska vara med kompisar eller något så går min släkt oftast före. Jag älskar att umgås med min släkt. Eller om jag ska göra något som har med hästarna att göra och jag måste välja mellan det och släkten, då blire lite svårt också får jag typ panik..
.. Jag har alltid panik innan prov och tror att det kommer gå åt helvete. Än fast jag aldrig haft sämre än VG på prov. Bra självförtroende här.

Fy Agnes

Dåligt jag bloggat på slutet, men jag har slut på ideer, tips? Vad vill ni läsa om?
Iaf så har jag inte klätt på mig än, kanske borde göra det? Aja, blir nog en dag fylld med film. Orkar inte annat. Veckan är såhääär suddig, ingen aning hur den ser ut, jobbigt. Ikväll ska jag iaf kanske rida Ella, frågade Miriam om hon kunde rida ut med oss, men hon har inte svarat än, hon jobbar väl. Imorgon ska mamma och jag in till stan tror jag, onsdag blir det kanske Ella, sen ska vi äta langos på kvällen. Sen vet jag ikke mer, vill fara till farmor igen innan kusinerna far hem. Får se hur det blir med det!
Vi hörs :)

duvet vad det var, en kärlekens dag. duvet vad det blir, en sorgens dag. jag vet vad jag blir, jag vet vad som står på

Attans vad ont det gör, kom nu. Jag vill inte, jag klarar det inte. Faaan.

Svar, igen!

Postat av: Bea
Jag menade absolut inte så att du måste göra som jag! Jag sa bara hur jag brukar göra med min häst och ville bara kommentera för det vill du väl att man gör lr? Det var ABSOLUT inte en pik om hur du ska göra!

Jag tycker att du jobbar på jätte bra med Ella, hon är nog en kämpig häst som verkar vilja göra allting på sitt sätt och du gör det riktigt bra! Allt kan inte blir rätt lr lätt alla gånger. Men du försöker och det är jätte bra! 

Och Agnes du ska inte lyssna på allting alla skriver hur du ska göra! Gå din egen väg, bara för att folk skriver på din blogg att du borde göra si och så, så behöver du inte ta åt dig allt. Det finns många där ute som bara vill vara taskiga. Och jag är inte en av dem. Jag hoppas att du vet det. Och jag hoppas inte att du syftade på mig i detta inlägg.
Svar: Nejnej, nu menade jag inte mot dig. Blev bara less på allt. Det är bra att ni kommenterar osv, men som sagt.
Tack, jo det är hon..
Jag vet att jag inte ska lyssna/bry mig, men jag kan inte hjälpa det. Jag försöker att skita i det men jag kan helt enkelt inte, ibland blir jag så less. Jag har haft nog med skit, så det är svårt  att inte ta åt sig. Men jag försöker, det gör jag. Det vet jag, det gjorde jag inte! :)

Postat av: Amanda
Har du slutat på OÖR nu och håller bara på med Ella? :o eller är det bara ett rykte?
Svar: Nope, det är inget rykte. Det är helt sant. Slutade på ÖOR för att jag inte gillade att känna mig tvingad att göra något, passa en tid, osvosv. Trivdes inte med det längre helt enkelt. Nu kör jag mitt eget race! 
Haha, så det går rykten? Det var ju kul , haha ;)




Så less, så less

Helt plötsligt sjönk mitt humör bara sådär. Vafan, jag blir så less. Visst, jag kanske överdriver. Men jag hatar när folk klagar och tror de vet allt.
Ella och jag jobbar på. Som sagt ingen är perfekt och jag gör inte allt rätt, så FÖRLÅT om jag gjorde ett fel och inte gjorde som ni tycker. Men jag gör väl vafan vad som känns bäst just då? Alla gör väl misstag.
Ni får som sagt gärna komma med konstruktiv kritik , men ska ni börja klaga får ni ta det face to face, inte över datorn.
Är det konstruktiv kritik så märker man det, då folk oftast uttalar sig trevligare och skriver att det ser bra ut men blablabla osv, förstår ni? ser jag det, och ni?
Tack för mig. Nu skiter jag i det här för dagen. Vi ses. d

Nu vet ni det med, haha kul

1. Har du ett par rosa string? - Nope
2. Vem var den senaste du pussade? - Kusin, haha ;) 
3. Vad har du för bhstorlek ? - jadu, jag vene? Haha
4. Trivs du med det? - Allti
5. Hur många killars telefonnummer har du inlagt i din mobil? - Orka räkna? haha
6. Gillar du nån nu? - Tro däää
7. Vad gjorde du inatt? - sov
8. Och i förrgår natt? - S O V
9. Vad gör du innan du ska sova? - Tänker
10. Kan du prata med din mamma om allt? - Nja, nästan
11. Hade du berättat för dina föräldrar om du blivit gravid? - Ja
12. Har du varit gravid? - Nej ,
13. Hade du blivit glad om din pojkvän friat till dig? - Självklart!

Tio fakta
1. Hemstad/ort: Örnsköldsvik
2. Hårfärg: Ljusbrun typ
3. Längd: 1,63 kanske?
4. Frisyr: De är väl olika
5. Ögonfärg: Grå/grön tror jaf
6. Skostorlek: 37
7. Humör: Glad, 
9. Civilstatus: Singel
10. Vänster eller högerhänt: Högerhänt

Tio saker om ditt liv
1. Har du nånsin varit kär? - Ja
2. Tror du på kärlek? - Ja
3. Har du gjort något inom kärleken som du verkligen ångrar? - Ja
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? - Ja
5. Har du någon gång krossat någon annans hjärta? - Ja
6. Har du nånsin blivit kär i din bästa vän? - Njaaa
7. Har du nånsin älskat någon utan att tala om de för honom? - Nope
8. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon? - Ja, som fan. 
9. Har du nånsin haft en hemlig beundrare? - hahaha?
10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Ja

Tio har du nånsin
1. Har du nånsin blivet upptäckt när du smitit ut? - Nej
2. Har du nånsin velat ta livet av dig? - Njaa
3. Har du nånsin gjort något du ångrar? - Ja
4. Har du hoppat bungy jump? - Nej, läskigt ju!
5. Har du nånsin varit med i en olycka? - Nej
6. Har du nånsin ätit en hel tårta? - Usch nej, 
7. Har du nånsin önskat att någon ska göra sig riktigt illa? - Ja
8. Har du nånsin gått på bio ensam? - Ingen mening att gå själv ?
9. Har du nånsin gillat någon utan att de vart ömsesidigt? ehe?
10. Har du nånsin tyckt att världen suger? - Dumena? 

Tio känslor
1. Saknar du någon just nu? - Ohja
2. Är du glad? - Ja
3. Är du fundersam? - Aa, vi säg så
4. Är du uttråkad? -Nejrå ;) 
5. Är du tysk? - Nej
7. Är du italienare? - Nej
8. Är du fransk- Nej
9. Är dina föräldrar fortfarande gifta? - Nej, de har aldrig gift sig, de är förlovade. 
10. Gillar du någon just nu? - Kanske

Om dig
1. Hur mycket är klockan just nu: - 10.48
2. Namn? - Agnes Anna Melina Lindberg
4. Hur många barn vill du ha? - 2
5. Vill du gifta dig? - Japp

Fyra grejor
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? - Nej
2. Har du en hund? - Nej :( 
3. Sover du helst själv eller med någon? - Med någon, hatar att sova själv
4. Tror du på spöken? - Nej, andar

Skulle:
1. Skulle du vilja vara längre: Nep
3. Skulle du vilja ha sex nu? haha, nej inte precis nu ;) 
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej

Har:
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - Har jag nog
6. Har du borstat tänderna den senaste timmen? - Nej, ska göra de nu
7. Har du pussat någon som är fyra år äldre? - Nej
8. Har du haft sex med någon som är tre år äldre? - Nej
9. Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? - Nopee
10.Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?- Haha nej.
11. Har du ljugit på någon fråga än då? Näju

Vem:
1. Vem älskar du? - Min släkt, min närmaste vänner och sen är det ju det att aa .
2. Vem hade du senast sex med? - 
3. Vem vill du bli full med? - Haha duvet
4. Vem är den bästa artisten/gruppen? - Manic Drive, helt klart
5. Vem pratade du senast i telefon med? - Mamma, haha
6. Vem är snällast i världen? - oj , haha
7. Vem vill du prata med? - ♥
8. Vem sov du senast med? - Syster ;) 
9. Vem såg dig full senast? - Duvet
10. Vem vet allt om dig? - Ingen
11. Vem hatar du mest? - Haha, jaaaa
12. Vem kramade du senast? - Kusin
13. Vem kan berätta allt för dig? - De som vill och litar på mig?

Godmorgon!

Godmorgon på er, sovit gott?
Klev upp halv nio imorse, uscha .. Jobbigt värre, somnade typ halv ett. Menmen, ska bara kolla klart på datorn sedan ska jag fixa mig och vänta på folk. Kommer bli en dag full av folk, skratt, mat, fika och massa kul. Älskar att ha folk här, fast bäst är ju släkten ♥ men det kommer annat grymt folk hit också, så det blir bra.
Också ska jag mysa med vovvarna såklart!
Ni får en bild på världens sötaste tjej :)

Godnight, sleep tight, see you tomorrow

Haha, var bara tvungen! Farmor sa alltid så till mig & bror när vi sovde hos henne när vi var små, tider det ♥

Men iaf, kvällen var bra grym. Än fast det spöregna och typ hagla, men vi gick på max och åt strips och lyxshake, göööött. Nu måste jag verkligen sova, imorgon är det kalas här helaaaa dagen :)
Rhodos får stå för bilden!

Home sweet home :)

Hallå! Idag är det sjuuukt varmt, var 30 grader när vi for till Miriam. Jag, mamma, Emil, Ellen, faster, kusinerna, morfar, mormor, Birgit, morbror, farmor, farfar och hundarna for dit och fikade 12. Sedan 13 var det ju barnridning, var hela 11 stycken som red så 220:- tjänade jag in på två timmar, inte helt fel! Morfar red också och faster, haha den ni!
Tänkte ju rida Ellatjejen egentligen men jag orkade inte för jag mådde inte så bra, var trött osv. av att ha stått i solen i 2h.. Sen var hon nog inte heller så taggad på att jobba. Far dit på måndag istället :)
Skriver mer imorgonkväll, nu måste jag packa upp/städa, fixa mig och äta en frukt sen 19.10 kommer Henny och 19.20 hämtar morbror oss och skjutsar oss till stan. Väl där ska vi på tivoli med Rebecka, kommer bli grymt!
Sedan imorgon har vi 40års kalas här hela dagen, så ni lär inte höra mycket från mig då heller ..

Svar

Postat av: mia
jasså? du tycker att Ella är bättre än picca? 
av det jag läste så tyckte jag iaf att piccaboo lät trevligare i sättet + ridningen
Svar: Men hallå? Så skrev jag inte! Jag skrev att hon var bättre än Picca på NH, dock var det ett litet skämt men jaa .. Piccabbo är trevlig, han är den underbaraste häst jag träffat och han kommer alltid ha störst plats i mitt hjärta, det är något jag har vetat sedan första gången jag såg honom. Och Ella är trevlig hon också, visst är hon busigare men hallå? Hon är en åttaårig tjej som inte blivit riden på ett bra tag, jag tycker hon har rätt att "busa" lite ibland.
Piccabbo*

Postat av: lisa
ursäkta men... är du rädd för henne eftersom att så fort hon flyttar sig så skyndar du dig under? 

eftersom att hästen värkar bli stressad av vattnet så borde du först hålla vattnet på ena benet tills hon slappnar av, och sedan gå upp på halsen sakta... vilket du inte gjorde.. :P tänkte bara tills nästa gång..
Svar: Hahahaha, nej jag är inte rädd för henne.. Jag "skyndade" mig under en gång , det var för att hon nästan klev på mig och jag hade inte så stor lust att få en mosad fot.
Tack för tipset, men jag vet det redan. Dock så hade jag ju redan duschat henne och hon var lugn. Filmen är från slutet och då vart hon stressad igen.



Blev bara lite irriterad på de där kommentarerna. Eller ja, jag vet inte men typ. Har ni blogg så får ni gärna kommentera den här, bara för att ja. Annars såååå aa jag vet inte haha..

sweeet

Lite bilder från lördagen då jag konfirmerade mig, fast inte från själva konfirmationen utan från kvällen :)

bästa vän♥

Måste bara ägna en tanke åt min bästa vän, min underbara barndomsvän Henny. Vi har gått igenom såå mycket tillsammans, både bra och dåligt. Vi har våra perioder (som nu t.ex :( ...) då vi inte snackar på flera veckor, bah hejdaa. De dagarna är fruktansvärda, jag saknar dig otroligt mycket. Saknar tiden då vi hittade på allt, och då menar jag allt. Vi var oskiljaktiga. Det var liksom vi. Vi hittade på allt knasigt tillsammans och vi visste allt om varandra. Saknar det!
men jag vill bara att du ska veta att jag älskar dig, nomater what, och att du alltid kommer vara min bästa vän.
Sommaren 2010 ♥

Film

Sådär. Lät ljudet vara på bara för att, ganska kul ändå. Fast jag sa inte så mycket/hörs inte så mycket..
Måste även säga tack till alla er som tyckte det såg bra ut och som önskat oss lycka till, det betyder! :)

Hemma - trött som få ..

Hej! Kom hem för ca. 40 minuter, har ätit och duschat och nu ska jag fixa en film, sedan ska jag flytta alla bilder/filmer till vår nya dator. Den är najs, finns photoshop och det säger ju mycket säg vi. Så nu lär jag väl sitta vid den istället för mammas bärbara, glad hon ska bli ;)
Ella ska jag kanske skriva om? Haha, hon och jag dryga på i ca. 3h idag .. Kom dit ett och tog in henne från hagen, borstade henne och skulle försöka duscha henne vilket gick åt helvete för hon ville inte stå still. Tog ut henne och gick till planen, snackade med Malin som målade också körde vi lite NH. Hon kan ju det där redan, så det är ju lite kul. Eller Mia har ju typ kört NH med henne så hon är ju bättre än Picca iaf, haha! Gick nog runt där någon timma, sen gick jag och borsta mer och ringde Mia och frågade om jag kunde sätta fast henne någon stans i stallet då hon vägrade stå still. Det var bara att knyta fast henne någonstans så då gjorde jag det, sen höll jag på lite med slangen på henne så hon skulle vara beredd. Duschade henne vilket inte gick så bra, kom inte till backen och kunde inte duscha henne "riktigt" då hon var väldigt skuttig och for runt. Tänkte att hon är väl rädd , men sen sa Mia att när Ella var på utbildning hade de duschat henne varje dag .. Hm, hon fjantade väl sig antagligen bara idag, får prova igen någongång, kanske med Mia då.
Aja, när hon var duschade tog jag ut henne också fick hon beta och torka. Sedan borstade jag av henne en sista gång och släppte ut henne till sin pojkvän, haha. Städade iordning lite efter mig i stallet, sen kom mormor och resten vet ni. :)
Har förresten filmat lite när jag duscha henne, laddar upp den sen. Blev inga bilder heller, orkade inteee.
Idag lärde hon sig puss förresten, nästan iaf. Klok flicka dedär ♥

11.26

Borde gå och klä mig och sån skit. Haha, bara jag som tycker det är sjuuukt drygt?
Ska sedan gå och se om Kickis Hästshop har öppet och isf köpa lite saker, visar senare. Och ett hämtar morfar mig och skjutsar mig till Mia, ska bara köra lite NH med Ellatjejen så hon får tänka lite och efter det ska jag borsta igenom henne och sedan duscha av henne. Tar med kameran så ni får några kort :)
Måste också säga att bloggen kommer ligga lite lågt torsdag-lördag, för på torsdag 11.30 tar jag och syster bussen upp till farmor, sen sover vi där tills lördag också far vi till Mia på lördagmorgon och fikar, sen efter det har jag ju barnridningen. Men något inlägg får ni nog, Linis kan ju få blogga ;)



världens bästa tjeeej ♥

Svar :)

fBea om Ella & Agnes 18/7:
Hon verkar ganska irriterad över att du "håller i tyglarna" även fast du rider mycket mjukt med handen.
Nu känner du henne bättre än jag såklart men kan det vara så att hon bara är ovan vid ridningen så att hon är för uppspelt för att ta det lugnt och slappna av?
Eller behöver hon ha mycket längre tyglar för att jobba ostört?
Din sits är jätte bra, stabil även fast hon flänger =) Dock gör inte westernsadeln dina ben rättvisa då du förmodligen hade suttit i exakt lodrät sits i en vanlig sadel =D
Du kommer såklart att lära dig rida henne med tiden det tvival jag inte på =) Det är aldrig lätt för någon när man rider en häst i början!
Fortsätt kämpa så kommer ni bli ett asbra team! =D
ester  ([email protected]) om Ella & Agnes 18/7:
Att hon slänger väldigt mycket med huvudet kan ju vara olika orsaker. Men hon verkar ju bli irriterad över något.
Men du sitter riktigt bra, stadigt och är otroligt mjuk och följsam med handen och hela kroppen.
När ni lärt känna varandra bättre så kommer ni bli ett super fint ekipage tillsammans! :)
IP: 78.72.244.5
Bea om Ella & Agnes 18/7:
Hon verkar ganska irriterad över att du "håller i tyglarna" även fast du rider mycket mjukt med handen.
Nu känner du henne bättre än jag såklart men kan det vara så att hon bara är ovan vid ridningen så att hon är för uppspelt för att ta det lugnt och slappna av?
Eller behöver hon ha mycket längre tyglar för att jobba ostört?
Din sits är jätte bra, stabil även fast hon flänger =) Dock gör inte westernsadeln dina ben rättvisa då du förmodligen hade suttit i exakt lodrät sits i en vanlig sadel =D
Du kommer såklart att lära dig rida henne med tiden det tvival jag inte på =) Det är aldrig lätt för någon när man rider en häst i början!
Fortsätt kämpa så kommer ni bli ett asbra team! =D
Svar: Jo, precis. Hon slänger väldigt mycket med huvudet, dock har jag inte riktigt kommit fram till anledningen. Mia sa att det var någon som red förut och när Ella började så så slutade hon rida, eller något sådant. Sedan är hon väldigt känslig mot broms osv. och det är sjukt mycket som är runt henne, så jag vet inte om det beror på det eller om hon bara har inpräntat att "gör jag såhär, då slutar hon rida".
Jag vet helt enkelt inte vad det beror på, vi får jobba och se.
Tackar :) Nej, det är ju inte det lättaste, ny häst, ny ridstil och allt haha! Men jag ska inte ge upp, det här klarar jag. Tack så mycket!!
ester om Ella & Agnes 18/7:
Att hon slänger väldigt mycket med huvudet kan ju vara olika orsaker. Men hon verkar ju bli irriterad över något.
Men du sitter riktigt bra, stadigt och är otroligt mjuk och följsam med handen och hela kroppen.
När ni lärt känna varandra bättre så kommer ni bli ett super fint ekipage tillsammans! :)
Svar: Jo, som sagt. Det kan ni ju läsa om varför ovan. Tackar! Det tror jag också, hoppas iaf. Tack än en gång! :)




Ella & Agnes 18/7

Äntligen, har försökt ladda upp den på youtube typ 5 gånger men det funka inte .. Blev less och ladda upp den på videofy istället än fast jag hatar det för då är det reklam ibörjan, haha. Menmen, allt för er va? ;)
Nu vill jag att ni tycker till, jag vill veta vad ni tycker. Vad ni än ser som ni tycker är fel/bra/dumt/snyggt osv. så kommentera, skulle betyda grymt mycket!

Sugen?

Finns det någon därute som är sugen på att köpa en brun discogrimma? Jag köpte den i Maj, men den är aldrig använd, prislappen sitter kvar. Storlek full.
Hade tänkt byta till en rosa, men det har gått över 60 dagar så tyvärr .. Därför tänkte jag se om någon är sugen? Isf så släng iväg ett mejl till [email protected] eller lämna en kommentar. Priset bestämmer vi tillsammans ifall någon är sugen :)

Soooool

Idag var det ju sol, äntligen! Cyklade till Åte med mamma och syster och solade, läste och fikade. Kom hem runt fyra tror jag, sjukt drygt att cykla dit iaf, hem är härligare.
Nu sitter jag och väntar på att videon ska laddas klart, så får ni den sen. Ska även gå och byta om också cyklar vi till Älvens och äter. Gött!
Ikväll drar jag kanske till Julia, vi ser väl ;)

prinsessan♥

Njut! Har många fler, men vill inte lägga upp alla samtidigt. Då har jag ju inga att visa senare :)

Myskväll

Godmorgon! Klev upp för en haltimma sedan typ, skönt endoo.
Gårdagskvällen var mysig, cyklade till mormor & morfar halv sex också åt vi gomat som vanligt. Pratade massa och kollade på datorn litegranna, sedan kom Tilda (kusin) och var med Ellen när Åsa, Mats och Linis var och köpte något. Någon halvtimma senare kom Åsa, Mat och Lina också var de där i någon timma. Myskväll som vanligt hos världens bästa mormor och morfar! ♥
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska kanske vara med Julia. Vi får se :)
Happyface mat i Rhodos!

Ella 18/7

Ja, vad ska man säga om dagen ridpass? Det gick inte speciellt bra. Jag var ofukuserad och orkade inte, blev irriterad på henne och därifrån gick allt bara utför. För blir jag irriterad blir jag för hård och hon är såå känslig så det är ingen bra kombo, sen så började hon trycka sig inåt på volten och jag tryckte ut henne men trycker jag för mycket far hon iväg i trav och ja .. Haha, vi lär ju fortfarande känna varandra så.
Men jag får ta nya tag, ska se om jag kanske bara skrittar lugnt på onsdag eller något och är det bra väder så duschar jag henne då kanske, om jag får vill säga. Känns det bra på onsdag far jag kanske dit på torsdag också och rider ett hårdare pass. Jaja, det är bara att samla krafterna och fortsätta!
Håller på med filmen och bilderna, får se om jag hinner ladda upp dem idag, hoppas på det :)
Ett av deras ursöta lamm!

Smakprov på världen finaste tjej!

Hej! Tänkte bara kika in en snabbis för mamma vill ha datorn, men jag håller på att fixa en video som jag lägger upp nu snart om jag hinner annars får ni den ikväll. Julia tog iaf 77 bilder idag, hur fina som helst, måste redigera dem och så  för de blev väldigt mörka, men här får ni ett smakprov :)


Godmorgon!

Nej, jag klev inte upp nu men haha. Om typ en halvtimma kommer Julia och hennes farfar och hämtar upp mig också skjutsar han oss till Gerdal. Ska tida tjejen och mysa, Julia ska ta kort så de får ni se imorgon kanske. :)
Mormor hämtar oss runt 4-5 också åker jag hem och duschar sen ska vi till mormor och äta. Så jag känner att bloggen kommer ligga lite på noll idag, men jag var ju så duktig igår så ni står nog ut!

Vilka är ni?

Ibörjan var det ju mest bara typ kompisar osv som läste bloggen, men nu är det ju minst dubbelt så många och det kan knappast vara bara kompisar. Nej, haha! Så det skulle vara kul om ni bara kunde säga vilka ni är, typ namn och er blogg och varför ni läser min blogg, eller något. Gör som ni vill. Skulle vara hur kul som helst! :)
'
Bara för att jag hittade den här ursöta bilden nu, haha ... Jag bah, "vafaaaan ...?"

Nej, nu ska jag vara lite social med syster!

uppåt!

Attans vad bra det går för bloggen nu. Det är ganska sjukt när man tänker efter .. Jag tycker att det är nog "läskigt" när ca. 20 personer läser bloggen, för tänk det är 20 personer som vill läsa om mitt liv, vad jag tycker osv. Nu ökar antalet för varje dag - det är läskigt. Haha, men det är jätteroligt också. Självklart. Men till min poäng, tänk de som har typ 10 000 läsare och uppåt per dag, hur sjukt är inte det?! Jag skulle bli livrädd, det skulle vara kul men lite rädd skulle jag nog allt vara. Shit alltså. Ni är bra ni :)
Bara för vi är så fina, haha!

Svar

ulrika vestin om Skärp till er, förfan!:
bra skrivet. tror däremot att det har blivit bättre på öor det senaste året. känns så i alla fall men jag är ju i och för sig aldrig där på kvällarna. men med tanke på¨att öors rykte har varit att det är störst bäst och vackrast som gäller så tror jag att det som sagt har börjat gå åt rätt håll. sköter du inte om picca längre???? lät som så i det du skrev.

Jo, det var ju inte bara ÖOR jag syftade på då men. Jag tror det är extremt svårt att ändra helt på det när det gäller ridskolor. Men jag hoppas många tänker om. Tack! 
Jadu .. Det är något jag inte har lust att skriva ut här ännu men det kommer senare.





Moviemaker, någon?

Finns det någon/några som är bra på att hålla på i Moviemaker? Alltså, jag måste fixa en film, men jag suger och skulle uppskatta hjälp. Finns det någon som är grymt snäll och har lust att hjälpa mig så maila mig på [email protected] , skulle vara supersött! :)
duvet.

Skärp till er, förfan!

Något jag stör mig otroligt mycket är "äldre" tjejer som tror de vet och kan allt (nu snackar vi alltså ridning, hästar.) och bara går runt och är överlägsna. Ska jag vara ärlig tror jag inte det finns en enda människa som kan allt om hästar och ridning, för det är så mycket. Den som kan mycket kan lära sig ännu mer av de som inte kan lika mycket. Bara man vågar lyssna. Släpp allt. Ridtjejer, vi är liksom samma men vi är så himla olika ändå. Jag menar, vi jobbar för att bli så bra vi vill, för att hästen ska må bra. Vi gör det för att vi älskar hästar. Varför måste det då finnas människor som går där och bara ser ner på alla? Det ger inget. Ni blir inte bättre för ni ser ner på andra och snackar strunt om dem. Ni är bara patetiska. Alla kanske inte är bäst på att rida, men det betyder inte att man har rätt att trycka ner dem.
Det var något jag tänkte på igår, när den där tjejen ridit Ella. Hon fick ju hjälpa mig och borsta, följa och kolla när jag släppte ut henne osv. Sen när vi var klar sa hennes mamma "Gud vad snäll du är. Det finns jättesnälla ridtjejer, som du, sen finns det såna som är rena rama motsatsen.." Och hon hade så himla rätt! Det finns liksom 50-50 typ. Och det är så synd. Något jag alltid drömt om är att få vara i ett stall där alla kan vara vänliga och berömma en, uppmuntra en och finnas där. Där alla är som en stor familj. Så var det inte på ÖOR, det fanns för mycket folk där helt enkelt och det var ett av skälen att jag slutade rida där. Jag hade varit så blind för jag trivdes så bra, sen insåg jag hur det egentligen är och nu menar jag inte att ÖOR är värsta hemska klubben för så är det inte, absolut inte. Men det är nog så på alla ridskolor, alla behandlas olika. Det är så fel bara.
Alne var inte heller som jag tänkt mig. Det var mysigt och bra. Men jag kände mig inte riktigt hemma.
Överallt finns det folk med blickar som säger, vadfan gör du här? Sånt finns på alla stall och det är så FEL.
Nu trivs jag iaf, och det är fel också. För nu är jag ju ensam. Det är bara jag, Mia, Mats, Wille och Viktor som är där liksom. Det är bara jag och Mia som rider. Men trivs gör jag, för vi tycker om varandra. Och Mia uppskattar mig och låter mig få veta det. Och det är så det ska vara!
Man ska få göra fel utan att känna "fan, nu måste jag verkligen skämmas. Fan, nu måste jag se de där blickarna.." , usch vad fel det är. Så ska det INTE vara helt enkelt. Det måste väl alla fatta. Alla måste väl ha lite vett i skallen och veta att det är fel. Man får inte göra så. Man får inte se ner på folk och döma dem. Det är fel och det borde alla veta.
Alla gör fel, vare sig vi vill eller inte. Ingen kan allt, så är det bara. Skit i att döma folk och beröm dem eller ge dem tips istället, ni har ingen aning om hur mycket det kan ge!



Love.

Veckoshema

Lite rörigt och så, men det är ungefär så det kommer se ut antar jag :)
Torsdagkväll till Lördagmorgon kommer jag antagligen sova hos farmor och farfar då mina kusiner är där.
Torsdag & Fredag på dagen lär jag vara hemma hos dem, men på fredagkväll - någon i Bredbyn som vill hitta på något? Aja, det blir nog perfeekt!

Vafaaan?

Såg nu att det blev två lika igår? Den där han spela gitarr, där ska det egentligen vara Stephanie Smith, grr ..
Aja, den här låten skulle det vara iaf!
det var så sorgligt när hon berättade om låten, jag typ börja gråta. åååh ♥

Manic Drive and Stephanie Smith

Manic Drive ♥


aaaah, han är sååå grym på gitarr! Det är inte ens coolt. Hittade inget bättre, men seriöst grym kille.






Det blev lite mycket, men ja. Älskar de här låtarna!

Ellatjejen!

Idag då? Idag klev jag upp halv nio typ, sen for vi till Sidensjö halv tio. Var på loppisen och sålde till halv ett, då skjutsade mormor/morfar mig till Mia också fick jag fika medans vi kollade runt på lite sadlar och schabrak osv. Efter det hämtade Mia Ella medans jag gick och bytte om. Innan vi fixade henne så "tränade" vi lite vid presseningen som är precis bakom där jag står och gör iordning henne och hon är typ livrädd för den så ja. Men hon gjorde framsteg, hon snusa på den iaf. Dutti cheeeej! Iaf, fixade henne sen gick jag till ridplan och red. Hon var väldigt irriterad på alla insekter, värsta svärmen runt huvudet/halsen :(
Vi gjorde inte så mycket, skrittade mest. Sen på slutet travade jag på kortsidan av också skrittade jag en volt, trav på kortsidan osv. Hon var hur duktig som helst! Sjukt att man kan göra framsteg efter att man ridit tre gånger, haha. Red bara en halvtimme, tyckte det räckte eftersom hon som sagt inte blivit riden på länge också har jag ridit henne tre gånger i veckan, vill ju inte att det ska bli från 0 till 100 direkt.
När jag skulle ta av henne grejerna kom Mia och sa att det var en tjej som skulle komma och rida så hon skulle få rida Ella (var egentligen ingen barnridning för det hade regnat). Så då tjäna man ju en tjuga, haha. Sen fick hon hjälpa mig och borsta och så, och när jag fråga hon bah, "Vad snälla ni är här!" Jag bah, vaa? *paff* Haha, så söt :)
Inga bilder från idag, tyvääär. Ellabellatjejeeen. ♥

Dunkdunk

Hej ni! Nu är jag tillbaka och kan blogga som vanligt igen. Jesusrock var grymt, såg världens grymmaste band i torsdags och sen igår var det en tjej som sjöng som var hur grym som helst. Ska lägga upp några låtar så får ni höra, fast det var bättre live.
Vad har vi gjort då? Jo, när vi kom dit så hade Therese redan satt upp tältet så vi fixade där och sedan gjorde vi inte så mycket. Typ åt och pratade, sen på kvällen såg vi på banden, då. Gick och la oss runt tre, iskallt tält. Shit, sov i pyjamasbyxor, mjukisbyxor, t-shirt, munkjacka, sockar, sovsäck också hade jag filt men jag frös ändå! Helt sjukt. Vaknade typ halv åtta och då var det apvarmt .. Fredagen såg ungefär likadan ut, fast jag träffade Rebecka och snacka med henne på kvällen sen for jag hem typ kvart i tolv. Men tack för de dagarna tjejer! :)
Kommer ett inlägg om dagen om typ 30 minuter, håll utkik va?





Jesusrock - dag 1

Hej! Hittade internet inne i hockeyhallen, grymt. Nu sitter vi och kollar på något finskt band, tror jag det är?, aa de är väl bra. Jävligt högt men haha, det är bara att stå ut! Än så länge har vi typ bara varit i tältet, kollat läget och ätit. Också kollat på de som spelar, sen var vi upp och gjorde morgongympa på scenen, den ni! Nej, ska försöka vara lite social. (Inte för att man kan prata så mycket men, haha..) Det är så dåligt att man inte kan lägga upp bilder när man mobilbloggar.. :-(

Jesusrock

Drar på jesusrock, malin kommer typ om en kvart. Grymt! Fast jag stannar ju bara torsdag-fredag, så lördag kväll är bloggen som vanligt igen. :)
Hare bra, och btw - vi ses väl där? ;)

Hööks

gemiggemiggemiggemig ..........





1. Tröjan är sjukt snygg, skulle inte sitta helt fel.
2. Mössan .. Alltså ja, den är bara ett måste haha! Dock vet jag inte vilken färg, lila, svart eller rosa? ;)
3. Tränset, totalkär fast i svart. Skulle vara toksnyggt på Ella.
4. Pannbandet likaså!
5. Och grimman, jao vad ska man säga? Nu har jag ju ett sto att ta hand om, dags att ta fram allt rosaaa.
6. Täcket ♥♥♥♥ så sjukt sött.
Om jag vore rik, ja. Grimman och mössan blire nog, men som sagt. varför ska det alltid vara pengar?

13/7-2011 ♥

Det datumet lägger vi på minnet, för det var nämligen idag jag bestämde att jag stannar med Ella. Detta kommer bli ett sjuhelsikes projekt, men jag är beredd att klara det. Hon är ju inte riden på ett bra tag så hon har ju sin lilla överskottsenergi också är hon riktigt trotsig, kanske hon är inne i trotsåldern? ;)
Men vi skrittade iaf mest hela passet, jag är ju så töntig så när hon började dumma sig i traven vågade jag inte riktigt försöka .. Mot slutet blev jag så arg på mig själv, för jag menar hon gör ju inget (med "inget" menar jag alltså stegra, bocka, dra iväg osv.) , allt hon gör är ju att backa, slänga med huvudet, gå snabbare och snabbare, gör "skänkelvikning" och dummar sig! Så då tänkte jag att nu kör jag bara, vad kan hända? Bestämde mig för en "väg" också följde jag den, såfort hon dummade sig så drev jag på och gick tillbaka till min "väg". Mot slutet gav hon upp och när hon gått snällt ett par steg la jag av. Hade inte lust att sitta och nöta med det nu, då skulle det bara gå dåligt efter en stund så vi sa tack och hej och skrittade av. Pratade lite med Miriam och Wille (hennes son, sötpojk!) sedan gick jag och tog av tränset och sadeln och borstade henne, borstade även ur manen och svansen riktigt också fick hon godis - gott, sa hon då!
Tog ut henne i hagen på nedersidan och så fort jag släppte henne vare iväg i full fart till kompisarna som stod på översidan, haha också fem meter bort från mig tvärstannar hon, tar en tugga gräs och brakar iväg igen! Toktjej.
Mös lite med Charlie innan mamma och pappa kom, sötvovvas!
Ska förresten se om jag kan typ duscha henne någon dag, dammig tjej ska ni veta haha, och sen fläta manen. Attans vad vacker hon skulle bli när man tar ut dem♥

Det svåraste med Ella kommer bli att man måste vara så lugn och försiktig. Eller lugn kan jag vara, men jag vill gärna "fiffla" lite med bettet eller något sånt, vet inte hur jag ska förklara, men det tycker hon inte om. När hon väl går där vill hon helst vara ifred. Hon är känslig, lilla damen :)


(Ni kan ju ignorera min min på sista bilden, haha..)

Vissa kanske undrar över Picca, hur det blir med honom när jag har Ella och över alla depptexter. Well, jag kan inte säga så  mycket, jag har ju självt inte fått det sagt till mig.

Mot Ella!

Har nyss skickat iväg ett meddelande till Hööks. Nu ska jag gå och byta om till stallkläder och sedan åker jag till Miriam och rider Ella. Taggad, jeeeepp!
bara för att jag saknar hästen enormt mycket!

Bea Sparky Favor!

Jag släpper det nu, jag orkar inte vänta. Jag vill skriva det nu, så japp!
I Maj (veckan innan vi for till Rhodos) var vi och hälsade på på en ranch i Gerdal, Cold Creek Ranch. Iaf, hon som har allt heter Miriam och hon har 3 hästar - En quartervalack, Talk Connection (Conny), en nordsvensk tror jag det är, Walle och ett quartersto som heter Bea Sparky Favor, eller Ella som hon kallas.
Miriam behövde iaf hjälp med henne då hon har cafè/butik och massor med bollar i luften, plus att hon har hästar, minikor, hönor/kycklingar/tupp, får, lamm, katter och en hund. Så ja, hon behövde hjälp då hon inte ville att Ella bara ska stå typ och mamma hade då läst det någonstans och pratat med henne, hon och mamma "känner" varandra sedan tidigare.
Så vi åkte dit och träffade världens finaste tjej! Hon är grå/svart typ, ca. 153 cm och en liten tjockis. 8 år är hon och väldigt social. Miriam rider western, så nu till den största nyheten .. Nej jag bara driver, det är inte så speciellt. Haha.
Jag var iaf dit i lördags för att jag skulle leda på Barnridning som de börjat med - Så varje Lördag mellan 12-15 får ni komma till Gerdal och fika, hälsa på djuren och låta barnen rida! - men innan det så fick jag hoppa upp på Conny också visade hon mig hur man stannade, svängde och lite så. Sen ledde jag Conny på barnridning och efter det hämtade jag Ella också skrittade jag runt på henne lite. Hon var väldigt mysig och samarbetsvillig.
I måndags for jag dit igen för att rida "på riktigt". När jag kom dit så fixade vi först lite med hagen också mös jag med deras urgulliga hund Charlie. Efter det hämtade vi hästarna (hon tog Conny och jag Ella, alltså) och fixade dem sedan gick vi till ridplanen och red. Jag skrittade mest för att känna lite på henne, snabbt märkte jag att hon inte riktigt ville ställa sig i högervarv så då jobbade vi på det, efter en stund släppte det. Prövade att trava litegranna och det gick väl bra, hon testade mig lite och stannade.. Menmen, så jag travade några få steg och saktade av, bara för att få ett bra slut på det. Red väl i ca. 30 minuter men jag tyckte det räckte då det var massor med broms och sådan skit, och hon var väldigt känslig ..
Men jag red ju iaf med westernsadel och träns, haha ja'niii.. Det var nytt, men skönt vare! Det roligaste var att jag rider ju inte "western" utan jag rider ju typ så vanligt det går, liten blandning. Men iaf, man känner sådan sjukt stor skillnad på om jag jobbar henne på lite längre tyglar eller om jag rider som man annars rider, med sträckta alltså. Rider jag med långa blir hon mycket finare och faktiskt lite lugnare, "håller" jag i henne blir hon lite irriterad, men det ska nog gå super ändå!
Jag ska dit ikväll igen och prova rida, sedan bestämmer jag mig helt fast det har jag kanske redan gjort ...? Ifall jag börjar rida henne så ska Miriam fråga ifall jag får låna Julias (en tjej som har sin häst där) sadel, eftersom jag inte orkar lyfta upp westernsadel, har inte försökt iofs men med tanke på att jag knappt orkade lyfta ner den så , haha .. Men isf använder jag bara hennes sadel när jag inte rider med Miriam antar jag!
Hur tycker ni det låter då?! :D



Lånade bilden från Miriam (hoppas det är ok, säg till annars!), men det är iaf Ella längst fram och Conny där bak!

Dessa himla skvallerbloggar

Först och främst så ska jag väl säga att detta är mina åsikter och hur jag ser på detta, så att vi inte får några "missförstånd". Men ni får självklart komma med era åsikter också, mer än gärna!
Jag själv tycker det kan vara ganska kul att läsa skvallerbloggar, bara för att liksom. Men det finns en gräns för vad som är kul att läsa om, och vad som bara är onödigt och sådant som de inte har ett dugg att göra med.
Som ponnysanning, hon skriver inte sådär elakt och barnsligt som man kan tycka att andra skvallerbloggar skriver om. Hon skriver shysst och bra. Den är sjukt läsvärd och om ni inte läser den så tycker jag faktiskt ni ska börja göra det.
Vidare då, till de här om de som skriver om sådant som man bara men hallå, vad hände där?! Vafan har du med det att göra?. Så reagerar jag ofta när jag läser de flesta skvallerbloggar. Som gangsterponnyn t.ex, hon har letat upp bilder på några kända bloggare där de gör saker hon tycker är fel. Som en viss tjej som är förebild för många som är ute och super (hon är alltså inte 18 och uppåt ..). Hon har alltså letat upp bilder på henne och lagt upp dem på sin blogg och typ "bra förebild", ja ungefär. Visst, det är inte en bra förebild kanske. Och nej, jag tycker inte man ska dricka när man är under 18, men för det har ingen rätt att döma henne. Och som hon själv skrivit inlägg om tidigare så är det hennes privatliv, alltså inget hon någonsin lagt upp på bloggen.
Ärligt, japp jag tycker det är fel av skvallerbloggar att göra såhär.
Sedan när de lägger upp inlägg där de skriver att schabraket och lindorna den rider med inte har exakt samma nyans, man bah men hallå? Hahahhahaha. Så jävla patetiskt blev det där. Eller att tränset sitter snet osv osv. Det är så sjuuukt!
Att de finns sådana människor som sitter dagarna i ända och letar upp skit och tjejer/killar som många ser upp till och bara försöka förstöra för dem. Helt sick. Det värsta är att de flesta bara gör det för att få läsare, men hallå?! Fixa en normal, läsvärd blogg istället.
Så en diss till skvallerbloggar, fast en stoooooor HISS till Ponnysanning! ♥

Om jag vore rik

skulle jag ge miljoner för att få ha dig kvar här.

Dags att ta tag i livet .. ?

Ååh, jag hatar verkligen att det alltid blir såhär! Varje sommarlov sitter jag typ hemma bara för att jag kan, jag vill ju hitta på saker och träffa folk men samtidigt inte. Ärligt talat så trivs jag bäst ensam. Fast nej. Eller jo, fast jag vet inte!! Usch.
Men imorgon ska jag hälsa på gammelfarmor och få försenad konfapresent, sen klockan sju ska jag iväg på den där grejen igen ;) Torsdag-Fredag är jag ju på Jesusrock, ses vi där? Sedan lördag ska jag iväg och sälja massa saker på loppis från 11-13, sedan 13-15 ska jag iväg på en annan sak. På kvällen får ni veta allt om vad som händer, så håll utkik!
Söndag ska jag se om Mattu och jag kan hitta på något. Sedan nästa vecka ska jag ta mig i kragen och göra något. Fast papi börjar jobba nästa vecka också jobbar han 2 veckor, hmm .. Sen kommer ju kusinerna hem på måndag så då lär jag väl tillbringa så mycket tid jag kan med dem, satan där sprack den planen. Haha! Aja, jag får göra en fullsmockad vecka, he blir bra de :)
Men idag då? Idag klev jag upp 11, åt frukost/såg på tv till 13.. Sen dess har jag fixat massa till loppisen, kollat igenom massa saker från när jag var liten och hängt in kläder i garderoben. Nu väntar jag på mat, aphungrig. Sedan blir det nog slapp, som vanligt.
syrran & jag, Pite 2010.

bloggriket

http://www.bloggriket.se/ - gå med för fler läsare, myckeeeet enklare än mer-trafik!

Visste ni att ..

.. Jag är livrädd för fiskar och fåglar. När vi går på stan så tar jag värsta omvägen när jag ser duvor. Och när vi var på Rhodos badade jag i havet, men efter 4 dagar så jag en fisk på ca. 3-4 cm och badade inte mer.
.. Jag har sjukt svårt för att blir kär fast egentligen inte. Jag ska nog säga det så att jag inte vågar lita på min magkänsla. För något år sedan var jag tillsammans med en kille, innan det trodde jag verkligen att jag var dökär i han (magkänslan ..) men när vi blev tillsammans försvann alla känslorna också sårade jag honom. Sen dess har jag inte vågat lita på mig själv.
.. När jag började rida Piccabbo vågade jag inte rida honom helt på långa tyglar. Hahaha ..

Godnatt!

Utvilad tjeej

Hej på er!

Idag & igår vare ju tänkt att jag skulle på Hästivalen, men igår var jag ju iväg på en grej som ni får veta till helgen då jag vet helt 100 hur det blir. Och igår kväll var vi ju till Häggströms och då kände jag att jag inte orkade kliva upp tidigt och mamma sa att jag behövde en vilodag (då jag varit i full gång några dagar också är jag förkyld. Sen behöver jag all sömn jag får annars är jag hemsk att ha å göra med..) så det blev så, vaknade 12, åt frukost och drog till Åte och solade! Härligt värre.
Imorgon blir det antagligen Hästivalen sen på kvällen ska jag iväg igen ;)


Ledtråd

Här får ni ännu en ledtråd. 2:a. Börjar ni komma något på spåret..? Hihi.


Random sådär , haha!


@ Mellansel & Julias placeeeee

Nu när jag inte kan uppdatera så bra får ni massa bildbomber, hoppas det går för sig!





Bilder.

Här får ni lite bilder på Frallan från igår, och några bilder på mig mamma och Biggan. ♥ provfotade med mitt nya objektiv.



Visst är han söt? Haha, mamma lär döda mig om hon ser bilderna på oss. Shh, säg inget!

Hästivalen - Dag 1.

Sitter här och är dötrött efter dagens Hästival. Julia och hennes farfar hämtade mig kvart i nio också for vi till solänget. Satt och fotade hopptävlingen, träffade Mattu och åt. Sedan smsa Emelie så då gick vi och hjälpte dem och städade ett stall, sedan åt vi med hon, Wilma & Lisa. Gick runt lite efter det också kollade vi på travet. Runt fem drog vi till Alne också gick jag och Julia runt med Sudden och Emelie och Wilma smorde. 18.20 var vi på solänget igen, städade ett stall till. Också städade jag och Julia ett stall själv typ, tömde ur alla boxarna och sopade. Fysatan vad jag fick ont i ryggen, usch!
Har gått som en tok idag och jag märkte det inte förens jag kom hem och satte mig i soffan hur jävulskt trött jag är. Ska snart gå och sova tror jag, haha. Imorgon blir det att kliva upp 08.00 igen, Solänget 09.00. Klockan fem ska vi vara i Bredbyn hos familjen Strömstedt och äta middag. Får se om Anton och jag hittar på något på kvällen. Sedan sover vi hos farmor & farfar. Ska stressa sönder familjen på lördag så jag hinner på Hästivalen, sedan sex ska vi upp på Berg och äta hos familjeeen Häggström. Söndag blir det middag hos Biggan.
Gud, jag som trodde jag skulle få heldagar på Solänget. Attans! Haha, nejmen det blir nog bra. Hoppas jag ..



Här får ni ett smakprov från idag! Orkar inte redigera alla nu, så de kommer antagligen till veckan när jag har tid :)

Never gonna, never gonna give it up, no.

"Jag sa att du var den enda som kunde få mig att gråta.
Helt sant, drömmen spricker.
Mer och mer för varje dag,
och snart brister allt."

"Jag må inte vara modigast, starkast eller smartast.
Men en sak jag vet säkert är att du var min dröm,
Att du var min värld, min styrka och min bästa vän.
Du var allt som behövdes för att laga mig.
Och allt som behövdes för att krossa mig på nytt."



DÖDA MIG

JAG GER UPP. seriöst vad drygt. Tänkte att idag skulle jag läsa om kameran och lära mig. Gick bra till en början (i vadå? 2 minuter?) men jag fattar inte ett skit. Jag kan verkligen inte läsa och lära mig, folk måste förklara. Fattar jag bara lite, då kan jag läsa igen och fattar allt. Men gah. Jag måste lära mig nu! Annars blir det ju inga fina bilder från hästivalen. Skit. Skit. Skit. SKIT

Vattenkrig, skogspromenad och soool.

Som sagt, drog till Julia 11 sen runt 12 for vi till Alne. Hästarna stod inne, men Julia ställde Sudden i gången och borstade också mockade jag i boxen. Sedan kom Ramona och frågade om vi kunde ta ut Sudden och Greger , så då gjorde vi det. Och de blev sååååå glada, haha söthästar. Efter det fyllde vi vatten i hagarna, fotade och fikade.
Sen fick Julia världens idè och tyckte vi skulle gå och bada för det var dövarmt, men vi visste inte hur man gick ner till vattnet .. Eller det fanns en väg men folket stirrade sönder så vi våga inte gå där. Då tänkte vi gå genom skogen, och fyyy vad jag hatar skogen. Haha! Så jävulskt vidrigt. Vi vände om efter ett tag och gick och fikade igen , tjockisar .. Sedan hade vi vattenkrig men jag skrämde Julia också dog hennes ben så det varade bara i 2 minuter, sadface. Och tjoff så kom mamma och pappa och hämtade oss! Hämtade ut mitt objektiv och nu sitter jag här, ska gå och äta snart. Life is good, right? ;)

Hej och hejdå!

Haha, nu blir det en snabbis. Måste gå och fixa mig, om 20 minuter skjutsar mami och papi mig till Julia. Sen vid tolv eller något far vi till Alne och fixar med Sudden, sen hämta mamma och pappa oss vid 3.
Ska även hämta mitt objektiv också ska jag se om jag kommer in på stallet så jag kan hämta min hjälm ..

Film från igår kommer, men varnar er för starka scener. Nej, bara driv .. Haha!

Sug, suga, sööööööög!

Hej! julia tänkte skriva men hon fattar inte min mobil... Jaja, vi sitter på max och suger i oss lyxshake, mmm banana split! Dagens roligaste, haha.. vi gick mot max, sen kom en polisbil i full fart också julia bah "hade de bråttom till polisstationen eller...?" HAHA, jag dog. Sen bomben nu, hehe. Ni får film imorgon, hejdaaaaa folket. :d

Bio med bästaste Julia!

Hej igen!

Ska snart gå och byta byxor, sen ska jag vänta på Julia. De ska hämta mig också åker vi in till stan igen och går runt lite där, hämtar biobiljetter, drar på max och chillaaa sen blir det bio. Vi ska se Kronjuvelerna, hoppas den är bra. Skriver om det imorgon, för vi kommer hem typ halv tolv och då kommer jag vara dötrött haha.

Dagens schema för imorgon är ganska oklart, allt jag vet är att jag ska följa Julia till Sudden antagligen. Vi får se.
Nu for Julia så är väl bäst jag går och byter om. :)


Jullan och Suddeeen.

Inköp.

Glömde ju helt bort att lägga upp det jag köpte förra veckan! Här kommer det iaf.



Röda jeans, Cubus - 199:- 99:-



Vit t-shirt, rosa t-shirt. Stadium - 1 för 129:- , 2 för 199:- .



Linne. Hm - rea, 50:-

Också idag köpte jag en ring & en grå tröjaaa. :)


JAG ÄLSKAR ER!

Haha, vafan hände?! Min statistik brukar ligga på 20-30 stycken och nu gick jag in och kollade, jag hade 71 besökare igår! Haha, jag fattar ingenting? Ingen har länkat eller något, vad jag vet. Shit. Nu måste jag ju blogga som bara den va? Haha. Nu blev jag glad, fortsätt så. :)


kärlek på er!

Film & bilder

Stackaren, han blev överfallen av massa konstiga insekter. Hälften hade jag aldrig sett, det finns kanske muterade insekter i Fors...? Haha, nej.

Filmen går inte att lägga upp här, vafan?!!? Aja, här har ni länken.


närgången häst, haha!

Snabbt om dagen!

Har bara några minuter på mig att knåpa ihop ett inlägg om dagen, ska hjälpa syster att prismärka massa saker.

Iaf, Erica hämtade mig kvart i ett också åkte vi ut till Piccabbo. När vi kom dit gick vi direkt till hagen och till en häst som gnäggar högt som fan och kommer pinande i full fart till oss samtidigt som han gnäggade som en tok. Han är så underbar den där hästen, fick en tår i ögat! Erica gick in till stallet och jag stod ute hos Picca i 2 timmar, haha. Vi mös , slogs med insekter och gick runt lite.
Det är så sjukt hur mycket han har kommit att lita på mig det senaste. För ett halvår sedan lät han mig inte stå med huvudet mot hans i flera minuter. Och inte så ofta. Han är så underbar. Jag är helt seriös när jag säger att jag älskar honom mer än allt och att jag alltid kommer älska honom. Han kommer alltid ha den största platsen i mitt hjärta!

När Dagny blivit skodd klar kom Erica ut till oss också tog vi in Picca för han skulle skos, vilket tog ca. 2-3 timmar. Vänster fram och bak var han hur duktig som helst och stod som ett lamm. Sen höger fram så tjorva han lite och tog ner hoven hela tiden.. Fast höger bak var värst, vi vet inte om han hade ont eller jävlades men han hoppade runt på tre ben när hon höll i hoven. Det var inte så kul men vi fixade det. Erica trodde att han kanske sträckt sig eller något för när Anna (hovslagaren) höll hoven längre ner var det inga problem.
Så efter det släppte vi ut han och Dagny också snyggade vi till i stallet sen for vi hem. Var hemma strax efter sex, lång dag alltså.

Ska dit någon mer gång, då kanske jag kan rida på plan om den är klar.
Tog inte med kameran men knäppte kort med mobilen, nästa gång hänger kameran på. Bilder + film kommer senare :)

Counting down

Sitter och räknar minuterna , haha. Sneglar på klockan var & varannan sekund för att sedan märka att tiden inte går snabbare för det .. Erica ska iaf hämta mig mellan halv och kvart i ett, därav jag räknar ner typ.
Jag ska inte rida eller så, bara dit och mysa med killen. Han ska skos (visst vare så?) också hade inte Erica någon häst att rida på och hon ville inte släppa ut mig i skogen själv. Vilket jag helt förstår. Har bara ridit ut på han 1 gång. Också tycker han det är väääldigt kul att få komma ut så han kan bli lite tokig. Sen känner jag ju inte till området heller.
Men det spelar ingen roll, ska bli härligt att bara träffa han. Tror jag tar med kameran, inte riktigt bestämt mig än!


dagens. Svarta, uppvikta jeans, blårandigt linne också ska jag hämta min bruna kofta från hööks. Great!

Kluring!

"Förresten... ikväll kommer ** **** och ****** ** Ella och hästarna.
Kanske *** *** ** ******** ********** ***... hoppas! "

What is this?! Heheh.


Bara du.


jag väntar på dig, forever and always.

Dagens



Bikin, shorts & gårdagens hår. slappdag!
Ikväll blir det kanske bio med Jullan, vet inte riktigt. Måste smsa/ringa henne nu. Så vi hörs :)

Om jag vore rik

Om jag vore rik skulle jag köpa de här röda/gråa, helskodda ridbyxorna från Hööks, sådana som Ingrid har. De är sjuuukt snygga och jag har velat ha röda ridbyxor i flera år, har drömt om JWbyxorna men några sådana tror jag inte det blir. De här kostar iaf 549:-
Jag skulle kunna köpa dem, men det är bara det att jag köper nya ridbyxor, använder de 2 gånger sen säljer jag dem .. Har gjort så med mina beiga från Stockholm horseshow och nu funderar jag på att göra det med de här bara för att kunna köpa de röda . Har typ aldrig blivit nöjd. Haha, vi får se hur det blir!
Någon som är intresserade av mina gråa ridbyxor? (aaa)

Klar med städningen, äntligen

Tog bara typ 1-2 timmar att städa rummet, sjukt drygt. Men nu är jag ju klar så. Ska gå och byta om och fixa mig, sen ska jag väl äta. Runt halv sex-sex kommer Amanda och hämtar mig också far vi iväg. Orkar inte släpa med mig kameran så ni får inga bilder, tyvärr.

Till veckan kommer ni få mycket nya bilder. Det är ju hästivalen, sen ska jag vara med Mattu antagligen också ska vi upp till Bredbyn och äta hos familjen Strömstedt, sjukt härligt. Längesen man träffa dem!
sa jag att jag antagligen ska till P på måndag? Det ska jag iaf. Då tar jag med kameran!

Nu tar jag tag i städningen ..

Ska ta tag i städningen av mitt rum, garderoben och min toa. Haha, mitt rum ser ut som ett bombnedslag, herregud. Nu blire skärpning.

Ikväll åker jag på sommarfesten med Therese, Emma och Amanda. Saknade brudar de där!



bild från klimpfjäll på bror.

Midsommar - del 2



Love to be serious.
Ehm, bilderna på maten ... Det var vår förrät - soppa, 2 pajer, sallader, bröd och något annat. Sen åt vi grillat till huvudrätt. Också jordgubabr och kladdkaka till efterrätt. Också var det tänkt att vi skulle äta langos och grilla korv också, men så blev det inte ... Vem hade orkat det efter liksom? haha.

Mer trafik, woohooo




http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=equiiss <------ KLICKA :)

Om jag vore rik

 


 

Om jag vore rik så skulle jag köpa en JW hjälm direkt, skulle absolut inte tveka. De är så sjukt snygga! Och sköna verkar de också. En svart med blingbling skulle jag vilja ha. Eller det måste den inte ha, men de är snyggare tycker jag.

Men jag köper nog inte en förens jag har överflödigt med pengar (typ ..) , för man vill ju ha lite pengar kvar, right? ;)

Skulle kunna önska en i födelsedagspresent/julklapp, men eftersom jag fyller år i December + att jag ska ha moppe och pengar till kortet så ja. Resten kan ni ju räkna ut själva!

 

 

 


Någon som har/haft detta?

Är det någon av er läsare som har/haft detta objektiv? Ska förmodligen beställa det idag, så lite sent ute med att fråga er, men vad tycker du om det? (om du har det alltså..) Har läst massa recensioner, och det verkar bra. Men skulle vara skönt att få höra era åsikter? Eller någon av er som känner någon som har det som är nöjd med det? Eller om du vet något om det bara? Haha, kommentera direkt! Ni är bäst isf, fast det är ni väl redan? :D

Det är det här iaf, ett canon ef-s 55-250mm,F/4-5.6,IS.



"Om jag vore rik"

Har gjort en ny kategori nu, "om jag vore rik". Den har samma "funktion" som Dagens vill ha, men eftersom alla har det så ville jag göra något annat. Så det fick bli "om jag vore rik", dock blir den ju inte helt sann. Vissa saker har jag ju råd med, men haha ni förstår förhoppningsvis!

Guuuuuud vilken söt logga jag gjorde .. Haha, intee!

Men jag orkar inte göra något märkvärdigt ;)


Midsommar - del 1


RSS 2.0